Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mavierk, jasne. Kazdy aparat ma swoje wady i zalety. I jestem ciekaw ilu z tych, ktorzy marudza, ze np. ten aparat ich ogranicza mowi prawde i nagle rozwina skrzydla na 50D czy innych
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 28 Gru, 2008
dlatego mam d70s i nie mówię, że aparat mnie ogranicza Bo nie ogranicza, a uczy pokory Ale 85/1.4 bym chciał, może manualną chociaż za 1,5k taniej wyhacze niebawem...
No wlasnie. I fajne zdjecia robisz tym aparatem i nie narzekasz na aparat. Ja caly czas choruje na CZ85/1.4, ale teraz nabylem 70-300G
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 28 Gru, 2008
No a w okolicach końca następnego roku może z powodu tych zeissów przerzucę się na Sony xD (jak a900 stanieje do 4 kółek i nikon nie wprowadzi af-sów )
Bo moim zdaniem za sony przemawiają tylko te zeissy
owszem, ale zaden z nich nie ma tak fajnego LV i obrotowego wyswietlacza. A to dla niektorych jest wazne.
Akcja w pokoju:
edmun próbuje sławnego LV w Sony
Rezultat ?
Obrzydzenie do LiveView w A350.... :/
Ustawione ISO100, reszta nieważna.
Słabe światło w pokoju, na LCD widzę tylko szumy. Uwaga.. naciskam spust do połowy...
wow zapaliły mi się punkty AF
Koniec zachwytu... nic więcej fascynującego nie zauważyłem
Nie wiem.. albo jestem upośledzony albo tylko mnie A350 tak odrzuca, że nie jestem w stanie się pozbierać, a najgorsze że znajomy cały czas ją katuje pokój obok.
Aż normalnie czuję się zagrożony... wręcz mam koszmary że budzę się a tu w pokrowcu zamiast mojego 40D widzę A350....
Jeszcze ten dźwięk migawki... niczym stare radzieckie małe kolejki serii TT
owszem, ale zaden z nich nie ma tak fajnego LV i obrotowego wyswietlacza. A to dla niektorych jest wazne.
Akcja w pokoju:
edmun próbuje sławnego LV w Sony
Rezultat ?
Obrzydzenie do LiveView w A350.... :/
Ja nie używam LV w niczym poza a590 do digiscopingu (bo się inaczej po prostu nie da...). I mam 'obrzydzenie' do każdego LV (tego, którego uzywam również). Nie mniej uważam, że moim odczuciom trudno nadac wymiar uniwersalny. Jak jest ciemno to widoki w kazdym ekraniku beda nieprzednie. Fizyka.
Aleście się tego LV uczepili. Przecież tego nie trzeba używać jak się nie chce. Zamiast A350 można też sobie kupić A200. A ja mój autoportret z bombką (w dziale warsztatowym) zrobiłem właśnie dzięki LV, bo przez wizjer nie wyostrzyłbym dokładnie swojej twarzy.
...a w którym to canonie można przez LV dobrze wyostrzyć np. twarz?? albo zrobić to lepiej niż w LV sonego. pytam bo nie siedze za bardzo w C.aha no i prosze o model mniej więcej z tej samej półki cenowej.
C40D ? odpalam LV, naciskam powiększenie i mam 5x lub 10x (w alphie jest podobnie), dodatkowo jeśli mam dobrze ustawioną ekspozycję i w ustawieniach własnych mam że LV ma wyświetlać zgodnie z ustawieniami ekspozycji, to mam właśnie podgląd na żywo.
powiększam, łapię za pierścień ostrości (np. w Heliosie) i co do milimetra ustawiam sobie punkt ostrości (przy F2.0 jest na tyle mała że czasami kilka milimetrów i głębia skoczy gdzie indziej)....
w alphie odpalam LV i widzę tylko szumy... gdzieś między szumami może uda mi się dostrzec gdzie ostrze.
jeśli chodzi o Twoje pytanie morfeusz, to wystarczy że w ustawieniach zmienisz żeby ostrość łapał Ci w momencie naciśnięcia AF-On. włączasz AF, LV i naciskasz ten przycisk.
nie ma może podglądu od razu na LCD,gdzie wyostrzyłeś, ale pamiętam jak sam bawiłem się LV i za nic nie mogłem zrozumieć jak ustawiać ostrość
edmun...może i zabawa w wysotrzenie w C40D jest o wiele lepsza niż w sonym no ale to już inna klasa...podaj mi prosze przyklady klasy amatorskich luster, na których efekt takiej pracy widać lepiej na LV???. wydaje mi się żę w tej "lidze" rozdzielczości wyświetlaczy jest podobna a do tego nie wiem czy na wszytskich LV zobacze jak zmienia się ekspozycja-no ale to tak na marginesie.
edmun...może i zabawa w wysotrzenie w C40D jest o wiele lepsza niż w sonym no ale to już inna klasa....
Wybacz, nie znam 40d ale jakość wyświetlaczy Canona znam... lekka tragedia. Ostrzenie na wyświetlacz Canona - tragedia... Ja ostrzę jak jest jasno i szumu nie ma, ale rozdzielczośc tego wyświetlacza na prawdę jest niska w porównaniu do np. nikonowskich (mówie o kompaktach do digiscopingu - lustrzankowe do 50d tez nie grzeszyły zaletami...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11