Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Szukam lustrzanki do zwyklego fotografowania prosze o pomoc
Autor Wiadomość
kojot_76 
Nowy

Wysłany: Nie 28 Gru, 2008   

poprosze w takim razie jeszcze o jedna podpowiedz
na co mam zwracac bacznie uwage?

Reklama

krisv740
[Usunięty]

kojot_76, na preferowaną przez siebie markę,
na wygodę trzymania i obsługi-wiem , to trudne na początku, w sklepie ocenić, ale warto poświęcić parę chwil na wejście w menu, na zmianę parametrów.........

na wizjer ! ważne abyś zobaczył różnicę przed, a nie po kupnie!

popatrz przy okazji na ceny szkieł i ich dostepność /dobrze popatrzyć w konkretnym sklempie internetowym np. fotozakupy, fotoaparaciki/ aby zrozumieć, że nie samym body robi się zdjęcia..........

to tak na początek
masz jeszcze dwie godziny dzisiaj - wejdź na stronę podanych przeze mnie sklepów i popatrz na ofertę cenową obiektywów , a potem na opinie optycznych - to duzo daje........

bodym
[Usunięty]

edmun napisał/a:
A poprzez reklamy i mocny marketing (chyba właśnie najmocniej Sony), mamy tysiące (setki tysięcy) osób które koniecznie chcą lustrzankę... no bo przecież lustrzanki są najlepsze....

Ja byłem światkiem takiej sceny w sklepie:
Pan około 25-30 lat kupuje lustrzanke w zestawie.
Sprzedawczyni wykładając na ladę 2 obiektywy mówi- tu ma pan obiektywy, zaraz wyciągnę body.
Na to pan - Co pani powiedziała? Obiektyw to wiem co to jest ale to drugie słowo?
- A to pana pierwsza lustrzanka ?
- Nie, to mój pierwszy aparat.

krisv740 Podoba mi sie twoja wypowiedź, pytania "Co kupić?" są tendencjne,powtarzalne,jednakowe w 90% przypadków - ale co z odpowiedziami ??
- są jeszcze bardziej tendencyjne. Jak poczytasz odpowiedzi na pytania osób chcących kupić kompakt to zawsze znajdzie się odpowiedź - kup lustro. A kupno kustrzanki musi być świadome.
Pytanie "jaką kupić lustrzanke" można porównać do pytania - jaki kupić samochód - bez odpowiedzi.

kojot_76 poczytaj dobrze testy aparatów, następnie opinie o nich i wątki na forum z pytaniami co kupić.

krisv740
[Usunięty]

bodym, jak juz pisałem w innym wątku ; w większości porady typu kup to lub tamto są odwzwierciedleniem albo własnego zadowolenia z danego modelu/marki, albo co czasami jest gorsze swoją nietrafioną decyzją i "wiarą" ,że inny model/marka byłby lepszy,bardziej dostosowany do własnych potrzeb/przemysleń
nie jest to do końca złe, jeśli jest potwierdzeniem powtórnego, dobrego już zakupu. gorzej , jeśli pomsłodawca dalej stoi przed tym faktem/celem.
dodatkowo , bardzo ciężko jest decydować za kogoś mając swiadomość mozliwości popełnienia błędu i bycia odpowiedzialnym za własne słowa/czyny!

czasami mam wrażenie , że wiele osób nie do końca rozumie powagę sytuacji polecając jakiś aparat i czynią to zupełnie bezkrytycznie!
i proszę mi wierzyć-obojetne jest dla mnie jakiej marki aparat polecają.........

bodym
[Usunięty]

krisv740 Dokładnie jak piszesz.

kojot_76 napisał/a:
poprosze w takim razie jeszcze o jedna podpowiedz
na co mam zwracac bacznie uwage?

W tym pytaniu jest juz głębszy sens.

kojot_76 
Nowy

o widzicie, juz zadaje "madre" pytania czyli sie ucze :wink:

[ Dodano: Nie 28 Gru, 2008 23:49 ]
o i jeszcze jedno
czy warto kupic uzywke?
chcialbym wiedziec bo uzywke mozna taniej kupic albo za cene nowego
lepsza uzywana prawda.
jesli tak to do jakiej ilosci fotek czytalem ze do 10tys ok
ale juz 20-30 tys to sporo jak na uzywkw zgadza sie?

[ Dodano: Pon 29 Gru, 2008 11:49 ]
co powiecie o Nicon d60? samo body
calkiem calkiem jesli chodzi o design i trzymanie w reku
do tego jakis obiektyw jeszcze
ale to musze poszukac i poczytac

[ Dodano: Pon 29 Gru, 2008 13:27 ]
o dodam jeszcze jeden aparacik
canon 450D

[ Dodano: Pon 29 Gru, 2008 21:13 ]
nikt nic nie pisze :cry:

[ Dodano: Sro 31 Gru, 2008 13:23 ]
a co powiecie o tej ofercie?