Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Obiektyw - fotografowanie kibiców / piłkarzy.
Autor Wiadomość
neo23 
Nowy

Wysłany: Pon 29 Gru, 2008   Obiektyw - fotografowanie kibiców / piłkarzy.

Witam.

Potrzebuje zakupić obiektyw do aparatu Nikon d80. Obiektyw będzie głównie wykorzystywany do uwieczniania kibiców chodzących na mecze piłkarskie (oprawy), od czasu do czasu zdarzy się zdjęcie zrobić też piłkarzowi ;) . Jak wiecie na meczach często jest słabe światło tak wiec przydałby się jasny obiektyw.

Suma jaka mogę przyznać to 1200-1400 zł. Wiem, że to nie za dużo, przez co wybór jest ograniczony, ale może macie jakieś propozycje, którym obiektywem warto się zainteresować.

Reklama

kamfil06 
Maniak

Wysłany: Pon 29 Gru, 2008   

neo23,

wiem że poza budzetem ale myślałbym o sigmie 70-200

krisv740
[Usunięty]

neo23, możesz szukać na allegro i ebay tokina 80-200 2.8 - wolny af, ale jasne szkło....... - w cenie ok.$500-800

kamfil06 
Maniak

krisv740 napisał/a:
wolny af

co zbytnio nie pomaga :???: :???:

piotrmkg 
Optyczny

kamfil06, wolny AF, można nadrobić szybkimi rękoma :)

MasterB 
Maniak

Wysłany: Wto 30 Gru, 2008   

piotrmkg napisał/a:
kamfil06, wolny AF, można nadrobić szybkimi rękoma :)

...albo nogami :lol:

Riddle
[Usunięty]

Fotografować kibiców to możesz kompaktem robiąc zdjęcia meczu z fleszem:)
Dzięki temu miał byś na fotce tak jak 3/4 kibiców na olimpiadach piękne, wyraziste plecy siedzącego przed tobą:)

A szybkimi rękoma to można co innego nadrabiać :twisted:

neo23 
Nowy

oj... niestety te podane przez was nie są na moją kieszeń. na razie i tak jestem 100% amatorem i zdjecia będę robil głównie dla siebie i znajomych. i w sumie tak więcej meczów jest granych przy świetle dziennym ;)

@Riddle, pleców nie będę robił, zdjęcia będą orbione z murawy :]

a ręce mam szybkie :mrgreen:

mariusz.w 
Początkujący

stadiony są zwykle dobrze oświetlone więc nie będzie kłopotó ze światłem,
ja zainteresowałem się obiektywem NIKKOR AFS 70-300 VR f/4,5-5,6G IF-ED za 1000-1200 można kupić nowy lub w idealnym stanie.

Osobiście kupiłem SIGME 70-300 ale jednak nie jestem zbyt zachwycony, kupiłęm przez cene - dałem 400 zł (nikkor wtedy poniżej 1500 nie schodził) ale za 2-3 miesiące jednak wymieniam na lepszy.

neo23 
Nowy

mariusz.w - murawa jest dobrze oswietlona, ale niestety trybyny już nie są tak dobrze. boje sie ze to sa za ciemne szkło...

mariusz.w 
Początkujący

no tak,
czyli albo jasny albo długi
lub to i to ale cena :)

SamTheBludger 
Nowy

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

Witam ja na stadion chodze ostatnio z nikkor`em 70-300 1:4-56 mam go od niedawna wiec ciagle go "opanowuje" tutaj zdjecie, ktore byc moze Cie zainteresuje robione z trybun.

marekf
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

ja bym na polskie stadiony polecił (jakbyś miał canona) 1200mm czułbym się przynajmniej bezpieczniej i no mógłbym robić zdjęcia łatki na piłce ;D

neo23 
Nowy

Wysłany: Wto 06 Sty, 2009   

SamTheBludger napisał/a:
Witam ja na stadion chodze ostatnio z nikkor`em 70-300 1:4-56 mam go od niedawna wiec ciagle go "opanowuje" tutaj zdjecie, ktore byc moze Cie zainteresuje robione z trybun.
Dzięki, musze troche o tym szkle poczytać :)

----

A co sądzicie o Tamron 28-75 f2,8 ? znajomy ma ten obiektyw, zdjecia od czas do czasu robi na meczach i jest zadowolony.

ps.
@marekf, ja na stadionach czuje sie zawsze bezpiecznie ;)

Odpowiedz do tematu