Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Czw 18 Gru, 2008
canon 450d czy nikon d80?- porównanie, a moze cos tanszego?
Autor Wiadomość
amv 
Optyczny
Łowiec

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008   

Gratuluje wyboru ;-) i powodzenia ... i duuużo światełka ;-)

Reklama

Riddle
[Usunięty]

Wysłany: Wto 23 Gru, 2008   

Cytat:
no i ten cudny dodatkowy wyświetlacz

Sam nie wiem jak mogłem bez niego wcześniej żyć :grin:
Swoją drogą zdziwiło mnie to, że wzięłaś Nikona nie Canona, bo przeważnie tak wybierają kobiety z racji małych rozmiarów korpusu.

Cytat:
Batrdzo chetnie to zrobie ale napisz jak;-)

Tak mi doświadczenia z innych forów podpowiadają że pod postami jest taki przycisk.

inos 
Początkujący

Wysłany: Sro 24 Gru, 2008   

[quote="Riddle"]
Cytat:

Tak mi doświadczenia z innych forów podpowiadają że pod postami jest taki przycisk.

mam firefoxa wiec jedyny przycisk jaki moze byc do tego to taka szczalka to do tego??

Pozdrawiam;-)

Riddle
[Usunięty]

Wysłany: Czw 25 Gru, 2008   

Nie zależy to od przeglądarki, to przycisk na forum. "Szczalka" przewija na górę forum.
Regulamin:
Cytat:
21. Za wartościowe odpowiedzi które pomogły pytającemu, może on przydzielić nagrodę autorowi odpowiedzi w postaci przydzielenia punków „Pomógł”. Dokonuje się tego za pomocą klawisza „Pomógł” dostępnego pod postem w którym udzielono odpowiedzi.

inos 
Początkujący

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008   

Juz dalem wam punkcika za pomoc;-)

Jak myslicie... lepiej kupic Nikorr 18-70 czy Sigma 17-70mm F/2.8-4.5 DC MACRO HSM ?? Ten drugi ma lepsze swiatlo i nawet dobre opinie;-) a w sumie porownywalna jest cena obu..

dobrze bedzie dzialal z nikonem D80 ?? boc os czytalem ze do D40 jest polecany:/ Podejdzie do D80 ale nie wiem jak tam ich wspolna wspolpraca;-)

Pozdrawiam:-)

Riddle
[Usunięty]

Wysłany: Pią 26 Gru, 2008   

inos napisał/a:
czytalem ze do D40 jest polecany:/

Bo ma wbudowany silnik, więc w D40 pozbawionym silnika będzie działał autofokus. W także będzie działał jak najbardziej poprawnie.

Ostrzejszy i trochę lepszy optycznie jest Nikkor (dwa k nie r), jaśniejsza(ale tylko na początku zakresu) Sigma. Wybierz co bardziej Ci odpowiada. Ja wybrałem Nikkora.

zkrainyoz 
Uczestnik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

Riddle napisał/a:
Cytat:
no i ten cudny dodatkowy wyświetlacz

Sam nie wiem jak mogłem bez niego wcześniej żyć :grin:
Swoją drogą zdziwiło mnie to, że wzięłaś Nikona nie Canona, bo przeważnie tak wybierają kobiety z racji małych rozmiarów korpusu.

mnie też to zdziwiło :) najważniejsze że nie żałuje! może nikon nie waży tyle co tusz do rzęs, ale nie zawsze można mieć wszystko :) dlatego z czystym sumieniem polecam d80, bo ... jestem w nim po uszy zakochana

RaV579 
Bywalec
Spox Ziom!

zkrainyoz, i to się nazywa zadowolony klient. Nie to co niektórzy. "Kupiłem/łam Nikona D80. Boże jakie fatalne zdjęcia!" Żenada :???:
Będzie lekki offtop, ale co tam, Nowy Rok jest. Pozwolę sobie zamieścić opinię niejakiej Moniki, która została przez nią napisana na Ceneo. Opinia ta dotyczy Canona 50d.

Cytat:
Rozczarowanie.

Aparat kompletnie mnie rozczarował.Myślałam ,że jak kupię coś droższego to będzie to dobry produkt.Producent gwarantował wodoszczelność korpusu, zrobiłam więc zdjęcie testowe pod wodą jednak aparat nie zrobił zdjęcia i w tej chwili w ogóle się nie włącza.Dzisiaj dzwonię do sklepu z reklamacją.Na szczęście nie minęło jeszcze 7 dni i będę mogła oddać aparat. Nie polecam.Już nie kupię lustrzanki, następnym moim aparatem będzie jakiś ekstra kompakt.One są niezawodne no i przede wszystkim małe i mieszczą się do kieszeni.

Zalety produktu
Brak

Wady produktu
Brzydki wygląd.Jest za duży, produkowany chyba dla męższczyzn.
Projektańci nie pomyśleli ,że może używać go kobieta.
W okienku migają jakieś światełka które przeszkadzaja tylko w robieniu zdjęcia.W moim ulubionym kompakcie czegoś takiego nie mam.
Poza tym w tak dużym aparacie mógłby być odtważacz mp4 a go niema.W mojej dużo mniejszej komurce mam te gadżety.

To co dałem na czerwono, mnie po prostu rozwaliło. No comment :roll: .

zkrainyoz 
Uczestnik

Pomogła: 1 raz

Genialne! Taak, no comments ... ciekawe jaki model kupiła, a właściwie jaki reklamowała :) Szkoda tylko sprzedawcy, że poniesie straty- łączę się w z nim w bólu :) Ah, tak sobie myślę, że ludzie powinni przechodzić przez jakąś kontrolę zanim kupią aparat, bo po prostu ... szkoda aparatu, który trafi w ręce takich ludzi.

W sumie przypomniało mi się jak kupiłam swoje nikonowe cudo- reklamowałam go bo na matrycy pojawił się jeden martwy piksel. Oczywiście dopiero go było widać na powiększeniu, jednak ilekroć robiłam zdjęcie tylekroć zawsze musiałam go dostrzec. Pisałam o tym problemie już na forum nikona, oczywiście nieźle mi się oberwało, że wybrzydzam i powinnam się cieszyć,że to tylko jeden maleńki martwy pikselek. Miałam szczęście, że trafiłam na uczciwego i wyrozumiałego sprzedawcę http://www.fotopremium.pl).

Eh, kończe bo zgubiłam wątek przez ten off topic :p

Riddle
[Usunięty]

"odtważacz mp4" mnie rozwalił. Skąd sie biorą tacy ludzie?

A w moim d80 albo nie ma martwiaków albo ich nie widzę, w każdym razie nie przejmuję się:)

inos 
Początkujący

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009   

Ja tez jestem bardzo zadowolony z mojego Nikona:-) Powiem szczerze ze to bym trafny wybor i moje serce tym razem mnie nie zawiodlo - bo jak juz wczesniej pisalem cos mi mowilo zebym go bral ;-) Zdjecia sa super:-) Moze obiektyw sigma 17-70 macro nie jest takim "idealem" jak o nim pisza na opiniach na tej stronie bo mam tez duzo tanszego nikkora 50 f/1.8 i moze nie uzytkuje zbyt dlugo tych obiektywow bo od poczatku roku ale bardziej mi przypadl do gustu ten mniejszy ;-) jesli chodzi o ogniskowa duzej roznicy nie widze i mysle ze w zupelnosci by mi wystraczyl ten 50 - lepiej ostrzy i mozna uzywac w wielu sytuacjach :-) No ale to temat na iiny temat ;-)

Pozdrawiam wszystkich:-)

Ps. z punktu widzenia amatora i po mimo roznicy obiektywow jakos fotki tym nikonem bardziej mi sie podobaja niz canon 450d ale to moze i zasluga szkiel;-)

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Wto 13 Sty, 2009   

Cytat:
Moze obiektyw sigma 17-70 macro nie jest takim "idealem" jak o nim pisza na opiniach na tej stronie

Ideałem to on na pewno nie jest, ale jest polecany, bo konkurencja w tym zakresie cenowym podąża nie w stronę ideału, a koszmaru.

komor 
Moderator

Wysłany: Wto 13 Sty, 2009   

Dokładnie. Nie przypominam sobie na tym forum opinii o Sigmie 17-70 jako o ideale. Sam polecam go jednak jako najlepszy kompromis między ceną, jakością, funkcją makro, zakresem i solidnością obudowy. Ale ideał? Pomijając fakt, że nie ma obiektywów idealnych.

inos 
Początkujący

Wysłany: Sro 21 Sty, 2009   

Sorki nie chodzilo mi o to ze ktos na forum pisal ze to ideal tylko jest taka opcja na optyczne.pl w ktorej wybiera sie model obiektywu i ludzie na nim pisza wady i zalety itd i raczej tam duzo pozytywnych opinii na jego temat no i prawdziwych np. gubiacy sie ciagle AF:/ Ale moze za szybko go zkrytykowalem bo im wiecej go uzywal tym bardziej mi sie podoba;-)

Stad to co napisalem ;-)

Pozdrawiam:-)

Odpowiedz do tematu