Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
średni format w szkole podstawowej
Autor Wiadomość
piotrmkg 
Optyczny

Wysłany: Wto 30 Gru, 2008   średni format w szkole podstawowej

Co to za piękne czasy były, kiedy to na kółkach zainteresowań robiło się odbitki ze średniego formatu :)

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Gru, 2008   

ech.............
stare , piekne czasy
przychodziłem do szkoły przed 7 rano, o 8 zaczynałem lekcje, kończyłem o 14,30 i siedziałem w ciemni do 18-19 wieczorem - ech........
ale z 6X6 to niestety tylko start i koleżanka miała jakiegoś 6X9-nazwy nie pomnę :mrgreen: - reszta to mały obrazek - praktica - :roll:

jasiekcom 
Entuzjasta

Wysłany: Czw 01 Sty, 2009   

Panowie dzisiaj tez się da :!: Ja jestem nauczycielem i prowadzę tego typu zajęcia co prawda charytatywnie :cry: ale co tam dzieciaki przynajmniej maja zajęcie a i ja mogę się przy okazji realizować. Oczywiście nie jest to fotografia analogowa tylko cyfrowa ale cóż postęp nowe czasy.
Napisałem program do tego typu zajęć złożyłem wniosek o sfinansowanie zakupu sprzętu z programu unijnego i co dostałem na to 25 tys. Kupiłem 10 aparatów kompaktów + ładowarki + aku kompaktów, 2 lustrzanki + zewnętrze lampy trochę filtrów, oprogramowanie do obróbki zdjęć na dziesięć stanowisk drukarkę foto dużo papieru foto i zapasu tuszów, no i oczywiście literaturę. I tak się to kreci dwa razy w tygodniu po 1,5 godz. i czasami w soboty parogodzinne wyjścia w teren.
:twisted:

Arek 
Redaktor

Wow! Gratuluję inicjatywy, pomysłu i chęci. Super. Praca u podstaw z dzieciakami zawsze ma najgłębszy sens!

jasiekcom 
Entuzjasta

Arek napisał/a:
Wow! Gratuluję inicjatywy, pomysłu i chęci. Super. Praca u podstaw z dzieciakami zawsze ma najgłębszy sens!

hihihi tak tylko wiesz czasu ciągle brak dal sibie i rodzinki ale co tam po prostu w dzisiejszych czasach nauczycielem można być tylko z pasji bo inaczej to nie da rady :mrgreen:
Arek a tak prywata może znasz jakiegoś sponsora dobrego mikołaja co by jeszcze rzucił trochę sprzętu do mojego kołka fotograficznego wszystko mile widziane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

piotrmkg 
Optyczny

jasiekcom, brawo, popieram w całej rozciągłości.

rysiu 
Bywalec
lynx

jasiekcom - też jestem nauczycielem i zastanawiałem się nad poprowadzeniem takich zajęć u siebie w szkole, jednak nie bardzo mam pomysł jak się do tego zabrać.

Jaki program realizujesz, może (jeśli to nie kłopot) mógłbyś przesłać mi na priv, jakieś założenia, plan itp? Z góry dziękuję.

Arek 
Redaktor

jasiekcom napisał/a:
może znasz jakiegoś sponsora dobrego mikołaja co by jeszcze rzucił trochę sprzętu do mojego kołka fotograficznego wszystko mile widziane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

OK. Będę miał na uwadze jakby co :)

kozidron
[Usunięty]

jasiekcom, no gratuluje pomysłu i zaparcia, tylko tak dalej.......

jasiekcom 
Entuzjasta

rysiu napisał/a:
jasiekcom - też jestem nauczycielem i zastanawiałem się nad poprowadzeniem takich zajęć u siebie w szkole, jednak nie bardzo mam pomysł jak się do tego zabrać.

Jaki program realizujesz, może (jeśli to nie kłopot) mógłbyś przesłać mi na priv, jakieś założenia, plan itp? Z góry dziękuję

Widzisz wszystko zależy od organu prowadzącego Twoja szkołę u mnie jest to po prostu „beton” i wszystko trzeba było wywalczyć samemu :twisted: a jeśli trafisz na podatny grunt u siebie sprawa będzie łatwiejsza. Jeśli chodzi o program to tak : jeśli nie masz wykształcenia fotograficznego to musi być on potwierdzony przez zawodowego fotografa (tj osobę z takim wykształceniem albo jakimś innym papierkiem o inklinacjach fotograficznych) który posiada dodatkowo uprawnienia pedagogiczne i to jest największy problem (mój organ przynajmniej tego wymagał ale z tego co pamiętam są to założenia kuratoryjne). I to jest największy problem wiesz samo napisanie programu nie stanowi większego problemu jeśli masz kogoś kto ci to zaopiniuje najlepiej po znajomości bo wiesz prawda jest tak ze jeśli ktoś przyjedzie nawet na kontrole to o fotografowani nie ma zielonego pojęcia ale to tak miedzy nami :wink: . A sam wiesz jak wygląda realizacji programów program programem a życie życiem. Obiecuje ze jak przez weekend znajdę ostateczna wersje takiego programu to podeśle Ci go na priva a jak nie to wyciągnę z archiwum szkolnego ale to dopiero w następnym tygodniu. Co do kasy na tego typu zajęcia to uuuuuuuuuuuuu….. szkoda gadać :cry: u nas niema żadnej na prowadzenie zajęć dodatkowych wiec o wynagrodzeniu dla mnie za prowadzenie koła fotografii cyfrowej mogę zapomnieć wiec prowadzę to społecznie hihih a nawet dokładam z własnej kieszeni ale wiesz jak jest w szkolnictwie :mrgreen: . Ja wyciągnąłem kasę na sprzęt z programu edukacyjnego „wyrównywanie szans edukacyjnych dzieci i młodzieży” z tym ze zaznaczam ze wszystko musiałem zrobić sam cały projekt od a do z. Osoba która niby to miał to zrobić podpisał tylko i podał na wyższe stanowisko do dalszego podpisani. Nawet sam musiałem zawieść te papiery do urzędu wojewódzkiego :evil: . Jak widzisz droga przez mękę ale się opłacało dwa miesiące oczekiwani i projekt został przyjęty i kasa popłynęła. Wiem że są tez inne programy ale tak jak pisałem jeśli u siebie w organie prowadzącym np. urzędzie miasta lub starostwie masz ludzi którym się chce pracować i są życzliwi oraz kompetentni to będzie Ci zdecydowanie łatwiej. Jak masz jakieś zapytania to pisz na priva udziel wszelkiej pomocy. :wink:

Arek napisał/a:
OK. Będę miał na uwadze jakby co

Arek naprawdę wielkie dzięki jeśli była by tak opcja to z całego serducha belfra wielkie dzięki :grin: . A jeśli ktoś miałby jakiś zbędny sprzęt tj kompakty, stare body obiektywy ( moje koło ma dwa body 400D canona) stare torby fotograficzne, statywy itp. to bardzo chętnie to wszystko przyjmę bo ogólnie jest tak ze trochę tego sprzętu brakuje :cry: . Na to wszystko mogę wystawić oficjalne pismo dyrektora moje placówki z potwierdzeniem przyjęcia na stan koła fotografii sprzętu takiego a takiego od takiej i takiej osoby lub instytucji, firmy co by niebyć posadzony o przejecie tego na własne użytkowanie. HIHI zresztą mój sprzęt prywatny i tak dzieciaki eksploatują do granic możliwości ot życie :mrgreen: .

A pochwale się na maj mamy przewidziana wystawne fotograficzna prac dzieciaków :!:

Kocur 
Maniak

jasiekcom, jestem pod wrażeniem, zawsze popieram takie inicjatywy. Sam często wplącze się w jakąś imprezę charytatywną i doskonale wiem ile czasu i energii to wymaga :)

rysiu 
Bywalec
lynx

Dzięki, wiem jak to jest. Też nie nastawiam się na kokosy :mrgreen: . Z założenia ma być to praca społeczna, ale cóż - nauczyciel to powołanie, a za powołanie się nie płaci :cry:

jasiekcom 
Entuzjasta

Kocur wysłałem Ci na priva wiadomość ale nie wiem czy doszedł bo cos ta skrzynka tu na optycznych dziwnie mi działa daj znać wyrazie czego czy doszło i wielkie dzieki za propozycjie

rysiu jak tylko znajde ten program to podesl Ci go

piotrmkg 
Optyczny

jasiekcom, skrzynka działa tak, że wiadomość z folderu do wysłania zostaje przeniesiona do folderu wysłane w momencie przeczytania jej przed odbiorce.

sorki za OT.

jasiekcom 
Entuzjasta

piotrmkg wielkie dzięki :grin: całe zycie sie czlowiek uczy :mrgreen:

[ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 22:33 ]
rysiu na priva posłałem Ci program koła fotografii cyfrowej daj znać czy doszo.

Odpowiedz do tematu