Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Statywy Benro
Autor Wiadomość
fatman 
Optyczny

Wysłany: Sro 03 Wrz, 2008   Statywy Benro

Czy ktoś jest w posiadaniu i uzytkuje statyw marki Benro?
http://www.benro.cn

Oglądałem je na żywca w sklepie.
Solidność i wykonanie jak Gitzo (nawet młotkowa farba).
Funkcjonalność Benbo (stąd chyba pochodzi nazwa - zniekształcenie 1 literki - jak to chinole :mrgreen:
Głowica solidna...

Osiem warstw i inne featuresy: pochylana we wszystkich kierunkach kolumna centralna
tak przydatna przy foceniu robali i włóczęgi po lasach...
Już miałem kupować Benbo Mk3 (za pińcet) ale taki np. Benro A-197 N6 kosztuje 199 PLN i do tego głowica BH-1 za 139 PLN.
Razem = 338 PLN
Co sądzicie ?

[ Dodano: Czw 04 Wrz, 2008 12:00 ]
No i zakupiłem.
Porządna i bardzo stabilna rzecz.
Głowica trzyma pierwszorzędnie.

benro_a197_n6_2.jpg
Plik ściągnięto 22081 raz(y) 32,51 KB

benro_BH-1[2].jpg
Plik ściągnięto 21713 raz(y) 82,1 KB

benro_a197_n6_3.jpg
Plik ściągnięto 21917 raz(y) 13,96 KB

benro_a197_n6.jpg
Plik ściągnięto 21697 raz(y) 15,95 KB

Reklama

Arek 
Redaktor

Wysłany: Czw 04 Wrz, 2008   

Miałem okazję bawić się dwoma modelami Benro. Byłem pod ogromnym wrażeniem stosunku jakości do ceny. Gitzo to to nie jest, ale biorąc pod uwagę, że momentami
kosztuje prawie 10 razy mniej niż oryginał, to jest to świetna propozycja dla każdego
fotoamatora.

koraf 
Optyczny
Koraf

Fatman to zrób jakieś porządne i większe fotki tego sprzętu na pewno będzie wielu zainteresowanych.

Arek 
Redaktor

http://www.benro-statywy.pl/

fatman 
Optyczny

Wysłany: Pią 05 Wrz, 2008   

Statyw RE-WEL-KA !!!!
Mam już w chałupie !

żeby tak jeszcze ta kolumna centralna, którą można wywijać we wszystkie strony
miała tak z metr długości.... (ma 37 cm) to byłoby jak w Benbo...
Ale rureczkę taką dorobić można chałupniczo :grin:

Fr@ntz 
Nowy

Wysłany: Nie 05 Paź, 2008   

fatman- gdzie udało ci się kupić Benro A-197 N6 za 199 PLN :?: Wszędzie gdzie szukałem ceny tych nóżek oscylują w granicach 280-299zł :cry:

fatman 
Optyczny

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

Wysłałaem Ci na priva.
Trafiłem na nieświadomość sprzedającego chyba bo na allegro wystawiał po 299.
Widocznie jak się zainteresowanie zwiększyło to się zmitygował.

Fr@ntz 
Nowy

Wysłany: Sro 08 Paź, 2008   

THnX

[ Dodano: Czw 16 Paź, 2008 08:40 ]
wczoraj odebrałem Benro A-197N6 z głowicą BH-2 i nieobiektywnie uważam, że taki zestaw jest rewelacyjny. Jakość wykonania i solidność budzą respekt (waga również, ale przy moich gabarytach nie marudzę ;-) )

dannow4 
Nowy
Amator

Wysłany: Nie 04 Sty, 2009   

A co sądzicie o takim zestawie: BENRO A-297 n6 + BH-1 :?: Czy może polecicie coś lepszego w cenie do max 450zł

amv 
Optyczny
Łowiec

Wysłany: Pon 26 Sty, 2009   

Nie kupiłem nic za 200,nie kupie Sherpy 600,nie wezmę tego co proponuje fatman i Fr@ntz,bo w tej samej cenie znalazłem Benro A-600EX z głowicą BH-2 o Wysokości całkowitej 159cm (ja mam 181,myśle,że nie dostanę garba :wink: ),wadze 1,77kg. i udzwigu 8 kg za 449zł. Jeżeli za tą samą kase jest coś lepszego,to proszę o propozycję :?:

Co do głowicy jeszcze. W tej samej cenie co kulowa BH-2, jest głowica 3D HD-18
Proszę o podpowiedz czym się one różnią i która jest lepsza ?

krisv740
[Usunięty]

amv, imho - bardzo dobry wybór
co do róóżnicy - jedna jest kulowa, druga nie
dopasuj sobie obciążenie i ..............nie bierz raczej kulowej....

na początek, do tego co masz w stopce, w zupełności wystarczy....

amv 
Optyczny
Łowiec

Czyli ta 3D lepsza,tak?
No ja myśle,że to co mam w stopce nie ugnie tego Benro :mrgreen:
Z czasem nawet gdyby wypalił zakup 300/4 to i tak waży on 1.5 kg. :wink:

davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

a ja sobie złożyłem zestawik taki jak mam w stopce (nie chce mi się przepisaywać :P ) i jestem mega bardzo zadowolony - jakoś nie ufam głowicom kulowym... a ta frotka chodzi jak ta lala... :) za calość zapłaciłem 512zł... :)

amv 
Optyczny
Łowiec

A gdzie to kupiłeś davaeorn?,bo sprawdziłem na Ceneo i mi wyszło 584zł.
Zestawik ładny,wyższy,ale i też cięższy. Rozstawiasz go na max do góry? Czy nie ma takiej potrzeby?

davaeorn 
Entuzjasta
Uszczęśliwiony :)

Wysłany: Wto 27 Sty, 2009   

kupowałem w www.fotorimex.pl - głowica kosztowała mniejwięcej tak jak kosztuje teraz ale statyw podrożał o 100zł :shock: (kupowałem w grudniu)

amv napisał/a:
ale i też cięższy

troszkę waży - to fakt - jednak jest naprawdę sooolidny...

amv napisał/a:
Rozstawiasz go na max do góry? Czy nie ma takiej potrzeby?

jak go dostałem to testowo rozstawiłem go na max - i nie sięgałem do wizjera :D a mam 190cm :) kolumny centralnej nie używam poprostu...

teraz bym się zastanowił czy wydać na te nóżki 350zł czy znaleźć coś tańszego... bo miałem budżet 500zł...

Odpowiedz do tematu