Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Ja bym jednak wolał dołożyć ciutkę i wziąć Canona 430 EX. Zawsze to pewność że się dobrze dogadają. Za 300-400 zł to mógłbym zaryzykować, ale cena tego Nissina jest zbyt blisko 430 EX żebym ryzykował. Takie jest moje zdanie, nie poparte jakimkolwiek obcowaniem z tą lampą.
hskprzemek, Jestem amatorem i też kiedyś szukałem jakiejś lampy dla siebie. Na początku chciałem kupić właśnie coś do 500zł ale jak porównałem te lampy (jakość obudowy oraz jakość działania) do 430 I to powiedziałem sobie, że warto dołożyć trochę złotych do 430. Niestety złożyło się tak, że skończyłem z 580 II i nie żałuję pieniędzy na nią wydanych.
Calkiem fajna, ale Metz nie daje gwarancji na palnik (a w sumie to jest najwazniejszy element) i ponoc sa problemy ze wspolpraca z Canonami. Tak jak koledzy polecam EX 430 II (posiadam i jestem zadowolony) Mimo, ze "made in China" i troszke trzeszczy -jest to porzadna lampa.
Odnośnie gwarancji na palnik to macie koledzy troszkę nieaktualne informacje (no chyba, że znowu się coś zmieniło). Metz już daje rok gwarancji na palniki (chyba od 05.2008) pod warunkiem, że lampa jest kupiona z oficjalnej polskiej dystrybucji. Sam szukam jakiejś taniej lampy (do 500zl). Czy naprawdę nie ma nic sensownego w tych $$??
Jeszcze nie - body i obiektyw w kalibracji u sigmy. Nadal sie nad nia zastanawiam.
na canon-board.pl jeden forumowicz zakupił i co jakiś czas wrzuca spostrzeżenia.
dareks, po pierwsze to nie pisz z Caps Lockiem. Netykieta się kłania. Pisanie wszystkiego wielkimi literami traktowane jest w internecie jako krzyk. Po drugie zaś, na tym forum krąży ogólna opinia, że lepiej kupować lampy producentów body, a z tego co pamiętam to niewielu z naszych forumowiczów na lampy Nissina.
Witam ponownie! Widzę że nie tylko ja szukam czegoś alternatywnego dla drogich lamp canona. Nie wiem czemu, ale pomoc na forum sprowadza się zazwyczaj do udowadniania wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi, a według mnie nie w tym rzecz.
Wydanie 500 a nie prawie 900 zł. to ogromna różnica, więc nie powinno się dla zasady negować , tylko po to, by negować. Nie sądzę by wszyscy udzielający takich rad, jeżdzili super samochodami, jeżdzą takimi na jakie ich stać, samochód ma jeżdzić. Podobnie z lampami, jeżeli z trudem ktoś uzbiera niezbędną kase na tanią lampę to dlaczego nie powinien jej kupić i tak będzie ona używana tylko kilka razy w roku, i nie w celach profesjonalnych- bo wtedy nie ma dyskusji nad sprzętem.
No i w związku z wieloma pytaniami na temat tańszych lamp, może Optyczne przetestuje kilka z niższej półki i będziemy wiedzieć co jest godne polecenia. Mam zamiar także kupić sobie dobrą lampę ale jak każdy nie uśmiech mi się wydawać 1500Pln, więc zatem jeśli można zaproponować jakiś test w przyszłości lamp Nissin itp będziemy na pewno wdzięczni.
Niedawno zachwycaliśmy się obiektywem
Samyang 85 mm f/1.4 Aspherical IF cena do przyjęcia jakość także, więc myślę że ten Nissin Di622 też będzie niczego sobie, chociaż obydwa sprzęty nie mają nic w spólnego ze sobą.
Tanie nie musi oznaczać takie złe, Canon 50mmII 1.8f całkiem dobry jak na takie pieniądze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,06 sekundy. Zapytań do SQL: 15