Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Nie 11 Sty, 2009
Stara 5D na nową 5D Mark waszym zdaniem...?
Autor Wiadomość
Elian
Bywalec

Wysłany: Nie 11 Sty, 2009   Stara 5D na nową 5D Mark waszym zdaniem...?

Jak w tytule mam mało używany 5D. Pojawiła się szansa na wymiankę z dopłatą relatywnie do wrtosci nowej 5D Mark .Własciwie bez strat. Mam wątpliwości bo nowa 5D jeszcze dociera nasz praktyczny warsztat. Boję sie że jak się dotrze to się okaze że "nie warto było" jak w piosence :mrgreen: . Bo tak patrząc chłodnym okiem to czym jest lepsza..? 1punktem krzyżowym, kręcenie filmików, nie wierzę w realność tych wys. ISO więc to mnie też nie powala. Proszę o wasze opinie nawet te nie poparte praktyką. Pozdrawiam.

Reklama

Tutejszyn 
Optyczny

Wysłany: Nie 11 Sty, 2009   

Jeśli mogą być opinie nie poparte praktyką..
Skoro zastanawiasz się nad tym, czy zmienić, to znaczy, że gdzieś w środku tego chcesz. Skoro żyje sie tylko raz, to nie ma powodu wnikać zbyt głęboko. Moim zdaniem lepiej kupić i załować wydanej kasy, niż nie kupić i załować, ze zmarnowałeś okazję wymiany za (jak sam mówisz) małe pieniądze. Zmień, wtedy zniknie wewnetrzny niepokój i bedziesz się czuł lepiej, a to jest warte wydanej kasy :)
Ostatnio zmieniony przez Tutejszyn Nie 11 Sty, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Elian napisał/a:
nie wierzę w realność tych wys. ISO więc to mnie też nie powala.

Tzn? Jeśli chodzi o to, czy szumi mniej od starej piątki na nominalnie tych samych ISO, to bezsprzecznie widać, że tak... Chyba, że chodzi Ci o rzeczywistą czułość...

piotrmkg 
Optyczny

Elian, a co fotografujesz, bo to wiele może wyjaśnić w temacie upgrade'u do nowej piątki i czy robisz powiększenia min 40x60cm swoich zdjęć :?: z jakich ISO korzystasz :?:

jaad75 
Klub Pierdzieli

piotrmkg napisał/a:
i czy robisz powiększenia min 40x60cm swoich zdjęć

Nowa 5-tka, to natywnie tylko ciut więcej 45x30cm (dla 300dpi)... :razz:

piotrmkg 
Optyczny

jaad75, no ja ostatnio robiłem odbitki na naświetlarce durst'a i przy 400DPI 12MP starej piątki starczyło na odbitkę 18,5x27,5cm :P

Elian
Bywalec

Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 11:26 Temat postu:

Jeśli mogą być opinie nie poparte praktyką..
Skoro zastanawiasz się nad tym, czy zmienić, to znaczy, że gdzieś w środku tego chcesz. Skoro żyje sie tylko raz, to nie ma powodu wnikać zbyt głęboko. Moim zdaniem lepiej kupić i załować wydanej kasy, niż nie kupić i załować, ze zmarnowałeś okazję wymiany za (jak sam mówisz) małe pieniądze. Zmień, wtedy zniknie wewnetrzny niepokój i bedziesz się czuł lepiej, a to jest warte wydanej kasy

Święte słowa :mrgreen: :mrgreen: Jestem takim normalnym pstrykaczem od wielu lat ale czasem mi się coś trafi płatnego poza pracą

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Ja mam starą piątkę i ani myślę kupować nowej. Nie wiem jakie masz obiektywy, ale jezeli nie są to dobre (ostre) szkiełka o wyskoiej rozdzielczości to daruj sobie zakup nowego body.

Elian
Bywalec

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009   

Canon 50/1.4 oraz 85/1.8 wszystko najlepiej chodzi pod 5D. Napisz czemu. Nie wykorzystam puszki czy mezalians jakiś :mrgreen: ?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Takie stałki dadzą radę, choć 50/1.4 trzeba będzie jednak domykać do około f/2.8

Elian
Bywalec

Jestem przed zakupem wiec jak bys napisał cś wiecej to bym miał wiekszy obraz sprawy. Na 1.4 co bedzie fiksował?

[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 10:54 ]
Jesli chodzi o zoom 24-105 L to bedzie się zachowywał jakstara 5D ? Czy gorzej czy wiadomo ma ktoś doswiadczenie?

[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 10:58 ]
http://www.skapiec.pl/sit...441_komentarze/
Co to jest za puszka ?

[ Dodano: Pon 12 Sty, 2009 11:01 ]
I dla porównanie to :
http://www.allegro.pl/ite...oznan_fvat.html
Coś mi umknęło cxzy mam przewidzenia?

Odpowiedz do tematu