Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Chyba się lekki offtopic zrobił To jak z tym aparatem z mocowaniem Nikona? D80, D90, S5 PRO? Za jakieś dwa tygodnie wybieram się do sklepu i do tej pory muszę wiedzieć, na jaką kwotę żona musi się zgodzić
S5 PRO, tamte dwa pozostałe to takie gadżety w porównaniu z Fuji. Zresztą statystyki oddawania do serwisu nowego Nikona niepokojąco rosną, coś jest nie tak.
A jak jest z rozdzielczością matrycy? 6 megapikseli wystarcza w zupełności? Szumy w porównaniu do D90 są znacznie większe? Nie wiem, czy będzie mnie stać w przyszłości na bardzo jasne obiektywy tak więc ISO 1600, czasem 3200, będzie używane często.
Ja obecnie pakowałbym się tylko w systemy Canona i Nikona. Tak na dobrą sprawę to tylko te systemy liczą się na rynku. Dlatego ja jestem za D90. Jest to naprawdę jeden z lepszych aparatów w swojej klasie. A tak poza tym to lekka przesada z tekstem, że D90 przy S5 Pro to gadżet .
Ja obecnie pakowałbym się tylko w systemy Canona i Nikona. Tak na dobrą sprawę to tylko te systemy liczą się na rynku. Dlatego ja jestem za D90. Jest to naprawdę jeden z lepszych aparatów w swojej klasie. A tak poza tym to lekka przesada z tekstem, że D90 przy S5 Pro to gadżet .
S5 PRO ma bagnet Nikona... Czy ktoś wie, jak jest z tym ISO w Fuji?
To wcale nie jest przesada, proszę weź je sobie do ręki i porównaj wykonanie i jakość materiałow z zewnątrz.
S5 PRO, tamte dwa pozostałe to takie gadżety w porównaniu z Fuji. Zresztą statystyki oddawania do serwisu nowego Nikona niepokojąco rosną, coś jest nie tak.
Sprzedaje się go po prostu 3x tyle więc i troszkę więcej w serwisie ląduje.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 15 Sty, 2009
Wojtasss napisał/a:
S5 PRO ma bagnet Nikona... Czy ktoś wie, jak jest z tym ISO w Fuji?
można się domyślać że S5 szumi bardziej niż D90(charakter szumu pewnie też jest nieco inny), pewnie testy na wysokim iso cię nie przekonają, najlepiej przekonaj się sam i zrób sobie teścik w jakimś fotojokerze. Oglądałem foty do iso 400 i było przyzwoicie, no ale do 400 to chyba wszędzie jest przyzwoicie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9