Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat dla mnie ; )
Autor Wiadomość
Miked
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009   Aparat dla mnie ; )

Witam!
Planuje sobie kupić aparat do 1000 zł. Nie jestem zawodowym fotografem. Chce po prostu robić ładne zdjęcia gdy gdzieś wyjade:
- wakacje
- mecze na halach, stadionach
- w domu

Przede wszystkim jakość obrazu ma być dobra i zoom, bym mógł widzieć twarze zawodników grających na boisku.

No i dodam że trochę fascynuje mnie robienie zdjęc ; d Chce dobry aparat na kilka lat, bym potem musiał nie zmieniac na coś lepszego, bo to wyszlo z mody!

Pozdro!

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Pon 12 Sty, 2009   

Miked napisał/a:
mecze na halach,

Akurat tutaj to bedzie najtrudniej spelnic Twoje wymagania.

RaV579 
Bywalec
Spox Ziom!

Miked napisał/a:
bym potem musiał nie zmieniac na coś lepszego, bo to wyszlo z mody!

Ten tekst mnie po prostu rozwalił. Kupić aparat, aby potem nie zmieniać na lepszy. Nieźle :roll:

marekf
[Usunięty]

olympus 570 UZ?
CAnon 10G?
Canon S5 IS
do wyboru do koloru... lepiej powiedz czy bardziej stawiasz na jakość zdjęć czy uniwersalność jak na to pierwsze to polecam canon 10G :)

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Miked napisał/a:
Planuje sobie kupić aparat do 1000 zł. Nie jestem zawodowym fotografem

Na co ci za 1000 zł aparat, do szpanu, pokazać się !!!? W dzisiejszych czasach do 400-500 zł masz duzy wybór przyzwoitych aparatów. Przemyśl to kolego!!!

jaad75 
Klub Pierdzieli

krikus napisał/a:
W dzisiejszych czasach do 400-500 zł masz duzy wybór przyzwoitych aparatów.

Na przykład?

Monastor 
Optyczny

krikus, tak, zwłaszcza na hali sprawdzą się te aparaty świetnie.

Miked, tak to nawet w erze nie dostaniesz. Za tę cenę albo dobra jakość w słabym świetle, albo duży zoom. Sport, zwłaszcza halowy to niestety bardzo szybka akcja w bardzo kiepskim oświetleniu. Tutaj często amatorska lustrzanka nie daje rady, nawet z przyzwoitym obiektywem.

Może Panasonic Lumix DMC-FZ18? Przyzwoity aparacik, za dobrą cenę, z dużym zoomem. Tylko na krystalicznie czyste portrety sportowców nie masz na co liczyć. Na wakacje za to jak znalazł.

maput 
Optyczny

Wysłany: Wto 13 Sty, 2009   

Jak odpuścisz zdjęcia sportowe, to kilka propozycji się znajdzie.
Jak się na halówkę uprzesz to musisz zdecydowanie budżet zwiększyć. I tyle.

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

maput napisał/a:
musisz zdecydowanie budżet zwiększyć

"Fachowi" koledzy pewnie sugerują abyś zwiększył kwote o jedno zero :mrgreen:

jaad75 
Klub Pierdzieli

krikus, przy wymaganiach jakie podał:
Miked napisał/a:

- mecze na halach, stadionach
...
Przede wszystkim jakość obrazu ma być dobra i zoom, bym mógł widzieć twarze zawodników grających na boisku.

z całą pewnością...

krikus 
Rozmowny
znawca tematu

Po co kogoś wprowadzać w błąd i sugerować mu aby zwiększył kwotę którą wyraznie napisał że ma być do 1000 pln !? Z czystym sumieniem moznaby polecić np; Canona PowerShot A650 IS z matrycą 12 mpx, zoom opt. 6x, optyczna stabilizacja obrazu :idea:
No i nic więcej nie trzeba, zbędnej filozofii i zawyżania kosztów też :cool:

mavierk 
never knows best

jasna sprawa, w końcu takim aparatem da się zrobić jakieś zdjęcia...

jaad75 
Klub Pierdzieli

krikus, napisał też jakie ma wymagania, więc trzeba mu jasno uświadomić, ze za taka kwotę ich nie spełni, więc kupno aparatu w tej cenie będzie zwyczajnie chybionym zakupem.

Miked
[Usunięty]

Nie, no chłopaki nie nastawiajcie się na to, że z tym aparatem będe siedział tylko na hali i pstrykał portrety zawodników. To nie to ; ) Mialbyc to przyklad aparatu, ktory rowniez bedzie w stanie zrobic z daleka fajne zdjecia. No, ale po prostu chce wykorzystać mój budżet odpowiednio! Chce dobry aparat, który byłby uniwersalny : ) Mysle tutaj o rowniez o filmach z dziwiekiem rzecz jasna ; )
Mam ciekawe porównanie: aparat ma być jak telefon komórkowy nowej generacji ; d przyda się wszędzie ; d
Zastanawialem sie nad Lumixem FZ28, Soniakiem h50 czy nikonem p80 ; d
Lepiej chyba wydać kase od razu na lepszy aparat, ktorzy spisze mi sie w wielu sytuacjach (przypomnijcie reklame z numerem telefonu, jak pieknie udalo mi sie zrobic zdjecie, zapewne potem ozenili sie ; )

RaV579 napisał/a:
Miked napisał/a:
bym potem musiał nie zmieniac na coś lepszego, bo to wyszlo z mody!

Ten tekst mnie po prostu rozwalił. Kupić aparat, aby potem nie zmieniać na lepszy. Nieźle :roll:

Nie zmieniać czegoś tymbardziej jeżeli się do tego czegoś przywiązałem. Miedzy mna a apratem powinna być miłosc ; ) Tak powaznie: nie chce zmieniac co rok aparatu, BO TO JEST ZWYKLE WYRZUCANIE KASY W BLOTO!

krikus napisał/a:
Po co kogoś wprowadzać w błąd i sugerować mu aby zwiększył kwotę którą wyraznie napisał że ma być do 1000 pln !? Z czystym sumieniem moznaby polecić np; Canona PowerShot A650 IS z matrycą 12 mpx, zoom opt. 6x, optyczna stabilizacja obrazu :idea:
No i nic więcej nie trzeba, zbędnej filozofii i zawyżania kosztów też :cool:

Patrze na ceny w sklepach i sie dziwie 800~ zł. Nie lepiej kupić np. FZ18 o podobnej cenie? No jeszcze raz powtarzam podstawa dla mnie jest uniwersalnosc sprzeciku ; p

krikus napisał/a:
maput napisał/a:
musisz zdecydowanie budżet zwiększyć

"Fachowi" koledzy pewnie sugerują abyś zwiększył kwote o jedno zero :mrgreen:

Sami fachowcy ; d Pamietajcie ze zyjemy w Polsce, w brudnej, szarej POLSCE!
Pozdrawiam was najlepsi fotografowie! (ha) ;'d

No i od razu was przeprosze za to co napisalem pod wzgledem gramatycznym, ale w sumie to wiem ze mamy tutaj fotohumanistow ktorzy potrafia czytac ze zrozumieniem, ol je ; )

y___ 
Początkujący

Miked, wydaje mi się, że FZ28 jak najbardziej byłby tu odpowiedni. Na pewno nie można się po nim spodziewać efektów jak z lustrzanki i trzeba sobie zdawać sprawę z każdej jego wady(chociażby szumy) przed zakupem. Jeśli jesteś świadom to mogę tylko polecić ;)
Największe kłopoty będzie miał na hali, ale za tą cenę przy wyborze pomiędzy kompaktami nie kupisz nic lepszego.

Odpowiedz do tematu