Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Swoja droga, pracowalem swego czasu na mocno wypasionym oscyloskopie cyfrowym, pracujacym pod kontrola Win2000 - zarabista sprawa. Dodatkowe mozliwosci, jakie dawalo wepchniecie tam normalnego OSa, byly nie do przecenienia.
Co prawda nie za bardzo widze, po co taka rozbudowana funkcjonalnosc w aparacie, ale ktos na pewno cos wymysli, np. wbudowany Bluetooth, albo nawet podpinany na USB, i mozliwosc podlaczenia dowolnego odbiornika GPS, albo upload zdjec na FTP via Wifi bezposrednio z aparatu.
Co prawda nie za bardzo widze, po co taka rozbudowana funkcjonalnosc w aparacie, ale ktos na pewno cos wymysli, np. wbudowany Bluetooth, albo nawet podpinany na USB, i mozliwosc podlaczenia dowolnego odbiornika GPS, albo upload zdjec na FTP via Wifi bezposrednio z aparatu.
Poza Bluetooth, którego jeszcze nie widziałem, to wszystko już od dość dawna jest używane i to bynajmniej nie przez amatorów-gadżeciaży...
Windows to jest normalny OS... czy to tylko ja jestem taki, ze u mnie XP stoi dwa lata, i zdazyl przezyc zmiane platformy z Socket 939 (AMD) na 775 (Intel) bez reinstalacji? Dodam, ze chodzi w zasadzie caly czas tak samo, jak na poczatku
Panowie, OT powili wychodzi, więc wątek o wyższości jednych systemów nad drugimi pewnie w "innych" jest.
Nikt nie napisał o wyświetlaczu. Dla mnie to jest gigantyczna różnica na korzyść nowego D90. Trzycalowy wyświetlacz vga. Jak się jest człowiekiem starej ery, gdy podglądów nie było, albo umie robić zdjęcia na tyle, że na podgląd spogląda się chyba tylko by zobaczyć, czy balans bieli jest zadowalający (choć po co, skoro pstrykacie w rawach) to można sobie to odpuścić. Dla ludzi uczących się którzy niedoskonałości swojego zdjęcia mogą dostrzec już na miejscu a nie dopiero w domu, przed komputerem, rzecz nieoceniona.
PS.
OS X i tak pożera cała stawkę :] Do tego jak chce mi się w coś pograć, to sobie natywnie w dual boocie odpalę :]
E tam, w rawach - ja glownie na jpg jade, szkoda mi czasu na dlubanie RAWow
Wyswietlacz z D90 jest fenomenalny - normalnie male TV. Jak sie przesiadlem z D70s na D300 (taki sam wyswietlacz) to bylem w szoku...
Rozmiary to jedno, ale dzieki VGA naprawde duzo na nim widac, nawet bez powiekszania.
E tam, w rawach - ja glownie na jpg jade, szkoda mi czasu na dlubanie RAWow
No właśnie. Dlatego twoja wypowiedź o MS Okna Vista jest nie wiarygodna.
Używam i sobie chwalę.
Wyświetlacz owszem, fantastico.
Ale bardziej fantastico jest płynnośc przwijania zdjęcia w powiększeniu. Ogromny plus dla D90 względem D80.
Riddle [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Sty, 2009
mnich napisał/a:
Używam i sobie chwalę.
Ja na dysku mam XP prof i Vistę. Tą ostatnią tylko dlatego, że na XP GTA IV nie chciało się włączyć. System powoli się ładuje, za każdym razem zapomina o istnieniu modemu na usb (który widzi dopiero po repodłączeniu), wiele starszych gier nie włącza się, a nowsze wolniej chodzą - na max ustawieniach grafiki w Crysisie w 1650x1080 mogłem w xp dać AA 4x a w Viście nic. Ten system jest dobry jeśli użytkowanie zamyka się w edytorze tekstu i PS-ie.
costi napisał/a:
Windows to jest normalny OS... czy to tylko ja jestem taki, ze u mnie XP stoi dwa lata, i zdazyl przezyc zmiane platformy z Socket 939 (AMD) na 775 (Intel) bez reinstalacji? Dodam, ze chodzi w zasadzie caly czas tak samo, jak na poczatku
Wiesz, ja kiedyś trzy lata miałem xp, dodatkowo bez antywira, po tym okresie po włączeniu pojawiało się dwadzieścia errorów, po chwili po bokach pojawiały się reklamy jakiś stron 18+, po pół godziny bluescreen. Po jakimś czasie system padł i już nie wstał.
Tą ostatnią tylko dlatego, że na XP GTA IV nie chciało się włączyć.
SP3 trzeba miec.
Cytat:
Wiesz, ja kiedyś trzy lata miałem xp, dodatkowo bez antywira, po tym okresie po włączeniu pojawiało się dwadzieścia errorów, po chwili po bokach pojawiały się reklamy jakiś stron 18+, po pół godziny bluescreen. Po jakimś czasie system padł i już nie wstał.
A u mnie Spybot odpalany raz na dwa miesiace znajduje tylko cookies. Ale ja nie laze po dziwnych stronkach
Czy mozna poprosic moderatora o wydzielenie tych postow do oddzielnego tematu, bo widze offtop sie radosnie rozwija?
Linux jest dla znudzonej życiem, rozbuchanej młodzieży.
Windows dla informatycznych pokrak
a MacOS dla fanatyków zdrowego odżywiania.
Tyle w temacie.
Każdy kolejny argument jaki podacie i tak dla wielu może nie mieć znacznia.
Ja używam Okienek z powodu wygody i braku czasu na bawienie się innymi systemami.
Umiem sobie viste skonfigurować tak żeby nic mi nie przeszkadzało i płynnie o raz bezpiecznie działało. Już od 7 miechów bez reinstalki i bez problemów.
Jakos nie uwazam sie za pokrake (choc programista nie jestem), ale nigdy nie zrozumiem, jak klepanie totalnie nientuicyjnych komend w konsoli jest lepsze od "Next, Next, Next, Finish"
Do tego instalka zrobiona nlite, z usunieta masa smiecia i kilkoma tweakami i ustawieniami dla zdrowia psychicznego (np.documents and settings na innej niz system partycji, dzieki czemu po ew. reinstalce przywrocenie wszystkich ustawien i preferencji uzytkownikow trwa max minute).
Powiem więcej. Dla mnie - zawodowo- problemem nie jest system operacyjny tylko programy którymi muszę się posługiwać.Przez nieudolnych włoskich programistów, którzy nie potrafią sobie nawet zrobić strony internetowej i podczas pisania programu woleli oglądać katalog fiata, moja praca jest strasznie stresujaca i irytująca.
jeszcze wrocisz do xp
Mi vista padla dosyc niespodziewanie. otoz system uznal ze nie zamknal sie poprawnie, po czym po uruchomieniu laptopa dostaje tylko tryb awaryjny z dwiema opcjami - "Punkty przywracania" oraz "System Recovery".
pierwsza opcja nic nie dala... dalej vista twierdzila ze niepoprawnie sie zamknela, wiec wlacza tryb awaryjny (automatycznie, bez mojej zgody), druga opcja to oczywiscie format c: i instalka visty na czysto.
po tej awarii odpuscilem sobie viste i uznalem ze jak juz mam instalowac cos na nowo, to wracam do xp... predkosc xp'ka w porownaniu z vista jest niesamowicie wielka, a vista nawet dobrze skonfigurowana - pomimo ze jest naprawde uzyteczna i mila w odbiorze - blado wypada przy poprawnie skonfigurowanym xp.
co do linuxow... uzywam back track'a 3.0 (tylko do wardrivingu), czasami ubuntu live cd lub jakis open suse aby odzyskac dane z dyskow komputerow ktore naprawiam.
zazwyczaj userzy trzymaja wszystkie zdjecia z wakacji w folderze moje obrazy, co konczy sie brakiem dostepu z poziomu windowsa (na partycjach NTFS) do tych katalogow w przypadku awarii....
mac'i to dla mnie nieporozumienie. nie rozumiem ciaglych pieknych recenzji tego sprzetu, oraz artykulow odnosnie "faktow" ze fotografowie profesjonalni uzywaja tylko macow....
dla mnie to juz jest lekkie przegiecie, pod wzgledem zarowno snobistycznym jak i pod wzgledem braku inteligencji aby wydawac ponad 2000 zl wiecej za "ladnie wygladajace" g**** na blacie biurka....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10