Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sro 28 Sty, 2009
No tak się składa że mam tą książkę jeszcze, tylko proponuję przeczytać uważnie, bo ktoś już chciał ode mnie ją za 10zł z przesyłką, a ja charytatywnie nie mam zamiaru się udzielać
Witajcie!
Jako ze kupuje swoje pierwsze lustro wypadalo by wyjsc z wiedza po za to co oferuja kompakty
Swego czasu czytalem ksiazke "Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelbyego" i spodobala mi sie
Wtedy nie myslalem o lustrze ale sporo ciekawych sztuczek podlapalem - teraz przecyztam ja pewnie jeszcze raz
Co mozecie jeszce polecic? Mile widziane linki w internecie (np. allegro czy helion.pl) poniewaz dostac cos w moim miescie co wykracza po za "Jak ugotowac dobry obiad?" graniczy z cudem
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 08 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Polecam Scotta jesli lubisz obrobke:
system 7 punktów scotta kelby'ego
photoshop ksiega kanalow obrazu
sam tez czytalem i jestem zadowolony:
kompedium fotografii national geographic.
jeszcze mam gdzies Biblia fotografii ale tam juz same podstawy wiec nie wiem czy nie lepiej po prostu zostac przy 195 ujec scotta kelby'ego.
Polecam Scotta jesli lubisz obrobke:
system 7 punktów scotta kelby'ego
photoshop ksiega kanalow obrazu
sam tez czytalem i jestem zadowolony:
kompedium fotografii national geographic.
jeszcze mam gdzies Biblia fotografii ale tam juz same podstawy wiec nie wiem czy nie lepiej po prostu zostac przy 195 ujec scotta kelby'ego.
Mozesz podac dokladna nazwe tej ksiazki od natgeo?
Co to scotta to musze zamowic druga edycje
Jesli natomiast cxhodzi o obrobke to lepiej zapobiegac niz leczyc - conieco znam gimpa i narazie przy nim zostane.
Na ten temat byl juz caly watek. Zarowno o pozycjach polecanych jak i slabych.
OT: proponuje poprawic orta w tytule tematu. Mowimy o gryzieniu, a nie o grysieniu, prawda?
Wczoraj trafiłam na ten temat i ucieszył mnie fakt że jest już III wydanie Książki o fotografowaniu a jeszcze większa była moja radość jak już weszłam na stronę http://helion.pl/ksiazki/ofoto3.htm -akurat dziś jest w promocji dnia i kosztuje ponad 20zł mniej i do tego wysyłka za darmo Nic tylko kupować i cieszyć się lekturą
Często korzystam z portalu Optyczne.pl. Właściwie dzięki niemu zakupiłem swoje aparaty tj. D40 i potem D300. Bardzo wiele przyswajałem informacji tu zawartych,ale sam nic nie dodawałem. Teraz spłacam dług:)
Chciałem się z Wami podzielić moim nowym odkryciem ze świata literatury foto!
Wpadła mi do ręki bardzo ciekawa książka wydawnictwa UNIVERSITAS o bardzo kontrowersyjnym tytule "jak czytać fotografię"? Autor to Ian Jeffrey.
Zastanawiałem się jak można "czytać zdjęcia"?, o co właściwie chodzi w tej książce. Postanowiłem zakupić taką książkę. (nie jest droga:) )
......i........ i jest rewelacyjna. Jest to przewodnik w którym zaprezentowano biografie przeszło stu najlepszych na świecie fotografików. Usystematyzowana wiedza w jednej pozycji! Coś pięknego!
Mało tego, robimy zdjęcia, ale mało kto wie jak rozwijała się ta sztuka. Ta książka omawia etapy rozwoju dziedziny fotografii.
Myślę, że naprawdę warto mieć pod ręką tą książkę, zwłaszcza że nie jest droga.
To moje pierwsze odkrycie nie związane z tematyką sprzętu, więc proszę doceńcie jego wagę:)
oto okładka:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13