Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lowepro CompuDaypack - opinie, inne propozycje.
Autor Wiadomość
mszczyrek 
Entuzjasta

Wysłany: Wto 27 Sty, 2009   Lowepro CompuDaypack - opinie, inne propozycje.

W zwiazku ze wzrastajaca czestoscia wyjazdow, zaczalem zastanawiac sie nad zakupem plecaka fotograficznego z prawdziwego zdarzenia. Dotychczas uzywalem "cywilnego" plecaka, ktory swoja droga sprawdzal sie nie najgorzej, poza faktem niewielkiej ochrony dla sprzetu. Mam nastepujace zalozenia:

-musi pomiescic sprzet (5d,C17-40,T28-75,C70-200 f4,C50/1.4,TC, 1 lampa, 1 dodatkowa bateria) i rzeczy osobiste na krotki wyjazd(3-4 dni), ew. laptopa
-rozmiary i waga - na tyle niewielkie by dalo sie z nim caly dzien przemaszerowac po miescie
-nie moze zbytnio rzucac sie w oczy
-mile widziany uchwyt na statyw i mozliwosc zastosowania pokrowca p/deszczowego.
- wazne - musi spelniac wymiagania dla bagazu podrecznego w samolocie (miescic sie do szafki/pod siedzenie)

Znalazlem jak w tytule - http://torbylowepro.pl/pl...mpudaypack,397s

Wyglada obiecujaco, ale cena jest podejrzanie niska:) Czy ktos z was mial z tym plecakiem do czynienia? Bede wdzieczny za opinie lub sugestie nt. innych modeli.

Pozdrawiam,

Reklama

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009   

http://torbylowepro.pl/pl...er-plus-aw,385s

Ten spełnia wszystkie Twoje wymagania! Sam używam,polecam!

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Zastanawiam sie tylko do tego Compu Trekkera ile wejdzie tych rzeczy osobistych? Bielizna i tyle...

skasowany
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Sty, 2009   Re: Lowepro CompuDaypack - opinie, inne propozycje.

MC - zostało napisane:

mszczyrek napisał/a:
i rzeczy osobiste na krotki wyjazd(3-4 dni), ew. laptopa

Ja zrozumiałem tak: rzeczy osobiste, albo laptopa. Ja miałem namyśli laptopa. Szczerze mówiąc plecak na rzeczy osobiste i sprzęt trochę mija się z logiką. Dla mnie służbowy wyjazd to zawsze garnitur, duży laptop, często materiały w postaci książkowej. Jeżeli tak ktoś rozumie rzeczy osobiste, to niech kupi duży plecak turystyczny... Ale jak ktoś chce tam wrzucić majty sztuk dwa i skarpeta sztuk 4 + pasta i szczoteczka, to da radę :wink: Nie mów, że nie, bo o ile pamiętam, to masz taki plecak, ale model bez plusa? :wink:

MC 

Dobrze pamietasz :razz: Nawet do wersji bez plusa da sie wsadzic bielizne na 4dni.
Monastor mial na zlocie plecaczek Primus AW i sporo rzeczy tam upchal. Ale czy zmiesci sie tam wszystko napisane w pierwszym poscie to juz watpie.

skasowany
[Usunięty]

Sądzę, że się zmieści :smile: Sporo też zależy od umiejętności 'pakowacza' :wink:

costi 
Rozmowny

A moze Fastpack 350? http://torbylowepro.pl/pl...stpack-350,540s

mszczyrek 
Entuzjasta

Obie propozycje wygladaja ciekawie (Coputrekker i Fastpack 350). Laptopa na krotkie wypady zabieram rzadko(nie jest mi w pracy niezbedny), wiec nie powinnno byc problemu z pomieszczeniem sie. Za Fastpackiem przemawia ciezar (jest kilogram lzejszy od Computrekkera). Jak sprawdza sie w praktyce dostep do aparatu z boku? I jeszcze jedno pytanie: czy sprawdzliscie na wlasnej skorze czy te plecaki przechodza kontrole bagazu w tanich liniach?

MC 

Computrekker jest tylko ciezki jak sie go trzyma w rekach. Po zalozeniu na plecy, wraz z calym dobytkiem, statywem i kurtka przeciwdeszczowa w gorach nie sprawial zadnego problemu i prawie go nie czulem.

M. Wojtyczka 
Uczestnik
Opty-mistyczny

mszczyrek napisał/a:
czy sprawdzliscie na wlasnej skorze czy te plecaki przechodza kontrole bagazu w tanich liniach?

Kazdy bagaz przechodzi kontrole. Niedawno musialem wypakowac caly sprzet foto i pani sprawdzala jakims "papierkiem" obecnosc niedozwolonych substancji na korpusie i obiektywach. Innym razem musialem wlaczyc aparat i laptopa.

skasowany
[Usunięty]

costi napisał/a:
A moze Fastpack 350? http://torbylowepro.pl/pl...stpack-350,540s

Przecież to jest malutki plecak! Na zdjęciach wszystkie wyglądają jednakowo bo zdjęcia identyczne i porównania brak. Nie polecam. Computreker jest duuużo większy! Porównaj wymiary. Cięższy o 1 kg znaczy bezpieczniejszy dla sprzętu i większy. Na plecach hula jak ta lala. MC ma rację.
Przy wejściu do samolotów nie mam problemu.

mszczyrek 
Entuzjasta

M. Wojtyczka napisał/a:
mszczyrek napisał/a:
czy sprawdzliscie na wlasnej skorze czy te plecaki przechodza kontrole bagazu w tanich liniach?

Kazdy bagaz przechodzi kontrole. Niedawno musialem wypakowac caly sprzet foto i pani sprawdzala jakims "papierkiem" obecnosc niedozwolonych substancji na korpusie i obiektywach. Innym razem musialem wlaczyc aparat i laptopa.

Chodzilo mi o to, czy mieszcza sie w "pudelku" do sprawdzania rozmiaru bagazu podrecznego.

costi 
Rozmowny

Malutki? Chyba tylko na zdjeciach. Jak go kupilem, to przy odbiorze sie zdziwilem (tez myslalem, ze bedzie maly)...
Plecy maja wymiary 50x30cm (jest ciut wyzszy i ciut wezszy, ale to jest wystarczajace przyblizenie), przy moich 185cm wzrostu Fastpack350 zajmuje prawie cale plecy.
Jak czytalem imfo na lotniskach, to spelnia normy wymiarow bagazu podrecznego prawie na styk, zostaje niewiele zapasu. Nikt jednak nigdy nie robil problemow, a latalem z nim Lufthansa, LOT i AirBerlin.

Cytat:
Computreker jest duuużo większy! Porównaj wymiary.

Computrekker plus AW: Wymiary zewn. [szer. × głęb. × wys.]: 36 x 24 x 50 cm
FastPack350: Wymiary zewn. [szer. × głęb. × wys.]: 31.5 X 24.5 X 49 cm

W zasadzie jest wezszy o pare cm (bo centymert roznicy na wysokosci czy pol na glebokosci to IMHO nie jest widoczna roznica).

Cytat:
Jak sprawdza sie w praktyce dostep do aparatu z boku?

Bardzo dobrze - nie trzeba zdejmowac plecaka, zeby szybko wyjac szklo, majac przy tym pewnosc, ze reszta nie wypadnie. Dodatkowo, wszystkie suwaki sa z tej samej strony, wiec do innych kieszonek tez da sie dostac.

Poza tym w Fastpacku zupelnie nie czuc ciezaru, jak sie go nosi na plecach. Pewnie w innych plecakach Lowepro jest to samo. Piekna sprawa :)

M. Wojtyczka 
Uczestnik
Opty-mistyczny

mszczyrek napisał/a:
Chodzilo mi o to, czy mieszcza sie w "pudelku" do sprawdzania rozmiaru bagazu podrecznego.

Aaa, to co innego. W znanych mi liniach (Wizzair, IcelanExpress, Stirling, LOT, BA, Icelandair, Lufthansa) obsluga nie zwraca uwagi na wymiary, tylko na wage (takie mam doswiadczenia) A co do samych wymiarow - na stronach internetowych przewoznikow sa one podawne i mozna porownac.

skasowany
[Usunięty]

costi, mnie bardziej interesują wymiary komory wewnętrznej. Ja aparat noszę w środku, nie troczę go do klapy ;) Wewnętrzne computrekera są jednak znacząco większe!
mszczyrek decyzja należy do Ciebie! :)

Odpowiedz do tematu