Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
STATYW-Chodzi o cos co jest poreczne da sie ustawic lampe na ok 2m i wyzej (bede doswietlał skoki skatebordzistow , bmx itp) wiec dobrze by bylo zeby mozna bylo wysunac statyw dosc wysoko.
Tak jak pisałem - praktycznie każdy normalnej wielkości statyw się nada. Kwestia jakości wykonania, wielkości po złożeniu i masy...
macio napisał/a:
Chodzi tez o to zeby mozna bylo podczepic parasolke ale to pewnie kwestia uchwytu.
Tylko i wyłącznie.
Cytat:
Co do lampy to SB-26 wydaje sie byc na pierwszy rzut oka dobrym wyborem prawdopodobnie beda inne kabelki do tych lamp niz te ktore ida z PW.
Dzieki bede dzwonil
Co do lamp krotka wizyta i poszukiwania i napisze tak cienko to widze z tymi SB-26 stara lampa ciezko bedzie kupic teraz jest jedna licytowana SB-28 na allegro a inne cholera wie gdzie szukac. Chyba na zasadzie zasadzki.
Problem jest tylko jeden
W jaki sposob mozna taka lampe ew sprawdzic skad wiadomo co sie dzieje z odblysnikiem z zarowka, jaki ma przebieg itp. Jak bym kupil w Ppolsce to zawsze jakos latwiej a tak szukaj wiatru w polu. Jest jakas metoda. Przyznam szczeze ze jeszcze nic nie kupowalem z e-bay - wstyd przepraszam
Mam w sumie 6 lamp z e-bayu - 4x SB-26 i 2x SB-25... Wszystkie pracują świetnie i były w rewelacyjnym stanie. Wystarczy czytać opisy aukcji i opinie o sprzedającym...
[ Dodano: Pon 29 Gru, 2008 19:47 ]
krisv740 napisał/a:
macio, a moze 540 ez canona zamiast nikona
Nie ma PC-Sync, więc jest mniej wygodna. Trzeba kupić dodatkową kostkę lub uchwyt parasolkowy w gniazdem i gorącą stopką.
Bedzie bardoz ciezko znalezc lampy nikona przekopalem wszystko albo prawie wszystko. Czy jest cos co moglo by je zastapic.W miare rozsadnie. Canon 540 ez i ex wydaje sie tez byc niezly tylko ze z ta stopka jest zabawa.
[ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 08:28 ]
Dzieki
Jaad75 lampa sb 28 juz do mnie idzie
PW juz sa niesamowite inny wymiar fotografi do tej pory dostepny profi i w stdiach dzieki takim zabawkom dostepny jest i dla nas. NIe ma to jak proby okiełznania swiatla.
A propo czy jest jakas tabelka zaleznosci odleglosci natezenia blysku i przyslony. Wiem ze to zalatwia swiatlomierz ale troche jest drogi na razie musze sobie radzic inaczej. Wszyscy pisza o tabelce ale gdzie ja mozna znalezc. Czy tutaj liczba przewodnia lampy caly czas ma do gadania ?
=Canon 540 ez i ex wydaje sie tez byc niezly tylko ze z ta stopka jest zabawa.
[ Dodano: Wto 06 Sty, 2009 08:28 ]
Witam
Mam taki maly dylemat. Mam lampe 580 EXII i chcialem ja wyzwalac bezprzewodowo. Chce kupic sofbox reporterski na lampe blyskowa, aby doswietlac w plenerze modelki itp. Ostantnio nad kupnem drugiej lampy 540EZ. Aby moc wyzwolic te dwie lampy musze kupic ST-E2. Moje pytanie jest takie: czy za pomoca tego ST-E2 wyzwole takze ta 540EZ, co sadzicie o tym urzadzonku czy nie ma z nim problemow na otwartej przestrzeni oraz w sloneczne dni?
Myslalem jeszcze aby na korpusie miec 580EXII i ta lampa wyzwolic bezprzewodowo 540EZ-- czy tak sie tez da?
Jeszcze mam takie pytanko co do lampy Nikon SB-28 poniewaz duzo o niej piszecie. Czy mozna ta lampe jakos bezprzedowo polaczyc z 580EXII(oczywiscie nie uzywajac dodatkowych transmiterow radiowych)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10