Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jak niektórzy już wiedzą w niedługim czasie planuję zakup takiego zestawu: Nikon D90 + NIKON AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR + Nikon AF D 50mm F1.8. Jak można się domyśleć chciałbym kupić porządny plecak na ten sprzęt. Wiem, że najlepiej abym obejrzał wszystko na żywo, ale chciałbym mieć przynajmniej pojęcie na jakie modele zwracać uwagę. Plecak ma pomieścić body, jakieś 4 obiektywy, lampę i jakieś mniejsze bzdety. Nie chcę miejsca na laptopa. Może być najwyżej jakaś mała kieszeń na inne rzeczy. Nie chcę, aby plecak był zbyt duży. Budżet jakim dysponuję to ok. 200 zł. Osobiście myślałem o Lowepro Micro Trekker 200.
Proszę o pomoc
Z góry dzięki
Ja bym polecał ten http://www.fotoplanet.pl/...gon-p-3828.html
albo jego droższego brata 42 z tego co pamiętam...ale niestety cena wyższa - natomiast jakość wykonania jest super
O.K. pooglądałem sobie i wybór pozostał między modelem Vanguard Oregon 52 a modelem Lowepro Micro Trekker 200 - z większym wskazaniem na ten pierwszy. Co myślicie
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Nie 01 Lut, 2009
Mam torbę vanguarda i plecak lowepro. Obie firmy mają bardzo dobre, przemyślane produkty, świetne materiały itd. Lowepro ma dłuższą gwarancję, ale potrafi być droższy
Tutejszyn, jak zakupisz sobie takie 400 f/2.8 lub dłuższe to zrozumiesz że jest to praktycznie jedyna opcja jeśli chodzi o wygodne transportowanie tele-obiektywów
Moje fotografowanie wiąże się z górami po których chodzę, miejscami, które zwiedzam i ludźmi, których znam. Daleko mi do ptasiarzy, reporterów sportowych, czy innych stałomiejscowców, którzy to po dotarciu do celu, zrzucają z pleców cały ten majdan i rozkładają swoją maszynerię. Dlatego kiedy sobie wyobraziłem siebie z jednym aparatem i dwoma obiektywami, z których jeden jest przypięty do D90 i ten cały plecak.. ściągać, otwierać pokrywę plecaka, odpinać taśmy, PSTRYK, wkładać aparat, zapinać taśmy, zamykać pokrywę, na plecy. By po chwili znowu, ściągać, otwierać pokrywę.. Ło Jezu!
Bo aparatu sie co chwile do plecaka nie chowa Od biedy do Fastpacka mozna, bo jest latwy dostep (prawie jak w slingu).
Plecak sluzy raczej do bezpiecznego i wygodnego transportowania sprzetu na dlugie dystanse. Im mniej (lub im mniejszy) tego sprzetu, tym mniejszy IMHO sens kupowania plecaka. I nie tzreba tu wcale byc totalnie niemobilnym - po prostu na czas zdjec aparat wisi na szyi.
W sytuacji naglej potrzeby niestety jest sie z reguly w ciemnej d... jesli aparat jest w plecaku
...Im mniej (lub im mniejszy) tego sprzetu, tym mniejszy IMHO sens kupowania plecaka...
O tym własnie pomyslalem, kiedy zaczałem czytac tan wątek.
costi napisał/a:
...I nie tzreba tu wcale byc totalnie niemobilnym - po prostu na czas zdjec aparat wisi na szyi...
W torbie jest chyba odrobinę bezpieczniej. Kiedy maszeruje się dość dlugo, to aparat majta się na szyi i obija o klatke piersiową, z drzew lecą różne paprochy a jak jest to akurat okres pylenia drzew, to juz w ogóle.
Po prostu tutaj, zwyczajnie wziałbym pod uwagę, czy zamiast plecaka na D90 z dwoma obiektywami nie kupić po prostu zwykłej, wygodnej torby
sam zainwestowałem w system kabur Samsonite... jak na razie na body z podczepionym tele + zapasowe 2 - jakoś się sprawdza
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009
Tutejszyn napisał/a:
Moje fotografowanie wiąże się z górami po których chodzę
Tutejszyn, jak masz tyle sprzętu, że zmieści się w torebeczce, którą masz na awatarze, to nie dziwię się, że nie potrzebujesz plecaka!
Jakbyś chodził po górach przez duże G, to bez plecaka NA PEWNO byś nie wyskoczył!
[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 07:42 ]
Tutejszyn napisał/a:
Kiedy maszeruje się dość dlugo, to aparat majta się na szyi i obija o klatke piersiową, z drzew lecą różne paprochy a jak jest to akurat okres pylenia drzew, to juz w ogóle.
Paprochami i pyłkami to już mnie rozwaliłeś! Sprzęt fotograficzny alergii nie miewa Prawie jak Detektyw Monk
Jak ktoś naprawdę dobrze maszeruje i to praktykuje ma na sobie specjalne 'wynalazki', które zabezpieczają przed 'majtaniem się'
piotrbujakowski [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lut, 2009
Ja mam mały plecak Samsonite w którym mam lampę, obiektyw i obiektyw zamocowany do body.
Mam trochę miejsca na aku czy blendę.
Z doświadczenia szkoły foto z której jeździmy w plenery powiem, że wygodniej mieć plecak niż torbę.
A to juz zalezy. Do noszenia wygodniejszy jest oczywiscie plecak. Ale jesli chodzi o szybkosc wyciagniecia sprzetu, to zdecydowanie torbe bym wybieral.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9