Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Fotosik przegina! Jaka alternatywa?
Autor Wiadomość
arietiss 
Optyczny
arietiss

Wysłany: Pon 02 Lut, 2009   Fotosik przegina! Jaka alternatywa?

Do tej pory korzystałem z usług Fotosika odnośnie zamieszczania zdjęć głównie na forum. Jednak ich ostatnie pomysły z ograniczeniem wielkości i teraz limitem transferu, skłaniaja do zmiany hostingu.
Moje pytanie, jaki hosting zamiast Fotosika?
Ważne aby był bezpłatny, bez ograniczeń wielkości linkowanych zdjęć, bez limitów transferu i z generatorem kodów do wklejania. Przede wszystkim jest dla mnie istotny kod do wklejenia zdjęcia na forum w pełnym wymiarze! No i żeby później na forum takie zdjęcie było w pełnym wymiarze i wolne od jakis wstawek typu wymiary, czy reklama.
Co polecacie?

Reklama

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pon 02 Lut, 2009   

arietiss, od przedwczoraj zapoczątkowałem ten temat. przerzuciłem się na imageshack.us na razie.. zobaczymy jak to będzie. miałem od innych użytkowników propozycję aby korzystać z plfotoalbum.eu lub photobucket

i będzie trzeba tak jak zawsze ręcznie linkować do jpgów oczywiście

[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 13:37 ]
oto co napisałem w innym temacie bo nie mam jak sam tego przenieść
Kod:

Otóż panowie z fotosika uznali, że darmowe konta mogą mieć transfer w miesiącu tylko rzędu 1GB, czyli albo wklejam link do fotosika ze zdjęciem (a wiadomo, że przy okazji setki reklam, które zarabiają na serwis), albo jeśli wkleję bezpośrednio jpga z serwera (tak jak powyżej wklejam), to właśnie mam tylko 1GB transferu i fotosik będzie albo kasował mi te zdjęcia, albo mam im płacić....

Chodzi o to, że ostatnio wiele osób wkleja zdjęcia na fotosika i bierze jpgi na allegro i ruch jaki to wywołuje na ich serwerach, nie przynosi żadnego dochodu, a przynosi koszty ruchu na serwerze.

Szkoda tylko, że zamiast czepić się tych właśnie niezarejestrowanych użytkowników i ich allegro, czepili się użytkowników którzy mają konta od kilku lat, wiele albumów ze zdjęciami, tagują swoje zdjęcia aby łatwiej było nawet na nie trafić przez google, którzy generują zarówno ruch zewnętrzny (z linków bezpośrednio do jpg) jak i ruch wewnętrzny (czyli przeglądanie zdjęć poprzez strony fotosika), a przy okazji promują ich serwis....
Widocznie tak było dla nich najłatwiej, zaatakować tych, którzy mają dużo zdjęć. Wymóg aby płacić, pewnie niejednego użytkownika zmusił do wydania tych kilku złotych.

Dla mnie to jest jak na razie zwykła kradzież, gdyż na nic takiego nie zgadzałem się zakładając konto. Fotosik tłumaczy się zmianami w regulaminie z któregoś tam dnia, oraz tym że nie będą dla nikogo płacić za darmo. Całkowicie to rozumiem, tylko tak jak zaznaczyłem, mogli się czepić bezpośrednio tych, którzy nie mają kont, a zdjecia wrzucają ze strony fotosik.pl - nie rejestrujac sie.
Po wrzuceniu zdjęć są one na fotosika przez chyba 2 tygodnie lub miesiąc, co oczywiście wystarcza aby te zdjęcie wykorzystać na allegro.
I zamiast skupić się na takich niezarejestrowanych, to czepili się ludzi, którzy tak właściwie promowali ich serwis.

arietiss 
Optyczny
arietiss

A czy nie ma hostingu bezpłatnego takiego "łatwego", czyli już z gotowymi kodami do linków?

y___ 
Początkujący

arietiss napisał/a:
A czy nie ma hostingu bezpłatnego takiego "łatwego", czyli już z gotowymi kodami do linków?
Photobucket wrzuca zdjęcia od razu tworząc kody do wstawienia m.in na fora(można 20 zdjęć wrzucić za jednym razem, co wydaje mi się dużym ułatwieniem). Zarejestruj się i zobacz jak Ci leży korzystanie z niego. Polecam.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

hmm ale co za problem ? upload, po czym wchodzisz na swoje zdjęcia, otwierasz, kopiujesz adres zdjęcia i wklejasz bezpośrednio na forum czyż nie ?

myślę że imageshack oferuje całkowicie to samo co fotosik...

w fotosiku też mamy przecież pełen rozmiar na forum, imageshack również to udostępnia.

jedyne co zawsze robiłem ręcznie to jeśli był kod "Miniaturka a zdjęcie otworzy się pełnym rozmiarze" to linkowałem pełen rozmiar jako jpg, a nie stronę z fotosika, gdzie najpierw otwiera nam się na szczycie reklama a później w treści strony było widać zdjęcie w pełnym rozmiarze które za nic nie chciało się skalować do ekranu (co robią nasze przeglądarki ze zbyt wysokimi jpgami)

arietiss 
Optyczny
arietiss

y___, dzięki! Przetestuję!

[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 13:44 ]
edmun, zobaczę oba!
Zgadzam się z Tobą w pełni co do polityki Fotosika!

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

... nie ukrywam, nienawidzę fotosika, pod każdym względem, od zawsze... najgorzej przegląda się zdjęcia właśnie w tejże stronki :razz:

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

bardzo chętnie poczekam na dalszy rozwój tematu który chętnie przedstawię fotosikowi

arietiss 
Optyczny
arietiss

Powinni się stuknąć w głowę, bo takie zagrywki odciągną od nich ludzi i wcale nie wiem, czy przypadkiem na tym więcej nie stracą, niż zyskają z tych opłat...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

stracą. mniejsza ilość jakichkolwiek odwiedzin to mniejszy zysk z reklam. transfer z hotlinkowanych zdjęć na allegro będzie jak był więc transfer wciąż będzie wysoki a zysków z reklam brak.. oby tak dalej... :neutral:

Tutejszyn 
Optyczny

SkyDrive. 25Gb miejsca na pliki (jakiekolwiek). Brak limitu tranferu, brak reklam.

Kocur 
Maniak

Używam od zawsze imageshack.us i nie narzekam, wrzucałem już kilkunastomegowe pliki nawet.

4motion 
Rozmowny

Kocur napisał/a:
Używam od zawsze imageshack.us i nie narzekam, wrzucałem już kilkunastomegowe pliki nawet.

Ja tak samo.

arietiss 
Optyczny
arietiss

A czy rodzimi hostingowcy nie mają nic do zaoferowania? Jestem poniekąd patriotą..., chyba, że jest to nieopłacalne! :lol:

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

no bo jest to nieopłacalne, warto być obywatelem świata :)

Odpowiedz do tematu