Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
nikon d90 kit czy nie kit :)
Autor Wiadomość
fototito 
Nowy
fototito

Wysłany: Pon 02 Lut, 2009   

No właśnie i tu problem chciałam 80 ale po paru testach stwierdziłam że to nie to a 90 zbliżona do d 300 z którym pracuje-więc chyba to body wybiorę.Przeraża mnie to że aparaty drożeją w zastraszającym tempie i problem w tym że nie wiem czy kupować teraz czy poczekać do kwietnia maja.W marcu targi w L.A w kwietniu w Łodzi.Zawsze po tych imprezach sprzęt taniał ale co bedzie teraz to nawet jasnowidz z Człuchowa nie przewidzi hehehe

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Teraz raczej nie stanieja. Jesli Cie stac, to bierz D90. Z reszta majac doswiadczenie w pracy sama chyba wiesz co dla Ciebie bedzie lepsze.

ziemowy 
Rozmowny

Taniej na pewnio nie będzie w marcu czy kwietniu. Dolar cały czas pnie się w górę. Nie wiem czy targi spowodują jakieś obniżki. Premiery o których się plotkuje (Canon 500D, Nikon D400 i Nikon D65) nie leżą i tak w półce cenowej, którą Ty bierzesz pod uwagę więc jak kupować to jak najszybciej.

fototito 
Nowy
fototito

dzięki bardzo mi pomogliście odezwę się jeszcze.Pozdro

[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 21:05 ]
ale jeszcze jedno gdzie kupić !!!!

[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 21:06 ]
W Grudziądzu wchodzi w grę Fotojoker i RTV EURO AGD ale ci podnieśli ceny mooocno!!!
Bo wolę sprzęcik wziąć do łapki.

ziemowy 
Rozmowny

www.fotoaparaciki.pl
Niedrogo i pewnie.
Promocje mają też w Vobisie jak ma być osobiście.

fototito 
Nowy
fototito

No vobis jeszcze tez mamy hehe

MC 

fototito napisał/a:

Ale tam jest zazwyczaj drooogooo. FJ juz lepszy.

ziemowy 
Rozmowny

MC napisał/a:
fototito napisał/a:

Ale tam jest zazwyczaj drooogooo. FJ juz lepszy.

W tym wypadku własnie w Vobisie jest chyba najtaniej bo 3444 zł. W FJ też był w tej samej cenie ale promocja się skończyła i teraz kosztuje 3599 zł/

GALILEUSZ 
Początkujący

Wysłany: Wto 03 Lut, 2009   

konczako napisał/a:
Proponować SONY a200 gdy w grę wchodzą C40D czy Nikon 90D
A200 byłby całkiem niegłupi plus jasne szkło. Szkoda, że oprócz kilku drogich CZ, u Soniaka nie za dużo do wyboru. Przy D90 i 40D ten Sony trochę odstaje, ale czy to nie jest tak, że największe różnice robimy sobie w głowach. Gdy widzę jakiegoś gościa, że robi zdjęcia, to mimo wolnie zerkam, czym cyka. Jak ma coś pokroju A700, 50D, D300 to myślę od razu, że profi, albo mocno zaawansowany amator. A jak wyskoczy z Olkiem E410 czy Sony A200 to trochę bagatelizujemy jego możliwości... A obiektyw daje różnicę główną. A różnice w body to szybkość, uszczelnienia, wytrzymałość, skrajne ustawienia i ciężar do dźwigania ...

RaV579 
Bywalec
Spox Ziom!

No tak, ale jak kupi te a200 i zbuduje małą szklarnię do niego to wypadałoby zmienić body na coś pokroju a700. A D90 ma na dłużej. Co do szkieł to myślę, że dobrym wyborem byłoby kupienie D90 + 18-105 VR + 50 mm F1.8D. Zapłacisz niewiele drożej (koszt tej stałki to ok. 400zł), a wszyscy o tej stałce mówią tylko w superlatywach. Poza tym taka stałka to naprawdę fajna rzecz (fotki cyka super; zobacz sobie TO i TO.)

MC 

RaV579 napisał/a:
jak kupi te a200 i zbuduje małą szklarnię do niego to wypadałoby zmienić body na coś pokroju a700.

Niekoniecznie. Zalezy co kto lubi. Pytanie czy lepiej miec np. D60 i fajne obiektywy czy D700 i 50/1.8...

northy 
Nowy
Nikoniarz

MC napisał/a:
RaV579 napisał/a:
jak kupi te a200 i zbuduje małą szklarnię do niego to wypadałoby zmienić body na coś pokroju a700.

Niekoniecznie. Zalezy co kto lubi. Pytanie czy lepiej miec np. D60 i fajne obiektywy czy D700 i 50/1.8...

a to 50/1.8 nie jest juz fajny? :wink:

ale co prawda to prawda... tez posiadam dosc podstawowy aparat, a szklarnie sobie powoli rozbudowywuje w miare mozliwosci.

jaskier913 
Nowy

Dobra - bylem macalem,wrocilem,zamowilem ...Nikon D90 + AF-S DX 18-105mm VR mam nadzieje ze nie bede zalowal :)

Kilka pytan do posiadaczy,jako ze nie chce zakladac nowego watku :)
-Jaki filtr na ten obiektyw (ma pełnic funkcje ochronne ) - cos z najlepszym stosunkiem jakosci/ceny i jaki w ogole wymiar :)
-jaki toto ma wymiar sumaryczny z tym obiektywem - chcialbym spacerowo kupic taka - http://www.allegro.pl/ite...canon_sony.html kabure,ale nie wiem czy z tym obiektywem wejdzie :)
-Co do kart to wiem :)
-jaka osłonka na wyswietlacze - znalazlem taka http://www.allegro.pl/ite...szklo_hart.html naklejana ale nie wiem jak to sie sprawuje,czy nie bedzie odlazic...moze ktos ma takie cos i wie,albo moze polecic cos innego,lepszego :)
-czy taki plecak w przyszlosci to dobry wybor - http://www.allegro.pl/ite...pa_monster.html :)

pozdrawiam i z gory dziekuje

Adam

MC 

Nie jestem posiadaczem, ale na wiekszosc pytan moge odpowiedziec:
-najlepiej zaden filtr "ochronny". A srednica to 67mm
- oslonka - jak wyzej.
- plecak cos mi za tanio wyglada... :???:

northy 
Nowy
Nikoniarz

-filtr nie jest rzecza niezbedna. z obiektywem i tak bedziesz mial klosz, ktory jako tako tez sluzy jako oslona. jesli naprawde chcesz uzywac filtra oslonnego to zwykly filtr Nikona NC, ew. UV jest dobrym wyborem
-oslonka na wyswietlacz przychodzi w komplecie z aparatem.
-plecak na obrazku wyglada dobrze. ale jak MC napisal, cos tanio to wyglada. balbym sie, ze moglo by sie to popruc czy nawet prezmoknac.

Odpowiedz do tematu