Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Przy dużych sklepach (jak i i przy innych stacjonarnych) nie ma nerwowego oczekiwania na przesyłkę ze sklepu internetowego. - Sklep zbankrutuje, czy raczej sie uda mi zrobić zakupy? Ostatnie newsy to potwierdzają. Z drugiej strony - wystarczy zamawiać za pobraniem.
ostatnio byłem w saturnie w poznaniu, i tam zdziwiłem się dość mocno - spotkałem tam sprzedawcę - wiek ok. 50-55 lat, który o dziwo znał się na rzeczy - byłem świadkiem rozmowy z jednym z klientow - i pan bardzo sensownie gadał... ale to kropla w morzu...
Cześć. Jestem nowy - wybaczcie...ostatnio w mej wiosce w sklepie pytam o 450D, koles wskazuje mi Fuji S5600 i mówi, że jakby miał wybierac wybrałby ten właśnie aparat.. " no bo wie pan, na lustrzankach to trzeba się znać"...a zdjęcia tym apratem robione są o niebo lepsze. Zbaraniałem...pytam więc o obiektywy do owego S5600... ...tu koleś się zamyślił i nawija..noooo - dziś nie ma..ale są zamówione... ...tak jak piszecie...idąc do sklepu nie ma co liczyc na baranów w firmowych koszulach - idąc gdziekolwiek po cokolwiek trzeba wiedzieć czego się chce...tam ewentualnie dochodzi do organoleptyki i podjęcia ostatecznej decyzji..prawda..?..pozdrawiam maniek...mam 450d 70-300 is usm no i kita..zwariowałem na pkcie fotografowania od około pół roku więc na pewno fachowcem nie jestem...uwielbiam Was wszystkich czytać....kopalnia wiedzy...i fajnie !!..
Byłem wczoraj w Media Markt w Zabrzu..Mają fajną promocję na lustrzanki cyfrowe.
Np. A700 2730zł.
Pentax k20 2330zł
itp.itd.
Promocja trwa cztery dni.Czyli chyba do wtorku.
Ja jak w FJ chciałem kupić sobie 70-300 vr to Pan sprzedawca powiedział mi że on jest DX więc nie będzie działał z moim d60 bo nie mam śrubokręta, jak mu powiedziałem że dx to jest rozmiar matrycy a nie rodzaj napędu to mi powiedział że on się chyba lepiej zna, a że Pan w sklepie nie dla idiotów dodał mi fajny filtr uv za darmo to tam kupiłem :]
scyzoryk mi się w kieszeni otwiera bo wszystkich sprzedawców- doradców klienta wsadzacie do jednego worka!!!Bo jak to fajnie zrobic z kogoś idiotę co???Ciekawe czy bylibyście tacy mądrzy gdybyście mieli wypowiedzieć się o najnowszej technologii LED gdy np klient pyta o tv LED SLIM., bądz inny temat doradzic wybór pralki. No znam juz wasze odpowiedzi, bo wy dużo czytacie
Jestem doradca klienta w jednej z sieci, którą tu oczerniacie, ale w mniejszym stopniu!! Chcę wam powiedzieć, że mamy szkolenia dotyczące sprzętu, tyle tylko, ze nie każdy chce to wykorzystać- tę wiedzę. Bo przychodzi do pracy, odbębni godziny i do domu. Gdy ktoś pracuje z pasją, i nie koniecznie musi kierownikowi przypadać do gustu, to wiedzę MA. U nas wkłada się wiele siebie by pozyskac klienta, bo pracujemy na siebie indywidualnie.
Często gdy pytacie o w profesjonalnym słownictwie i jesli doradca klienta zastanawia się i idzie do komputera zobaczyc czy to mamy to nie znaczy że wiedzy nie mamy, my nie jestesmy sklepem typowo fotograficznym ale ogólnym agd/rtv
I Panowie troche mniej tego Sarkazmu w waszych wypowiedziach!!!!
ruda_grazyna,
wszystko ok, nie o to chodzi.
Jestem zdania, że jeżeli komuś jakaś praca przeszkadza, to niech ją zmieni i nie denerwuje ludzi. Gdybym szedł do pracy z ludźmi kompletnie nieprzygotowany, to byłoby mi głupio z samego tego faktu, a sprzedawcy o których tu dyskutujemy nie tylko się tego nie wstydzą, ale i z tym się nie kryją i nawet kompletna kompromitacja przed obeznanym klientem nie skłania ich do refleksji. To należy piętnować z całą surowością
-----------------------------
A teraz rzut okiem z perspektywy sprzedawcy.
http://www.joemonster.org..._sklepu_RTV_AGD
Czyli jak wytrzymać przy zdrowych zmysłach z KLIENTAMI sklepów RTV POLECAM
ruda_grazyna, Nie pień się tak ale moim zdaniem jeżeli ktoś chce coś sprzedać to musi o tym wiedzieć jak najwięcej, a sprzedawcy czasem nie mają zielonego pojęcia jak co i z czym tym bardziej że nie jest to sprzęt za parę złotych. Nie tyczy się to tylko dużych sklepów ale także małych.Ja osobiście wolałbym nie robić z siebie IDIOTY.
Skoro mowa o sklepach, to jako osoba doświadczona w pracy z tzw. retailem oraz wcześniej w czasach studenckich pracownik sklepu komputerowego, powiem wam dwie rzeczy.
Po pierwsze każdy sprzedawca, gdy zdacie się na jego radę, sprzeda wam najchętniej to co ma teraz na półce.
Po drugie, sprzedawca zawsze chętniej będzie wam doradzał produkt tego producenta, który w tym okresie prowadzi dla nich program motywacyjny. Mechanizm jest prosty. Sprzedawcy danego działu byli ostatnio na czymś co zwie się "szkoleniem" (wszyscy wiedzą o co chodzi i co się robi na szkoleniach) lub poprostu od każdej sprzedanej sztuki produktu danego producenta dostają premie.
Konkluzja jest więc taka ze nie ma to jak zaufany znajomy, jeśli chcemy jakiejś rady odnośnie produktu w którym nie mamy rozeznania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10