Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Wto 16 Lut, 2016
Wymiana Canon g7x na bezluster.
Autor Wiadomość
tumur 
Bywalec

Wysłany: Nie 28 Lut, 2016   

"tak" samo jak z nikkora 50 czyli o wiele bardziej rozdzielczo i tym samym detaliczniej niz ten z olympusa

wtpię by startczało wyobrazni ale jest nadzieja o ile dasz sobie szansę i przestaniesz powtarzac brednie marketingu a co gorsza wciskac je ludziom ktorzy póznmiej je powtarzają kolejnym

Reklama

RB 
Temu Panu już podziękujemy

Tak?
A pokażesz?

tumur 
Bywalec

myslę ze pora przyznać sie gdzie pracujesz skoro jeszcze "nie widziałeś"

RB 

Nie miałem koniki ar 40 mm.
Nie widziałem. Kilka innych starych obiektywów na m4/3 widziałem. Dobrych i niezbyt dobrych. Miały one natomiast taką jedną niedogodność, która niezbyt predestynuje je do polecania ich jako podstawowe szkło dla szarego przeciętnego uwieczniacza rzeczywistości... zero automatyki, brak AF. O czym właśnie tu się głównie pisze.

Natomiast jakoś wydaje mi się, że Ty raczej nie miałeś jak dotąd mikro 4/3 w ręku.

Jeśli zaś ktoś jest naprawdę ciekawy gdzie pracuję to znajdzie. Internet wielkich tajemnic nie ma.
Ostatnio zmieniony przez RB Nie 28 Lut, 2016, w całości zmieniany 1 raz  

tumur 
Bywalec

to naprawde nie ma ZADNEGO znaczenia co myslisz - to co zachwalasz nie stało obok obiektywu i TO MA ZNACZENIE prawdziwe

skoro 4/3 moze to chcesz komu wmowic ze apsc nie moze :)
- daj sobie na luz

nikkor 50 nie jest szcytowym osiagnieciem
bez probolemu znajdziwesz lepszy

i co chcesz mi wmowic ze tym dziadem 45 mm za 135 funtów to cos osiągam ? - przestan zartoiwac z ludu - ludzie sa powazni choc nie widać ;)

RB 

tumur napisał/a:
to naprawde nie ma ZADNEGO znaczenia co myslisz - to co zachwalasz nie stało obok obiektywu i TO MA ZNACZENIE prawdziwe

A co ja niby zachwalam?

tumur napisał/a:

skoro 4/3 moze to chcesz komu wmowic ze apsc nie moze :)
- daj sobie na luz

obiektyw dobry na apsc niekoniecznie jest dobry ma m4/3... może warto to wreszcie zrozumieć?

tumur napisał/a:

i co chcesz mi wmowic ze tym dziadem 45 mm za 135 funtów to cos osiągam ? - przestan zartoiwac z ludu - ludzie sa powazni choc nie widać ;)

O mój Ty ludu poważny jak sama cholera... przeciez przed chwilą Ci się ten Oly 45/1.8 podobał... Czy Ty znowu nie za bardzo wiesz o czym piszesz?

tumur 
Bywalec

warto zrozumiec jedno

ze ten z testu oly jest znacznie ponizej tego co moze ap-sc z takim jak nikkor
a pomimo to znacznie przewyzsza testowo samsunga 45mm

wiec sobie poprostu uruchom wyobraznie co moze apsc z DOBRYM obiektywem - duzo wiecej niz jest w stanie oddać w tescie oly a nie jak jest w tescie 45nx duzo mniej oddane

wiesz co to oznacza ze tam jest duzo mniej ? - to oznacza ze samsung 45 mm jest do totalnie "do dupy" i taka jest prawda

RB 

tumur napisał/a:
warto zrozumiec jedno
ze ten z testu oly jest znacznie ponizej tego co moze ap-sc z takim jak nikkor

Ale moje pytanie do Ciebie jest cały czas takie samo: co może mikro 4/3 z nikkorem/koniką itede.

tumur 
Bywalec

totalny offtop - napedzajacy basnie z piekła rodem :)

RB 

No. Mniej więcej takiej odpowiedzi się spodziewałem.

snufkin 
Rozmowny

tumur napisał/a:
z sanatorium dawno wyszedłem i nie wracam...

Czy to aby na pewno było sanatorium?

sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :)

tumur 
Bywalec

RB
wiec żaden się nie pomylił bo i ja sie nie spodziewałem byś nagle przejrzał na rozsądku i uwierzył (raczej przestał ludowi wciskać odwrotności ) ze samsung powinien wiecej pokazac a nie mniej niz olympus
.. i oczywiście pokazuje więcej (co dziwnym nie jest lecz czymś zupełnie normalnym ) tyle ze nie z tym pseudo obiektywem

wiadomym ze ramy trzeba trzymać do śmierci
skoro raz się powiedziało A nie można zacząc mówic B

trzymac ramy i nie zmieniac linii .... stara bajka o niezmienności frontu propagandzistów ...jowa robota - mozna tyko współczuc podłego zajecia ;)

RB 

Wysłany: Pon 29 Lut, 2016   

tumur napisał/a:
RB
wiec żaden się nie pomylił bo i ja sie nie spodziewałem byś nagle przejrzał na rozsądku i uwierzył (raczej przestał ludowi wciskać odwrotności ) ze samsung powinien wiecej pokazac a nie mniej niz olympus
.. i oczywiście pokazuje więcej (co dziwnym nie jest lecz czymś zupełnie normalnym ) tyle ze nie z tym pseudo obiektywem

ja niby o samsungu pisałem ?
A gdzie, jeśli mógłby szanowny Kol. tumur wskazać, i w jakim kontekście? Tylko, jeśli można mniej tego strumienia świadomości co go nam Kol. tumur serwuje, a więcej konkretu. Cytat na przykład?

No i wciąż, o piewco manualnej starej perełki, pozostaje pytanie - jak toto wg. Ciebie działa na małych matrycach 4/3? Też konkretnie, jeśli szanowny Kol. tumur byłby łaskaw.

tumur 
Bywalec

panie RB nie byłbym łaskaw bo to nie ma żadnego znaczenia- znaczenie ma to ze sam45 jest do zabawy i piaskownicy (do środka piaskownicy a nie dla rodziców na zewnątrz) i to jest PEWNE, nie odwrotnie
wmawianie ze jest odwrotnie jest szukaniem naiwnych

ps
sam sobie poszukaj jak powinna oddawac detal matryca apsc -mocniej niz 4/3 (tym bardziej ze ok 15 px do 12)
mysle ze tyle mozesz dla siebie zrobic - jesli nie możesz, to nic pomoże

ps2
trzeba być odmiennej swiadomości by wierzyc ze nikon d5000 5100 7000 z 50d/g pokaże mniej niz ten micro oly
(dla odmiennej swiadomości info ze samsung pokaże dokladnie to samo co nikon - o ile damy mu tak samo dobry obiektyw)

wiec sobie znajdz zdjecia z nikona o których uznasz ze sie nadaja do porównania wzgledem objecia materiału w kadrze i założ ze nikkor 50d nie jest żadnym szczytowym osiąnieciem w manualach
na wnioski nie liczę bo wyraznie ich nie lubisz

p.s.3

WIEC KTO ZMASAKROWAŁ ZDJECIA TESTOWE samsunga przy tescie 45mm - zaklinacze deszczu z afryki i?
za tę masakre odpowiadają inni niz niewinni czarodzieje od deszczu - WINNI CZARODZIEJE OD MARKETINGU
a może testujacy ;)
nie, niewinni nie - winni czyli pseudo obiektyw

(a jesli jestes totalnie niewierzącym w to ze mozna lepiej niz z nikkorem 50d to podepnij do nx tego i nie szukaj dalej, ten wystarczy)
roznica pomiedzy 45sam a 50d nikkor jest porazajaca - tak porazajaca ze z pierwszym "lustrzanka" jest poniżej dobrego kompaktu (i to starego) a z drugim tym czym być powinna

[ Dodano: Pon 29 Lut, 2016 11:51 ]
hah poczytałem zamiast patrzec i rece mi opadają
potem dyskutują co ma ile lpmm

gdybym wierzył w napis lp to musiałbym ze wstydem przyznac ze samsung lepszy od zeisa planara

jaja a jaja są z tąd ze lpm jest testowanie na odmiennych odległosciach

patreznie na tablice a patrzenie na zdjecia to jedna calkiem inna para kaloszy
tak jinnea ze lepiej nie patrzec na tablice

TS
[Usunięty]

tumur napisał/a:
gdybym wierzył w napis lp to musiałbym ze wstydem przyznac ze samsung lepszy od zeisa planara

Nie trzeba w nic wierzyć, trzeba tylko umieć odróżnić lpmm od lwph.

Odpowiedz do tematu