Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sigma EF-530 DG Super
Autor Wiadomość
candy 
Maniak
óć

Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010   

wiesz co? widzę że jesteś z Łodzi,jak masz ochotę to możemy się gdzieś umówic,przyniosę lampę,postrzelasz sobie,sam ocenisz co i jak :)

acha,mogę też przynieść Phottix'y , te co podlinkowałeś to chyba nawet są jakieś nowsze,widzę tam PT-04 II i widać obsługują nawet 580EX II,moje nie odpalają 580tki...
a teraz napalam sie na te PIXEL Knight TR-332 , o których była mowa w aktualnościach na Optycznych

Reklama

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010   

Bardzo chętnie, ale bardziej mi pasuje w okresie wakacyjnym :smile:
Miło było by zobaczyć jak to cudo działa, ale jestem totalnym laikiem w kwestii kreowania oświetlenia a jedyna zewnętrza lampa błyskowa którą obsługiwałem to było jakieś cudo polskiej produkcji które miał mój ojciec z Zenitem XP. Szukałem jej wszędzie ostatnio, ale chyba na moje szczęście, przepadła definitywnie.

Dodam jeszcze, że jak patrzę na specyfikację i cenę tej Sigmy, to na razie wszystko mi się podoba. Jest mocna, z tego co widzę wygodna w obsłudze, dobrze wspomaga AF, ma regulowany palnik, wbudowany dyfuzor. Nie wiem jeszcze jak jej szybkość działania i tryb automatyczny ma się do 580EXII.

candy 
Maniak
óć

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010   

jak tam waści pasuje :)
ze swojej strony polecam tę lampę
jakby co to pisz,a może Łódź Optyczne Team odpali kiedyś znowu(z tego co wiem było coś w zeszłym roku)

cube 
Nowy

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010   

Witam, pozwolę sobie odświeżyć temat bo przyglądam się właśnie lampie Sigmy. Posiadam już 580 EXII i chciałem dokupić coś co by się bezprzewodowo zgrało ale nie kosztowało za dużo. Pytanie mam takie: Jeśli sigma może działać jako Master to czy 580EXII będzie wtedy działał jako slave? Czy da się wtedy ustawić ratio czy tylko manual jak w przypadku odwrotnym?
Pozdrawiam,
Kuba

komor 
Moderator

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010   

Obejrzałem sobie w końcu tę lampkę i mówiąc szczerze to jakość plastików mnie nie zachwyciła. Mój początkowy entuzjazm wynikał też z tego, że początkowo mylnie sprawdzałem jej cenę, patrząc na model bez „Super” w nazwie… :) Jeśli komuś potrzebna duża moc to może mieć inne preferencje, ale ja osobiście za tysiaka, jak trzecią już lampę (z myślą o statywie/parasolce/softboksie) to wolałbym jednak 430EX II, ze względu na 100% współpracę bezprzewodową, w razie potrzeby. Nie robię zdjęć w kościele ani innych ciemnicach, gdzie mocną lampą trzeba strzelać w sufit/ściany.

cube 
Nowy

no właśnie mi wychodzi na to że albo muszę dokupić 430EX albo sprzedać 580EX i kupić 3 sigmy 530... sam nie wiem, niby 3 lampy, ale stracę pewnie możliwość strzelania zdjęć seryjnych...

candy 
Maniak
óć

no jeżeli masz już 580EX i chcesz sterować grupami z poziomu lampy,bez biegania i przestawiania w trybie M to inwestuj w Speedlite'y
Sigma ma swoje "grupy" ale nie działają one z Canonem

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Rozważałem zakup tej lampki jako drugie do kompletu z SB 800. Robiąc rozpoznanie na forum nikoniarze.pl zdecydowałem o zakupie SB900.
Jak coś kupić to raz a porządnie. Zero problemów z ttl w CLS i jednak solidniejsze wykonanie. Cena również wyższa. Ale święty spokój wartością nadrzedną.

cube 
Nowy

Wysłany: Sob 29 Maj, 2010   

w końcu do mojej 580-tki dokupiłem okazyjnie lampę Canona 430 ex wersja 1. Dzięki za podpowiedzi. A teraz chyba jeszcze dokupię zdalny wyzwalacz, albo może nawet i pixel knighta i już będzie się można pobawić trochę światłem... :)

Pozdrawiam.

skibinski 
Nowy
Canonier

Wysłany: Sob 16 Lip, 2011   Sigma EF-530 DG Super E0 - Zdalne wyzwalanie z 450D

Zamierzam na dniach kupić tą 530 DG Super E0 do 450D. Może ktoś z użytkowników forum ma pomysły na zdalne wyzwalanie :?:

Cichy9
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Cze, 2012   

Posiadam tą lampę oraz bezprzewodowe wyzwalacze PT-04. Niestety mimo usilnych prób nie mogę sobie poradzić z wyzwoleniem lampy bezprzewodowo. Generalnie jestem z niej zadowolony, choć na oświetleniu światłem błyskowym nie znam się praktycznie w ogóle i dopiero się uczę.

Zauważyłem ostatnio, że poleciały w dół ceny 430 EX II.

Myślicie, że zamiana Sigmy na 430 EX II byłaby dobrym pomysłem? Za 430 EX II przemawia fakt, że nie ma problemów z bezprzewodowym wyzwalaniem i nie trzeba kombinować.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Cichy9 napisał/a:
Niestety mimo usilnych prób nie mogę sobie poradzić z wyzwoleniem lampy bezprzewodowo.
A z czym masz problem?

Cichy9
[Usunięty]

Podpinam odbiornik do lapmy, do aparatu nadajnik. Ustawiam przelaczniki na nadajniku i odbiorniku w takiej samej pozycji. Lampę przełączam w tryb manualny. Powinno błyskać, a nie błyska :( Coś robię źle?

Ciekawostką jest to, że po naciśnięciu przycisku "test" na nadajniku nie ma błysku. Lampa nie błyska także po wpięciu do nadajnika i odbiornika kabelka dołączonego do zestawu.

Myślałem, że dostałem wadliwy zestaw, więc odesłałem go. Został sprawdzony i okazał się sprawny. Wobec tego nie wiem, co robię źle.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wiem, że problemy są z wersją ST - trzeba robić zworkę, ale Super powinna działać. Jest kontakt ze środkowym pinem?

Cichy9
[Usunięty]

jaad75 napisał/a:
Jest kontakt ze środkowym pinem?

W którym miejscu? Nie jestem zbytnio zorientowany i pewne rzeczy trzeba mi tłumaczyć trochę na około. Za co z góry przepraszam.

Odpowiedz do tematu