Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
G11 czy cos innego z tej polki
Autor Wiadomość
jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Wto 01 Lut, 2011   

jannik napisał/a:
potem na różnych, korzystając z jasności obiektywów w LX3 i EX1
a do tego robiłem i RAW i jpg
Po ogólnym podsumowaniu - wygrał G11 :)
Mam rozumieć, że wg. Ciebie G11 na ISO800 daje lepszą jakość od LX3 na ISO400, czy EX-1 na ISO320? Wybacz, ale to bzdura.

jannik napisał/a:
... nas bardziej śmieszą 13 Posterunki, czy "genialni" Kiepscy, czy choćby "niesamowicie" śmieszne polskie komedie..
Nie trafiłeś... :smile:

Reklama

jannik 
Rozmowny

jaad75 napisał/a:
...Mam rozumieć, że wg. Ciebie G11 na ISO800 daje lepszą jakość od LX3 na ISO400, czy EX-1 na ISO320? Wybacz, ale to bzdura...

chyba się źle wyraziłem
miałem na myśli, że w moich porównaniach najbardziej podobały mi się zdjęcia wykonane G11
nie silę się na fachową analizę, lecz przekazuję swoje ogólne wrażenia na temat zdjęć.
W końcu zdjęcia są do oglądania, a nie do analizowania jakości wykonanego obrazu..
i pomimo, iż LX3 i EX1 mają lepsze parametry (szczególnie obiektyw), to ogólnie zdjęcia z G11 sprawiają przyjemniejsze wrażenie

więc sory, ale to tylko moje b. subiektywne zdanie oparte na wrażeniach wizualnych.
i tyle..

PS
Kiepscy to nie byli do ciebie personalnie, ale wielu osobom podoba się stylu Kelby'ego więc po co te określenia, że "głupi dowcip".. :)
pozdro

jaad75 
Klub Pierdzieli

jannik napisał/a:
i pomimo, iż LX3 i EX1 mają lepsze parametry (szczególnie obiektyw), to ogólnie zdjęcia z G11 sprawiają przyjemniejsze wrażenie
Dlatego drążę temat - widzisz ja się nie spieram o to, jak zaimplementowano tę matrycę w serii G Canona, bo być może, że implementacja Canona daje tu nawet najlepsze wyniki w kategoriach bezwzględnych, natomiast w kompakcie, trzeba ją rozpatrywać w połączeniu z obiektywem, więc niestety na chwilę obecną Canony mają ~1EV straty do konkurencji z tego powodu. Może Ci się bardziej podobać Canonowski engine JPG, czy kolory, ale to są rzeczy kompletnie nieistotne, bo jeśli chcesz mieć rzeczywiście dobrą jakość i tak musisz sięgać po RAW, a w kwestii surowych danych widać to, co widać.

jannik 
Rozmowny

jaad75 napisał/a:
... jeśli chcesz mieć rzeczywiście dobrą jakość i tak musisz sięgać po RAW, a w kwestii surowych danych widać to, co widać.

I tu się z tobą w zupełności zgodzę..
Drążę temat, żeby dowiedzieć się co tak naprawdę mi przeszkadza w tym G11, bo pomimo, że zdjęcia mi się podobały (na pierwszy rzut oka) najbardziej, to coś mi w nich nie pasuje.
Zresztą zobacz sam pewną galerię zrobioną właśnie G11
Galeria prywatne G11 (Alpy)

Ale niestety LX3 i 5, oraz Samsung EX-1 nie mają 2 dość ważnych dla mnie rzeczy:
wizjera ( niby jest doczepiany za 3 stówki, ale to nie to) oraz ruchomego wyświetlacza.

Może pojawi się coś nowego podobnego do G11 ale z lepszą (jaśniejszą) optyką, ruchomym wyświetlaczem i może ciutkę lepszą matrycą?

pzodro

MC 

Wysłany: Sro 02 Lut, 2011   

jannik, a od kiedy to EX-1 nie ma ruchomego wyświetlacza :shock:
Chyba mój jest jakiś zepsuty :cry:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MC napisał/a:
Chyba mój jest jakiś zepsuty :cry:
Oj - mój też.. Wrócę do domu to taśmą przylepię ten ekran żeby tak nie latał ;-)

MC 

hijax_pl, aż tak go wyłamałeś? :shock:

jannik 
Rozmowny

Ooo!
Wreszcie jacyś konkretni użytkownicy tego cacuszka.. he he.

Sory, faktycznie napisałem bzdurę :oops:
się poplątało mi już od tego oglądanio-testowania.

Panowie, moglibyście zamontować jakiegoś linka do swoich fotogalerii (lub pojedynczych fotek) wykonanych EX-1
szczególnie zdjęcia z pleneru (góry, morze, jeziora) oraz z imprez towarzyskich (postacie i portrety)
bo co innego testy w sklepie i na szybko pod sklepem, a co innego wykonane na spokojnie własnym sprzętem :)
bardzo bym był wdzięczny

i jeśli można jeszcze prosić to kilka słów własnej, jako użytkowników, oceny EX-1.
czy ktoś z was korzystał z doczepianego wizjera?
a może mieliście jakiekolwiek porównanie z G11

będę zobowiązany za każdą info

pzodro

MC 

Co do swoich wrażeń z użytkowania tego kompakcika, to odsyłam do wątku z jego testem.
Zdjęcia - pewnie kiedyś wstawię - jak będzie co :lol:

Dominika 
Rozmowny

Wysłany: Pią 04 Lut, 2011   

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142045

jak jeszcze nie czytałeś to tu masz setkę opini i sample

jannik 
Rozmowny

Wysłany: Pią 11 Lut, 2011   

Czytam, wertowałem i na razie mam G11 (ale testowo)

Jeszcze może będę miał okazję przez chwilę mieć EX1

Ma to być jedyny aparat w rodzinie (nie licząc Canonika A610)
i tak coś mi się wydaje, że pomimo niezaprzeczalnych walorów i plusów EX1 to G11 jest bardziej uniwersalnym aparatem (nie tylko pod względem zoom'u).

G11 sprawia wrażenie b. solidnego kompakta

Pierwsze wrażenie jest takie, że używając "auto" nie widać zbyt stanowczej różnicy w stosunku do A610 (zresztą b. udanego kompakcika)..

pozdro

Odpowiedz do tematu