Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
...Mam rozumieć, że wg. Ciebie G11 na ISO800 daje lepszą jakość od LX3 na ISO400, czy EX-1 na ISO320? Wybacz, ale to bzdura...
chyba się źle wyraziłem
miałem na myśli, że w moich porównaniach najbardziej podobały mi się zdjęcia wykonane G11
nie silę się na fachową analizę, lecz przekazuję swoje ogólne wrażenia na temat zdjęć.
W końcu zdjęcia są do oglądania, a nie do analizowania jakości wykonanego obrazu..
i pomimo, iż LX3 i EX1 mają lepsze parametry (szczególnie obiektyw), to ogólnie zdjęcia z G11 sprawiają przyjemniejsze wrażenie
więc sory, ale to tylko moje b. subiektywne zdanie oparte na wrażeniach wizualnych.
i tyle..
PS
Kiepscy to nie byli do ciebie personalnie, ale wielu osobom podoba się stylu Kelby'ego więc po co te określenia, że "głupi dowcip"..
pozdro
i pomimo, iż LX3 i EX1 mają lepsze parametry (szczególnie obiektyw), to ogólnie zdjęcia z G11 sprawiają przyjemniejsze wrażenie
Dlatego drążę temat - widzisz ja się nie spieram o to, jak zaimplementowano tę matrycę w serii G Canona, bo być może, że implementacja Canona daje tu nawet najlepsze wyniki w kategoriach bezwzględnych, natomiast w kompakcie, trzeba ją rozpatrywać w połączeniu z obiektywem, więc niestety na chwilę obecną Canony mają ~1EV straty do konkurencji z tego powodu. Może Ci się bardziej podobać Canonowski engine JPG, czy kolory, ale to są rzeczy kompletnie nieistotne, bo jeśli chcesz mieć rzeczywiście dobrą jakość i tak musisz sięgać po RAW, a w kwestii surowych danych widać to, co widać.
... jeśli chcesz mieć rzeczywiście dobrą jakość i tak musisz sięgać po RAW, a w kwestii surowych danych widać to, co widać.
I tu się z tobą w zupełności zgodzę..
Drążę temat, żeby dowiedzieć się co tak naprawdę mi przeszkadza w tym G11, bo pomimo, że zdjęcia mi się podobały (na pierwszy rzut oka) najbardziej, to coś mi w nich nie pasuje.
Zresztą zobacz sam pewną galerię zrobioną właśnie G11
Galeria prywatne G11 (Alpy)
Ale niestety LX3 i 5, oraz Samsung EX-1 nie mają 2 dość ważnych dla mnie rzeczy:
wizjera ( niby jest doczepiany za 3 stówki, ale to nie to) oraz ruchomego wyświetlacza.
Może pojawi się coś nowego podobnego do G11 ale z lepszą (jaśniejszą) optyką, ruchomym wyświetlaczem i może ciutkę lepszą matrycą?
Ooo!
Wreszcie jacyś konkretni użytkownicy tego cacuszka.. he he.
Sory, faktycznie napisałem bzdurę
się poplątało mi już od tego oglądanio-testowania.
Panowie, moglibyście zamontować jakiegoś linka do swoich fotogalerii (lub pojedynczych fotek) wykonanych EX-1
szczególnie zdjęcia z pleneru (góry, morze, jeziora) oraz z imprez towarzyskich (postacie i portrety)
bo co innego testy w sklepie i na szybko pod sklepem, a co innego wykonane na spokojnie własnym sprzętem
bardzo bym był wdzięczny
i jeśli można jeszcze prosić to kilka słów własnej, jako użytkowników, oceny EX-1.
czy ktoś z was korzystał z doczepianego wizjera?
a może mieliście jakiekolwiek porównanie z G11
Czytam, wertowałem i na razie mam G11 (ale testowo)
Jeszcze może będę miał okazję przez chwilę mieć EX1
Ma to być jedyny aparat w rodzinie (nie licząc Canonika A610)
i tak coś mi się wydaje, że pomimo niezaprzeczalnych walorów i plusów EX1 to G11 jest bardziej uniwersalnym aparatem (nie tylko pod względem zoom'u).
G11 sprawia wrażenie b. solidnego kompakta
Pierwsze wrażenie jest takie, że używając "auto" nie widać zbyt stanowczej różnicy w stosunku do A610 (zresztą b. udanego kompakcika)..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10