Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
UWAGA NA FOTOJOKER ->GALERIA KRAKOWSKA
Autor Wiadomość
komor 
Moderator

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2011   

moronica napisał/a:
komor, nie powiesz mi ze osoby kupujace sprzet foto za kilka tysiecy nie maja dostepu do internetu.

moronica, get real. Z kupą siana do centrów handlowych przychodzą w różnych bardzo różni ludzie. Zresztą problem nie dotyczy chyba tylko rozmów o drogim sprzęcie, tylko generalnie każdej półeczki. Zresztą ja odnosiłem się tylko do wypowiedzi baracudy i jego zdziwienia. Ja też postępuję jak kolega baracuda, ale zdaję sobie sprawę z tego, że są ludzie postępujący inaczej.

Reklama

mozer 
Temu Panu już podziękujemy
bo Pentax

Mi wystarczy, żeby sprzedawca wykazywał chęć do pomocy - nie musi być alfą i omegą.

Profesjonalizm nie oznacza, że trzeba wszystko wiedzieć...

Tutejszyn 
Optyczny

Z jednej strony jest sprzedawca nie do konca poinformowany. To źle.. Z drugiej strony upierdliwy klient, który z drobnej sprawy robi aferę i jeszcze kombinuje, jak tu wyrwać odszkodowanie, za poniesione szkody. Nie wiem co gorsze. Dla mnie to jest zwyczajnie podłe.

moronica 

Pomogła: 106 razy

komor, moja mama, ktora jeszcze ze 2 lata temu miala problemy z ctrl+c/ctrl+v, obecnie korzysta z netu na wystarczajacym poziomie by skutecznie wyszukac informacje od elektroniki (sama sobie wybrala netbooka) do porad medycznych. jak kiedys komorki uzywala jedynie do dzwonienia i okazjonalnego SMSa tak teraz jest przyklejona do smartfona i sledzi moje poczynania na FB. to wszystko z potrzeby mimo ze ani nie interesuje sie komputerami ani nawet praca od niej tego nie wymaga. nie nalezy rowniez do osob ponadprzecietnie zamoznych i dlatego zawsze szuka informacji zanim kupi cokolwiek na czym nie zna sie na tyle by wybrac samodzielnie. ci ludzie "z kupa siana" spedzajacy weekendy w galerii handlowej i w innych media marktach podejrzewam ze czesto maja nie jedno ale 2 czy nawet wiecej urzadzen umozliwiajacych korzystanie z internetu. jesli checi im brak by korzystac z niego z glowa to juz inna sprawa. poza tym jak juz pisalam, nawet jak ktos kase na zbyciu ma i chce sobie kupic aparat to nie bedzie pytal sprzedawce o niewiadomo co bo bez podstawowej wiedzy nie wiedzialby nawet jakie pytania zadawac, poza tymi najbardziej oczywistymi. to ci, co sobie juz wyszukali jakies niuanse i oczekuja potwierdzenia, najbardziej sie zawodza. choc skoro juz sie biora za szukanie informacji to powinni doprowadzic to do konca a nie quizowac sprzedawce

jak juz powyzej napisano, dla mnie dobry sprzedawca to sprzedawca pomocny, taki ktory mi zaprezentuje sprzet, ktory maja na stanie, lub zamowi to, czego nie maja. pan w supermarkecie nie pytam, czym sie rozowa sol rozni od zwyklej, ani ktore wino kupic do danej ryby
Ostatnio zmieniony przez moronica Czw 15 Wrz, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

mozer 
bo Pentax

moronica, przecież powszechnie wiadomo, że Polacy mają kupę kompleksów i lubią się dowartościowywać na różne sposoby. Mnie to już nie dziwi...

Tutejszyn 
Optyczny

Nie uogólniałbym, że Polacy... Są jednostki, które mają problem najbardziej z sobą. Kiedyś jakiś facet gonił mnie przez pół miasta, zapędził się w jakieś ciasne osiedlowe uliczki tylko po to, aby zwrócić mi uwagę na to, że nie podziękowałem mu za wpuszczenie mnie do ruchu, kiedy byłem na podporządkowanej.
Ostatnio zmieniony przez Tutejszyn Czw 15 Wrz, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

mozer 
bo Pentax

Tutejszyn, z moich obserwacji wynika, że jednak wyjątkowo dużo Polaków ma jakieś zaściankowe problemy w tej kwestii. Może się mylę (mam nadzieję)...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

moronica napisał/a:
komor, nie powiesz mi ze osoby kupujace sprzet foto za kilka tysiecy nie maja dostepu do internetu.

jak najbardziej są.
Najlepsi również są Ci co kupują odtwarzacze mp3 nie mając komputera i reklamują go później że on nie gra.

moronica 

Pomogła: 106 razy

wez mi takich rzeczy nie mow, mi dobrze w moim naiwnym przeswiadczeniu ze tacy imbecyle sa tak marginalna sprawa ze mozna ich w ogolnej dyskusji pominac

zwirek210 
Entuzjasta

Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011   

Tutejszyn Ty sie naucz dziękować gdy cie przepuszczają ciesz sie ze nie dostałeś.

Co do sprzedawców to wszyscy macie trochę racji. Sam pracowałem w zakładzie foto i nie raz ktos przychodził i pytał panie a ten aparat kompaktowy xxxxx to co Pan o nim sądzi.
W myślach mówiłem sobie co za typ skad mam znac wszystkie aparaty kompaktowe ale zawsze odpowiadałem że ze względu na ogrom tego typu aparatów cięzko mi sprecyzować dane co do tego modelu ale prosze o poczekanie i sprawdzam w internecie co to za maszynka i wydaje swoja opinię.

Autor tego watku przesadził umieszczając ten watek pod takim tytułem. Myślałem ze chodzi o jakies drastyczne wydarzenia a tu taka głupota. Panie nie powinnym udzielać odpowiedzi jak nie wiedziały no ale bez przesady. Tak naprawde to FJ może oskarżyć autora o naruszenie dobrego mienia :) .

Mazzi 
Początkujący

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2011   

Mimo, że "kupujący" w tym przypadku nie sprecyzował o co dokładnie chodzi to uważam, że sprzedawca powinien znać swoje produkty. Pierdzielenie, że żyjemy w dobie internetu i nie są to czasy komuny możecie (z całym szacunkiem) schować w sobie w kieszeń!

Dobra internetu i zakupów w internecie niesie za sobą coś jeszcze - masakryczną konkurencje! I walka toczy się o każdego klienta dlatego też ja stawiam na wykwalifikowanych sprzedawców którzy wiedzą o czym rozmawiają mimo, że sam nie zadaje pytań w sklepie bo najpierw czytam czytam a w przerwie... czytam :wink:

baracuda 
Entuzjasta
kotletów.

Mazzi napisał/a:
Pierdzielenie, że żyjemy w dobie internetu i nie są to czasy komuny możecie (z całym szacunkiem) schować w sobie w kieszeń!

Głęboka myśl :lol:

Mazzi napisał/a:
sam nie zadaje pytań w sklepie bo najpierw czytam czytam a w przerwie... czytam :wink:

Więc żyjesz w dobie internetu korzystając z niego :mrgreen:

kasiakaaz 
Optyczny
wciąż jasnozielona

Pomogła: 15 razy

Mazzi napisał/a:
mimo, że sam nie zadaje pytań w sklepie bo najpierw czytam czytam a w przerwie... czytam :wink:

Czyli jednak nie zdajesz się na sprzedawców?? :razz:

komor 
Moderator

Mazzi napisał/a:
Dobra internetu i zakupów w internecie niesie za sobą coś jeszcze - masakryczną konkurencje! I walka toczy się o każdego klienta dlatego też ja stawiam na wykwalifikowanych sprzedawców którzy wiedzą o czym rozmawiają

Doba internetu ma drugą twarz: minimalne marże. Niedługo dojdziemy do tego, że sprzedawca w sklepie po 120 sekundach rozmowy stwierdzi, że czas na konsultacje się wyczerpał i dłużej mu się nie opłaca rozmawiać, więc albo kupujesz albo tam są drzwi. :)

Mazzi 
Początkujący

Cytat:
Więc żyjesz w dobie internetu korzystając z niego :mrgreen:

Zgadza się!

Cytat:
Czyli jednak nie zdajesz się na sprzedawców?? :razz:

Oczywiście, że nie! Przecież jak pójdziesz do byle jakiego sklepu gdzie zarobki sprzedawcy zależą od prowizji to ten wepchnie Ci jak najdroższy sprzęt ale mowa nie o tym.

Internet internetem ale w sklepach stacjonarnych walka toczy się o każdego Klienta. Już nie chce tu mówić o podstawach takich jak "cecha - zaleta - korzyść" które działają na każdego (być może nieświadomie) lub o podstawach obsługi Klienta - znajomość swojego produktu to połowa sukcesu! :cool:

Cytat:
Doba internetu ma drugą twarz: minimalne marże. Niedługo dojdziemy do tego, że sprzedawca w sklepie po 120 sekundach rozmowy stwierdzi, że czas na konsultacje się wyczerpał i dłużej mu się nie opłaca rozmawiać, więc albo kupujesz albo tam są drzwi. :)

Gó... Prawda :razz: Kiedyś sprzedałem wannę za 19 tysięcy mimo, że w internecie Klient widział, że jest o ok 2 tys. taniej Dochodzi tutaj (czas sobie powlewać) solidna obsługa przed sprzedażowa jak i po sprzedażowa, pewność, bezpieczeństwo i swego rodzaju prestiż robienia takich zakupów. Co najwyżej może skończyć się na tym, że producenci otworzą "galerie" gdzie nie można nic kupić - kupował będziesz przez internet a stacjonarnych "sklepów" nie będzie - zastąpią je "wystawy" producentów aby konsument mógł wymacać produkt :wink:

P.S. Tą wannę kupił ode mnie koleś który przyjechał zardzewiałym Fordem Mondeo :wink:

Odpowiedz do tematu