Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 Lx3 lepdza alernatuwa dla ex1
witaj... To co nadal lumixi jest lepdzy niż ex1, czy po prostu jest adekwatny do, moich wymagań i nie ma .........sensu pskoeac plnow w cisza co nie do końca, mi jest potrzebnr mam, na, myśli ex1. Jeszcze obok brałem pod ueage wb5500 z dużym xoomem optycznym i i ra?wami. Czy nadal lx3?[/quote]
Jeszcze obok brałem pod ueage wb5500 z dużym xoomem optycznym i i ra?wami.
Ten samsung, to aparat znacznie rózniący się od dotychczas rozpatrywanych w tym wątku kompaktów. W skrócie większy zakres zooma kosztem jakosci zdjęć.Jesli wspominasz o RAW, to LX-3 ma mozliwość zapisu w formacie RAW,JPEG jak i RAW+JPEG.
Jeszcze mam pytanie jaka kwotę należy orzeznaczyc na, powuedzmy 3mirsueczna uzywke lx5 kwota 1300 to czy jest dobra kwota dająca poczucia okzji, przy 1550 nowej sztuce.przy tej uzywce jedt pełen komplet płus folia na ekranie, osłona na obuektyw i pokrowiec. Z góry dziękuję za pomoc.
Przepraszam, za taką pisowanie, ale korzytam z klaiwatury SWYPE w telefonie i ona nie do konca doskonale działa, będzie poprawa.
Nawiązując do wątku, byłem dziś FJ, miałem tego Samsunga EX1 w ręku, materiałowo wydaje się dość zadawalający, gabaryty mi nie przeszkadzają, amoled przyjemny, do tego obrotowy:)
Niestety tego LX5 nie moglem złapać, nie ma go nigdzie, byłem juz w RTVEUROAGD,MM,FJ... Chciałem go pomacać, ale niestety, koleś dziś w FJ mnie przekonywał, że jeśli nie zależy mi na kręceniu Filmów, to żebym nie kombinował i brał tego Samsunga EX1, będę zadowolony, powiedział również, że on posiada najlepszy obiektyw ze wszytskich kompaktow jakie wystepuje, ale mysle ze tutaj przesadził, i chciał przycukrować.
Ogolnie nie mam jeszcze odpowiedzi co do tej jednej uzywki LX5, jesli mi to nie wypali to juz nie mam skad zakupic LX5 w cenie dla siebie akceptowalnej, wiec z racji coraz krotszego czasu chyba szala przejdzie na EX1, obym bardzo nie zalowal.
Ja polowałem na LX-a trzy tygodnie w Krakowie w lipcu i też kupiłem przed samymi wakacjami.Miałem ten sam dylemat.Dzisiaj wgrałem nowy soft i jestem pod wrażeniem
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 LX5 - bardzo bym chcial....
Ale mi dokładacie:), walcze z uzywką, ale sprzedawca jest nieugienty... Okazuje się roznica miedzy nowym EX1 a LX5 wg moich wyliczen wychodzi ze musze doplacic 250 PLN do uzywnej 3 miesiecznej LX5tki.
Waham się... jeszcze ale we krwi japonia i ogolnie wasze opinie mi pchna do LX5... No zobaczymy, a zdrugiej strony rozsadek... cena mniejsza, nowe urzadzenie... i wyswietlacz amoled, a za to brak HD... No jesli nie uda mi sie z ta uzywka, kupie nowego EX1 nie mam wyjscia.. czas mi sie konczy...
koleś dziś w FJ mnie przekonywał, że jeśli nie zależy mi na kręceniu Filmów, to żebym nie kombinował i brał tego Samsunga EX1, będę zadowolony, powiedział również, że on posiada najlepszy obiektyw ze wszytskich kompaktow jakie wystepuje, ale mysle ze tutaj przesadził, i chciał przycukrować.
Waham się nadal, ale już zdecydowałem, jeśli mi ta używaka nie wypali kupuje nową EX1, zdecydowałem z racji braku czasu, wyjazd się zbliża.. i aparat musze miec...
Ogólnie dziękuje za wszelkie suegestie, opinie i pomoc...
Z tym wyświetlaczem AMOLED to nie bardzo wiem o co chodzi,w Panasie jest dobry,czytelny,do tego automatycznie dostosowujący się do ilości światła zewnętrznego - nawet w ostrym słońcu można używać.Można też regulować jego parametry.
Z tym wyświetlaczem AMOLED to nie bardzo wiem o co chodzi,w Panasie jest dobry,czytelny,do tego automatycznie dostosowujący się do ilości światła zewnętrznego
AMOLED jest jeszcze troszkę bardziej czytelny i w dodatku "machany"
Witajcie, udało się zawalczyć i udało się zakupić lx 5, zakupulem sdhc, czym ona wchodzi do aparu bezposrenio, czym jeszcze jakiś adapter jest potrzebny? Odbiór mam osobisty, czy możecie w skricie opusac w jaki sposób sprawdzić aparat, jakieś ustawienua, jak robić zdjęciach na co patrzeć, aby zweryfikowac wnętrze, optykę. Obejrzeć z zewnątrz, to nie problem, a jak np sprawdzić czy aparat nie uległ zalaniu?Z góry dziękuję za pomoc i wskazowki
Pozdrawiam[/u]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11