Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
KaraGirl,
Olympus XZ-1 /biały?/
Nikon Coolpix S9100 /kolory/
Nikon Coolpix P7000 /topowy kompakt N , jest następca P7100, ale droższy/
Panasonic Lumix DMC-TZ18 /podobny doTZ20 mniejszy zoom, tańszy/
KaraGirl [Usunięty]
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011
Nikon coolpix p7100 przypadł mi do gustu...
dcs [Usunięty]
KaraGirl,
P7000 to starszy model, niewielka różnica, no i ma celownik - nie trzeba zawsze korzystać z wyświetlacza. Wygodne sterowanie jak się chce samemu poustawiać.
KaraGirl [Usunięty]
Czym się różnią? Skorzystała bym z porównywarki ale na prawdę fachowe opisy jakie są tam zawarte brzmią dla mnie jak czarna magia;-) Była bym wdzięczna na przetłumaczenie tych wszystkich zaawansowanych pojęć na język łopatologiczny
dcs [Usunięty]
KaraGirl,
Niczym ważnym, /uważam, że to kosmetyka na pewno nie warta ponad 400zł+/
Można powiedzieć, że Nikon "przypicował" poprzedni model.
http://www.chip.pl/testy/...n-coolpix-p7100
Chyba, że różnica paru stów nie gra roli.
KaraGirl [Usunięty]
Wysłany: Pon 28 Lis, 2011
w przypadku kiedy różnica waha się na poziomie 1300 - 1800zł to te "parę" stów odgrywa dużą rolę:-) Ten Nikon-ik P7000 ma ciekawą opinię. Myślę, że to na niego padnie wybór:-) Troszkę estetycznie mi nie pasuję ale zależy mi na tym aby aparat był porządny a nie ładny:-)
dcs [Usunięty]
KaraGirl,
Jeżeli będziesz robiła zdjęcia wewnątrz /nieruchomości?/, a będzie słabe oświetlenie, to dodatkowy flesz /aparat ma sanki/ bardzo poprawi zdjęcia. Lampa skierowana pod kątem ~60 stopni w sufit. Tu zasada jest prosta - im mocniejsza, tym lepsza. Albo statyw.
KaraGirl [Usunięty]
Wewnątrz. Oświetlenie? Hm nie liczę na nic więcej niż standardowe oświetlenie pokoju - żyrandol/ plafon. Myślę, że P7000 da sobie radę... ewentualnie dodatkową lampę do kupię. Statyw raczej odpada. Nie będą to sesje zdjęciowe;-)
dcs [Usunięty]
KaraGirl,
Na Dobranoc: Retro Fujifilm X10 - ciekawy, góra mogłaby być srebrna jak w X100.
KaraGirl [Usunięty]
Śliczny aparat:-) Klasyczna obudowa i potężne parametry:-) Faktycznie srebro dodało by jeszcze więcej klasy:-)
Mam dylemat miedzy p7000 a p7100
Wyczytałam, że ten p7100 robi nieco słabsze fotki.
Różnica w ceneo to ok. 300-350zł
dcs [Usunięty]
KaraGirl,
P7000 nie miałem w rękach. P7100 ma moja koleżanka i trochę zdjęć zrobiłem. Do jakości nie mam zastrzeżeń.
KaraGirl napisał/a:
Różnica w ceneo...
- kwestia czy za te ceny są dostępne w sklepach.
KaraGirl [Usunięty]
są dostępne jak to sprzedawcy piszą "od ręki". Myślę, że różnica jakości między p7100 a p7000 jest (o ile w ogóle jest) tak nie wielka, że praktycznie nie zauważalna.
Jak aparacik się sprawuje? Warty polecenia? Jutro się przejdę do sklepu i zobaczę oba o ile to będzie możliwe (dostępne)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9