Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
rebinwer13 zaglądałeś na ceneo.pl i nadal jesteś pewny, że Canon S110 jest gdzieś dostępny? Gdyby był dostępny w takiej cenie, to IMO warto by go brać
Fuck, mój błąd. Nie zauważyłem, że jest napisane "Aktualnie brak ofert tego produktu", a poniżej są inne aparaty, a nie ten
Ja to jednak jestem spostrzegawczy...
[ Dodano: Pon 06 Lip, 2015 17:20 ]
dcs napisał/a:
Pewnie ci się śpieszy,
czasami można coś upolować
Nie muszę mieć aparatu na jutro czy w tym tygodniu, ale 27 lipca jadę na urlop i właśnie ta okazja spowodowała, że poszukuję aparatu, więc wówczas już musiałbym go mieć.
Znalazłem na skąpcu S110 za około 1100 zł, a to już przekracza mój budżet. Wychodzi na to, że sytuacja się rozwiązała. S110 za drogi, IXUSa nie warto, więc zostaje mi Lumix, którego mogę mieć za 719 zł.
Taka trochę zabawka dla nastolatków z tymi patentami do robienia zdjęć typu selfie. Ale może ktoś się jeszcze wypowie na jego temat.
[ Dodano: Sro 08 Lip, 2015 10:39 ]
A co powiecie o takim aparacie: http://allegro.pl/super-c...4936208653.html
w kontekście jego parametrów oraz tego, że jest to refurbrished?
Ja mam Lumixa DMC TZ 57 http://aparaty-cyfrowe.do...x-dmc-tz57.html . Model wyższy do tego co zamierzasz kupić. Używam go jako aparatu do robienia zdjęć okazjonalnie - imprezy rodzinne, wakacje itd. Sprawdza się w 100, a nawet w 110%. Odchylany ekran się sprawdza, ale szkoda, że nie jest on jeszcze obracany.
Warto chyba dołożyć do Tz 57, naprawdę fajny sprzęt. Aczkolwiek wydaje mi się, że TZ55 nie jest zły. A czasami wyświetlacz do selfi też się może przydać:)
Ostatecznie wybór padł na nieco tańszego, ale chyba bezkonkurenycjnego w swojej cenie Olympusa SH-50. Jestem zadowolony i do moich potrzeb wystarcza aż nadto.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Z włąsnego doświadczenia powiem, że nigdy nie zawiodłem się na Lumixach z serii TZ. Miałem TZ1, TZ3, TZ5, TZ18, oraz TZ35. Zawsze zdjęcia były dobre, często lepsze niż z lustrzanek z których strzelali zdjęcia koledzy czy brat który ma drogą lustrzankę, może nie zawsze lepsze, ale porównywalne albo czasem lepsze nawet. czego to zasługa? Nie wiem. Może oni słabo opanowali sprzęt i zdjęcia pstrykają na "fotomałpie" jak nazywam automatyczny tryb. Może czegoś innego. Nie wiem, ale za to wiem, że wśród innych aparatów, a miałem ich wiele, te zawsze były ok. Mają słabe punkty, jak chociażby szumy w ciemnych pomieszczeniach, trochę aberracji chromatycznej kiedyś bywało, ale taka widoczna skończyła się na TZ3 bodajże. Ale na tle Canonów które miały kaprysy czy nagłe zgony, czy Olympusów i wielu innych te Lumixy na tyle były porządne, że trwam przy nich do dziś. Czasem mają wzloty i upadki, bo chociażby TZ3 dla mnie robił zdjęcia lepsze na pierwszy rzut oka niż TZ5, ale zawsze działały odpowiednio i miałem udane zdjęcia. Dlatego z doświadczenia poleciłbym Lumix'a od Panasonic'a , choć przyznaję bez bicia, że akurat modelu TZ55 nie miałem w rękach. Ale mam nadzieję, że utrzymali poziom.
A ja szczerze powiem - ze jak mialbym kupowac kompakt z sensorem 1/2.3...w dzisiejszych czasach...to raczej wolalbym dorzucic do lepszego telefonu z lepszym aparatem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9