Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Najlepszy kompakt do max 3 tyś
Autor Wiadomość
Darecki2005 
Uczestnik

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008   

Owszem ale to znów zakup w ciemno, oczywiscie względem szumów znaje sobie sprawe ze ich nie sposób uniknąć ale chociaż aby nie były uciążliwe. Wolał bym kupić cos sprawdzonego co juz ktoś uzytkuje i może polecić.

Reklama

ender 
Bywalec

Wysłany: Pią 25 Lip, 2008   

Darecki2005 napisał/a:
Owszem ale to znów zakup w ciemno, oczywiscie względem szumów znaje sobie sprawe ze ich nie sposób uniknąć ale chociaż aby nie były uciążliwe. Wolał bym kupić cos sprawdzonego co juz ktoś uzytkuje i może polecić.

no ja cie rozumiem sam bym tej sigmy nie kupil bo lekko niedopracowana jak na swoja cene ;) to ze dali taka matryce to pewnie uklon w strone szumofobow ale za to skopali pare innych rzeczy, no ale tak jak juz mowilem ciezko dostac kompakata o duzej matrycy zeby szumow nie bylo wiec masz ciezki orzech do zgryzienia

komor 
Moderator

Ja bym nie polecił Sigmy DP-1 nikomu nieświadomemu swoich potrzeb i zalet tej konstrukcji, ze względu na jej wady. Choć sam kibicuję technologii Foveon i mam nadzieję, że Sigma zrobi małą rewolucję, to na razie mają jeszcze sporo roboty do wykonania, żeby przekonać do swoich lustrzanek/kompaktów zwykłego pstrykacza.
W ogóle autorowi pytania radziłbym się najpierw zastanowić, mając taki budżet, czy chce mieć aparat sporo większy i cięższy od kompaktu, i jeśli nie jest to problem to skorzystać z rady kolegów i wziąć tanie, małe lustro z jednym w-miarę-przyzwoitym megazoomem. Polecony Nikon D60 z obiektywem 18-200VR wydaje się być dobrym pomysłem, mnie tylko drażni tej 3-punktowy system AF w najtańszych Nikonach... Wydaje mi się, że właśnie dla kogoś niezainteresowanego fotografią może to być problem po wygodzie kompakta, który ostrzył sam. Ale może się mylę?
Jeśli wolisz mieć sprzęt poręczniejszy i lżejszy to wracamy do meritum tego wątku (i działu kompaktowego!) i zamiast wydawać 3000 zł może wystarczą 2000 na polecane tu ciągle modele kompaktów?

ender 
Bywalec

a moze olympus e420 najmniejsza i najlzejsza na rynku lustrzanka a w avansie jest po 1399 :P

Darecki2005 
Uczestnik

Wysłany: Sob 26 Lip, 2008   

Po rozmowie z żoną i zdjęciach testowych obejzanych na optyczne mysle powaznie o lustrzance. i teraz prozba do was w wyborze, budrzet swój podnisę do 4 tyś tylko czy sie wyrobie i kupie cos dobrego? Body juz wybrałem to bedzie eos450 lub 40d co sądzicie o tych canonach a moze cos innego? i teraz dobór obiektywu, bo tu wogole jestem zielony, chodzi mi o zdjęcia krajobrazu i robione w mieszkaniu czy jak to inaczej nazywając w pomieszczeniu. Czy udało by mi sie w tej cenie cos kupić sensnego z obiektywem, najlepiej uniwersalnym na moje w/w potrzeby, prosił bym o rady i nie pisać zakresu obiektywów tylko najlepiej jakies linki z allegro, bądz sklepu jakiegoś, i jeszcze czy wogole robiąc zdjęcia na automacie zdjęcia bendą lepsze jak z kompaktu?

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Za 4000 zł polecam kupno Canona 40D i Tamrona 17-50/2.8
Jak chcesz mieć pewność dobrej współpracy to pisz na PW. W tej chwili możesz mieć Canona 40D za 2700 zł z gwarancją Canon Polska i fakturą vat. Tamrona kupisz spokojnie za 1300 zł.

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

...40d? A potem piszesz teksty w stylu: 'Ty chyba żartujesz, ale żeby nie było: w lustrzance zoomuje się z poziomu obiektywu' :P :P

komor 
Moderator

Z resztą dyskusji o wyborze lustrzanki proponuję przenieść się do odpowiednich wątków w dziale lustrzankowym (pod-dział Pomagamy w wyborze...), jest tam wybór gotowych już tematów, które warto najpierw przeczytać, zanim samemu założy się pięćdziesiąty ósmy taki sam temat.

Darecki2005 
Uczestnik

mavierk napisał/a:
...40d? A potem piszesz teksty w stylu: 'Ty chyba żartujesz, ale żeby nie było: w lustrzance zoomuje się z poziomu obiektywu' :P :P

nie zabardzo rozumiem o co chodzi z tym zoomem?
a co do przeniesienia tamatu to bardzo bym prosił moderatora zeby to zrobił, bo miał być kompakt a ze sprawy troche inaczej sie potoczyły to i temat nie pasuje. Odnosnie przeglądania tematów to owszem, czytałem je kolego tylko ze kazdy ma inne potrzeby i nie kazdemu np ten sam obiektyw bedzie pasował, a ze ja kompletnie sie na tym nie znam wiec wole zapytać, bo raz juz pieniądze w błoto wywaliłem a teraz to juz troszkę wieksza kasa i szkoda popełniać błedy za swoje pienądze

komor 
Moderator

Tematu o kompakcie nie zamierzam przenosić do działu lustrzankowego, ale jeśli jesteś zainteresowany dalszą dyskusją o wyborze lustrzanki to przeczytaj kilka najnowszych wątków z działu Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej, szczególnie polecam Kompakt vs. Lustro ... Nikon D60- Temat rozbudowany, żebyś nabrał ogólnego rozeznania i potem możesz kontynuować dyskusję w którymś z tematów, który najbardziej Ci pasuje.
Co do tego, że każdy ma inne potrzeby to jeszcze nie oznacza, że dla każdej osoby należy założyć osobny wątek na forum. :) To nie jest bezpłatny hotline tylko forum wymiany informacji, myśli i pomysłów.
Bardzo proszę w tym wątku pisać od teraz tylko na temat kompaktów/hybryd do 3000 zł, a kolegę Darecki2005 zapraszam do lustrzanek.

Odpowiedz do tematu