Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Co wybrać E-3 czy D300 a może coś innego?
Autor Wiadomość
belkot77 
Rozmowny

Wysłany: Czw 27 Lis, 2008   

Rzeczywiscie na cropie 24 juz nie jest szeroki ale moze zaczac od tego z pozniej dokupic cos szerszego. No chyba ze kupi 5D i sprawa rozwiazana :) ))

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Ale 5D to juz kilka tys. wiecej... i kolko sie zamyka.
Do 40D chyba jednak lepiej 17-55/2.8 i do tego wlasnie stalka 85/1.8. Przynajmniej ja bym tak zrobil :wink:

Gabriel 
Nowy

belkot77
Dzięki przyjże się

A co do budżetu to i tak naginam go sporo
A nie chciał bym naginając potroszku w marcu skończyć z d700 i z obiektywami VR
Znaczy nie chciałbym w tym sensie że na ślubie chcę mieć jakiś garnitur bo w ten z komunii już się nie mieszcze a do ślubu jechać samochodem a nie autobusem

MC 

Gabriel, to moze zrob liste prezentow:
D3x
14-24
24-70
70-200
itd itp etc

Gabriel 
Nowy

MC rodzina mnie lubi ale chyba nie aż tak pozat ym chciał bym tego użyć już na ślubie

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

To jeśli są bajery typu karta, torba, to w grę wchodzą dwa ciekawe zestawy:
a. 40D, 17-55/2.8, 85/1.8, 430EX II
b. 40D, 17-55/2.8, 70-200/4 (Canon)
c. 40D, 17-55/2.8, 70-200/2.8 (Tamron)

Zestaw a jest taki trochę "ślubny". Jest zewnętrzna lampa, jest obiektyw portretowy...
Zestaw b to komplet uniwersalny na każdą okazję z bardzo dobrym i niezawodnym tele...
Zestaw c jako jedyny trochę przekracza budżet, ale w tym przypadku tele jest jasne i całkiem przyzwoite optycznie, choć jakość wykonania mogła by być lepsza. Ten Tamron jest tym bardziej wart uwagi, że odpowiednik Canona o takim świetle kosztuje ponad połowę Twojego budżetu, a wersja stabilizowana to już wydatek rzędu 5700 zł!

Daimon 
Rozmowny

WojciechW napisał/a:
Ale właściwie to z czego miałbym być niezadowolony w przypadku K20d?

Nie wiem i nie interesuje mnie to.

Ale jeśli wcześniej piszesz, że

WojciechW napisał/a:
A ja właśnie jestem bardzo zadowolony z tego że K20D ma 14.5 MP i właściwie tylko dlatego ją wybrałem.

to uważam, że komentarz jest tu zbędny.

Bo tak naprawdę liczy się tylko to, że Ty jesteś zadowolony jako użytkownik tej puszki.

Każdy z zestawów, które zaproponował baku jest ciekawy. I faktycznie to nie musi być od razu 580 EX- 430EX wystarczy. Kilka dni temu bawiłem się nią i bardzo mi się spodobała.

WojciechW 
Optyczny

Daimon napisał/a:
WojciechW napisał/a:
Ale właściwie to z czego miałbym być niezadowolony w przypadku K20d?

Nie wiem i nie interesuje mnie to.

Ale jeśli wcześniej piszesz, że

WojciechW napisał/a:
A ja właśnie jestem bardzo zadowolony z tego że K20D ma 14.5 MP i właściwie tylko dlatego ją wybrałem.

to uważam, że komentarz jest tu zbędny.

Jest mi bardzo przykro, z powodu twojej odpowiedzi. Ja po 52 latach zajmowania się fotografią mam prawo do swoich poglądów, bo to chyba dużo by nie były pochopne, ale też nie unikam dyskusji nad nimi.

Mimo wszystko pozdrawiam

WojciechW

Daimon 
Rozmowny

W sumie to nie wiem o co Ci chodzi? I skąd ten żal? I pytam o to bardzo życzliwie.

Chcesz ze mną dyskutować o mankamentach K20D? Ale po co? Skoro jesteś zadowolony z tej puszki, to o czym tu dyskutować. Ja nie jestem miłośnikiem niekończących się dyskusji o sprzęcie tylko lubię robić zdjęcia.
Piszesz że od 52 lat robisz zdjęcia, więc powinieneś mnie rozumieć.
Inna sprawa, że taki argument to w dzisiejszych czasach nie jest żaden argument w rozmowie.
Dzisiaj liczy się jakość a nie ilość. Więc pokaż foty. :smile: Pozdrawiam.

Gabriel 
Nowy

Dzięki za opcje z 40d przejże wszystkie ale na pewno zależy mi na lampie

a może jakąś inna puszkę ktoś opisze
jakieś d90 czy coś innego

Pozdrawiam

Daimon 
Rozmowny

Do D90 masz to samo co do D300, tylko kupić możesz tego więcej. :wink:

Gabriel 
Nowy

Przejrzałem wszystkie kompozycje canona i klaruje mi się coś takiego
40d sigma 18-50 2.8, canon 85 1.8, tamron 70-200 2.8, 580ex
całość ok7200 może spadnie coś po nowym roku

Daimon wiem że do d90 jest to co do d300 ale zwiększa się limit na obiektywy i można coś pokombinować ja nie znam całego rynku dlatego ten temat, i w canonie już mam coś ugruntowanego w nikonie też bym chciał takie ostateczne zestawy do wyboru
Dzięki za pomoc

A może jakieś lustro Fuji
tu nie mam żadnego doświadczenia

Daimon 
Rozmowny

Gabriel napisał/a:
40d sigma 18-50 2.8, canon 85 1.8, tamron 70-200 2.8, 580ex

Fajny zestaw, tylko zamiast Sigmy brał bym Tamrona 17-50 2.8 :smile: Jest zauważalnie lepszy.

http://www.optyczne.pl/75...dsumowanie.html

http://www.optyczne.pl/30...dsumowanie.html
Ostatnio zmieniony przez Daimon Czw 27 Lis, 2008, w całości zmieniany 2 razy  

mavierk 
never knows best

ja bym kupił E-420 w dual kicie a za resztę kasy pojechał z swoją ukochaną na jeszcze lepszą podróż poślubną z której przywiózłbym wspaniałe zdjęcia :D

Gabriel 
Nowy

Na podróż to będą koperty, ale kopert to moja żona nie będzie chciała wydać na aparat i ja to będę szanował dlatego decyzja przedślubna decyzja najprawdopodobniej o wyborze systemu do końca życia

Odpowiedz do tematu