Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Statyw dobra rzecz, ale jak będzie mały wiatr to wszystko poleci ...
Święte słowa. Wystarczy jedna sesja w plenerze by to zrozumieć. Na szczęście nie zawsze dmucha i na nieszczęście nie zawsze "asystent" ma czas. Niestety życie nie jest bajką...
Czy ten dyfuzor to jest po prostu zastosowanie takie, że światła nie odbija się od tego tylko przechodzi? Czyli czy można to wykorzystać do zmiękczenia i osłabienia światła słonecznego padającego na modela/modelkę/przedmiot?
Ten "dyfuzor" to zwyczajna tkanina na ramce przed założeniem czegoś kolorowego. Światło przez to przechodzi i od biedy można to nazwać dyfuzorem. W praktyce daje to raczej miękki cień niż miękkie osłabienie światła.
Ja do tematu dorzucę tylko, że posiadam dwie blendy jedną srebrno-białą (122cm/90cm) i drugą złoto-srebrną (180cm/120cm) firmy QUANTUM.
Co do statywu hmmm... statyw statywem, ale trza mieć uchwyt do blendy.
Heh i mam, ale w plenerze nie polecam zdażyłem zepsuć wiatr przewrócił i pękł zacisk, ale dostałem gratis od firmy. Więc nie jest źle, bo nie straciłem na tym, natomiast za rączke uchwytu musiałem zapłacić(raczka też uległa uszkodzeniu).
Nie wiem co zawodnego może być w blendzie, być może w jakichś najtandetniejszych może strzelić ten stalowy pałąk? W każdym razie czy od razu trzeba kogoś nasadzać na Lastolite – to nie wiem. Cena dwukrotnie wyższa niż zwykłych chińczyków. Myślę, że małe blendy można spokojnie kupić dowolnego producenta, ja zaopatruję się w takie rzeczy w sklepie fizycznym, nie internetowym, żeby wziąć do ręki i obadać czy aby nie jakaś tandeta.
Polecam blendy firmy Qantuum. Konkretnie taką 5w1 na alledrogo w rozmiarze 180x120 kupiłem za coś około 160 zł ( z przesyłką). Co prawda składanie tego monstrum przez jedną osobę wymaga zręczności, z drugiej strony może posłużyć już jako całkiem spore tło, nie mówiąc o bez problemowym oświetleniu całej sylwetki. Wykonanie na 5.
Nie dopatrzyłam się cennika :/ Ale wygooglałam - cena wysoka, mam nadzieję, że są bardzo dobre, nie dopatrzyłam się 5w1... Chyba faktycznie trzeba zobaczyć je na żywca, porównać, żeby wyrobić sobie opinię. Tak czy siak czeka mnie wycieczka
[ Dodano: Sro 15 Wrz, 2010 21:39 ]
komor napisał/a:
Nie wiem co zawodnego może być w blendzie, być może w jakichś najtandetniejszych może strzelić ten stalowy pałąk? W każdym razie czy od razu trzeba kogoś nasadzać na Lastolite – to nie wiem. Cena dwukrotnie wyższa niż zwykłych chińczyków. Myślę, że małe blendy można spokojnie kupić dowolnego producenta, ja zaopatruję się w takie rzeczy w sklepie fizycznym, nie internetowym, żeby wziąć do ręki i obadać czy aby nie jakaś tandeta.
Myślałam o dużej blendzie, ale obadam sprawę osobiście, wiem już co i jak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10