Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
No właśnie i tu problem chciałam 80 ale po paru testach stwierdziłam że to nie to a 90 zbliżona do d 300 z którym pracuje-więc chyba to body wybiorę.Przeraża mnie to że aparaty drożeją w zastraszającym tempie i problem w tym że nie wiem czy kupować teraz czy poczekać do kwietnia maja.W marcu targi w L.A w kwietniu w Łodzi.Zawsze po tych imprezach sprzęt taniał ale co bedzie teraz to nawet jasnowidz z Człuchowa nie przewidzi hehehe
Taniej na pewnio nie będzie w marcu czy kwietniu. Dolar cały czas pnie się w górę. Nie wiem czy targi spowodują jakieś obniżki. Premiery o których się plotkuje (Canon 500D, Nikon D400 i Nikon D65) nie leżą i tak w półce cenowej, którą Ty bierzesz pod uwagę więc jak kupować to jak najszybciej.
dzięki bardzo mi pomogliście odezwę się jeszcze.Pozdro
[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 21:05 ]
ale jeszcze jedno gdzie kupić !!!!
[ Dodano: Pon 02 Lut, 2009 21:06 ]
W Grudziądzu wchodzi w grę Fotojoker i RTV EURO AGD ale ci podnieśli ceny mooocno!!!
Bo wolę sprzęcik wziąć do łapki.
Proponować SONY a200 gdy w grę wchodzą C40D czy Nikon 90D
A200 byłby całkiem niegłupi plus jasne szkło. Szkoda, że oprócz kilku drogich CZ, u Soniaka nie za dużo do wyboru. Przy D90 i 40D ten Sony trochę odstaje, ale czy to nie jest tak, że największe różnice robimy sobie w głowach. Gdy widzę jakiegoś gościa, że robi zdjęcia, to mimo wolnie zerkam, czym cyka. Jak ma coś pokroju A700, 50D, D300 to myślę od razu, że profi, albo mocno zaawansowany amator. A jak wyskoczy z Olkiem E410 czy Sony A200 to trochę bagatelizujemy jego możliwości... A obiektyw daje różnicę główną. A różnice w body to szybkość, uszczelnienia, wytrzymałość, skrajne ustawienia i ciężar do dźwigania ...
No tak, ale jak kupi te a200 i zbuduje małą szklarnię do niego to wypadałoby zmienić body na coś pokroju a700. A D90 ma na dłużej. Co do szkieł to myślę, że dobrym wyborem byłoby kupienie D90 + 18-105 VR + 50 mm F1.8D. Zapłacisz niewiele drożej (koszt tej stałki to ok. 400zł), a wszyscy o tej stałce mówią tylko w superlatywach. Poza tym taka stałka to naprawdę fajna rzecz (fotki cyka super; zobacz sobie TO i TO.)
Dobra - bylem macalem,wrocilem,zamowilem ...Nikon D90 + AF-S DX 18-105mm VR mam nadzieje ze nie bede zalowal
Kilka pytan do posiadaczy,jako ze nie chce zakladac nowego watku
-Jaki filtr na ten obiektyw (ma pełnic funkcje ochronne ) - cos z najlepszym stosunkiem jakosci/ceny i jaki w ogole wymiar
-jaki toto ma wymiar sumaryczny z tym obiektywem - chcialbym spacerowo kupic taka - http://www.allegro.pl/ite...canon_sony.html kabure,ale nie wiem czy z tym obiektywem wejdzie
-Co do kart to wiem
-jaka osłonka na wyswietlacze - znalazlem taka http://www.allegro.pl/ite...szklo_hart.html naklejana ale nie wiem jak to sie sprawuje,czy nie bedzie odlazic...moze ktos ma takie cos i wie,albo moze polecic cos innego,lepszego
-czy taki plecak w przyszlosci to dobry wybor - http://www.allegro.pl/ite...pa_monster.html
Nie jestem posiadaczem, ale na wiekszosc pytan moge odpowiedziec:
-najlepiej zaden filtr "ochronny". A srednica to 67mm
- oslonka - jak wyzej.
- plecak cos mi za tanio wyglada...
-filtr nie jest rzecza niezbedna. z obiektywem i tak bedziesz mial klosz, ktory jako tako tez sluzy jako oslona. jesli naprawde chcesz uzywac filtra oslonnego to zwykly filtr Nikona NC, ew. UV jest dobrym wyborem
-oslonka na wyswietlacz przychodzi w komplecie z aparatem.
-plecak na obrazku wyglada dobrze. ale jak MC napisal, cos tanio to wyglada. balbym sie, ze moglo by sie to popruc czy nawet prezmoknac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10