Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Lustrzanka ~3500zł, amator
Autor Wiadomość
dżony 
Rozmowny

Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009   

ups.
przepraszam, nie zwróciłem uwagi.
już się może lepiej nie wypowiadam w tym temacie :D

Reklama

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Czw 23 Kwi, 2009   

MC napisał/a:
Porownaj cene

MC napisał/a:
cene Canona 50/1.4.
+1400PLN/w tym usm i mniejsza CA :smile: /
dżony napisał/a:
stałka sony 50mm kosztuje dajmy na to ok 1200zł
=1260PLN/w tym osłona przeciwsłoneczna i lepsza ostrość okupiona większą CA :smile: /
Moim zdaniem różnica w cenie nieistotna :smile:

Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pią 24 Kwi, 2009   

Z tego całego towarzystwa, to mnie najbardziej podoba się Sigma 50/1.4 :smile:

argoncyc 
Nowy

Wysłany: Nie 26 Kwi, 2009   

to juz chyba ostatnie pytanie w tym wątku.

Canon 40D + Tamron 17-50 czy Canon 50D + 17-85 IS USM

powiedzmy ze cena identyczna

lotofag 
Optyczny

Ustal sobie priorytety. Czy to co oferuje 50D a nie ma tego 40D jest dla Ciebie istotne na tyle by dopłacić? Na czym Ci bardziej zależy, na jaśniejszym obiektywie ze stałym światłem czy na większym zakresie ogniskowych? Itp, itd. Obawiam się, że tego typu wyboru dokonać możesz tylko sam ;)

Sunders 

Biorąc pod uwagę co chcesz fotografować, ja brałbym ten drugi zestaw ale używałbym ogniskowej powyżej 20mm :smile: tym bardziej jakby ich cena była rzeczywiscie identyczna :idea: .
Na tamrona zdecydowałbym się tylko wtedy, gdybym miał czas i możliwości żeby testować go przed zakupem-oczywiście aż do skutku, tzn. do znalezienia dobrego egzemplarza-podobno bywa że uda się trafić za pierwszym razem :???:

eave 
Bywalec
eave

argoncyc, jak chcesz to mam na sprzedaż nowego Canona 50d z nowym 17-85 za 4400 gdzies :)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

eave napisał/a:
argoncyc, jak chcesz to mam na sprzedaż nowego Canona 50d z nowym 17-85 za 4400 gdzies :)

Cena bardzo dobra, nawet za bardzo. Nowe kosztują najmniej 10% więcej. Gdzie tkwi haczyk?
Generalnie argoncyc , weź pod uwagę co piszą lotofag i Sunders, musisz to sam przemyśleć. Masz już chyba wszystkie informacje w tym temacie. Szkłem 17-85 IS USM wykonałem sporo zdjęć w różnych warunkach i wbrew opinii tych, którzy go nie mają, da się nim pracować w fotografii amatorskiej, a na pewno prawidłowe jego działanie z aparatem Canona, nie jest uzależnione od szczęścia.

powodzenia w zakupie :smile:

Szninkiel 
Rozmowny

A ja polecam 40D - szkła sobie dobierzesz, czy warto 50D, alfę? No cóż... Każdy swoje zdanie ma :-D Ale jak sądzę, 40D zaspokoi Twoje potrzeby ;-)

eave 
Bywalec
eave

Cytat:
Cena bardzo dobra, nawet za bardzo. Nowe kosztują najmniej 10% więcej. Gdzie tkwi haczyk?

Lubię optycznych. Zresztą jutro powinienem wystawić na allegro body gdzieś za 3,5k, 17-85 gdzieś za 1k i 70-300 IS USM gdzieś za 1,5k. Wszystko nowe, do obejrzenia w Gliwicach, jeśli ktoś jest zainteresowany. Przy zakupach zestawowych rabaty :)
Aha, 2 lata gwarancji. Ktoś chętny? :)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

eave napisał/a:
Aha, 2 lata gwarancji. Ktoś chętny?

1. Canon na ten sprzęt nie oferuje 2 lat gwarancji w naszym kraju - niestety, więc coś tu nie gra. :sad:
2. Trzeba chyba w innym dziale takie ogłoszenie dawać.

eave 
Bywalec
eave

eee... chyba gwarancja sklepowa :) Kupiłem tutaj:
http://allegro.pl/item593...s_70_300is.html
Sprzęt jest zupełnie sprawny, sprawdziłem :) A co do gwarancji to rzeczywiście się dopytam sprzedającego.
Wiem, że inny dział, zaraz dam ogłoszenie :)

MC 

Wysłany: Pon 27 Kwi, 2009   

eave napisał/a:
chyba gwarancja sklepowa

Nie pisze o tym konkretnym przypadku, ale do takich gwarancji podchodzilbym nad wyraz ostroznie. Tak na slowo u Pana Zenka na bazarku...

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Wysłany: Pon 27 Kwi, 2009   

eave napisał/a:
Kupiłem tutaj: ....
Sprzęt jest zupełnie sprawny, sprawdziłem A co do gwarancji to rzeczywiście się dopytam sprzedającego.

Piszesz, że kupiłeś sprzęt od kogoś, kto na stałe umieszcza w opisie na Allegro, że sprzedaje "nietrafiony prezent" z oczywistą 24 miesięczną gwarancją. Po zakupie dopiero będziesz się dopytywał o tę gwarancję, którą już masz :?:
Chyba coś tu grubo kombinujesz. A może dopiero chcesz kupić i sprzedać z zyskiem?

Tak, czy owak jeżeli ktoś daje drugi rok gwarancji w Polsce, to może to zrobić tylko na własne ryzyko - być może stac na to duże sieci sklepowe. Na pewno jeżeli sprzęt ulegnie uszkodzeniu w drugim roku, to serwis Canon nie naprawi go bezpłatnie. Drugi rok może obowiązywac jedynie u sprzedającego - jeżeli jeszcze go ktoś znajdzie na rynku i będzie w stanie wyegzekwować takie uprawnienia. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu