Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
a to cropy ? wycinki czy ustawienie obrazu Small ?
jak to cropy to dla mnie jakość super - na moje potrzeby i taki wezmę (zakładając że do PL idzie ta sama jakość produktu jak do UK)
No problemo ...Czy to cropy??? Szczerze mowiac to nawet nie wiem dokladnie co to jest , tak jak mowilem dopiero sie ucze i nie wszystko jeszcze jest jasne ...nic nie robilem z tymi zdjeciami oprocz zmniejszenia ich do rozmiaru zalacznika w photoshopie, jesli chodzi o jakosc, to szkielko bylo kupowane w PL bo tutaj troche drozsze byly (zreszta teraz widze ze i w Polandzie ciezko trafic nowe za mniej niz 4k) to mysle ze jakosc bedzie ta sama.PZDR
crop to znaczy "wykadrowany na powiększeniu 1 raz, czyli 100%"
poprostu wykadruj (ładnie proszę) kawałek obrazu lub ładnie proszę zuploaduj z jakości L :]
co do jakości wyrobów między krajami - różnie to w różnych branżach bywa
ja np. kiedyś miałem okazję pracować w pewnej drukarni, która inne kleje i inne tektury używała do "marketu" a inne do "księgarń" na ten sam tytuł książki
miałeś paletę książek - jedna sie rozpadnie i rozklei/rozeschnie po kilku mcach i nastu użyciach, inna sie nie rozklei po paru latach < autentyk, cena jednostkowa książki różniła się o ileśnaście procent i ważne było by nie pomylić palet w magazynie
od znajomego co robi w inspekcji handlowej od kilku lat - słyszałem o firmach robiących środki do prania inne do "east europe" inne do "old EU countries"
stąd moje obawy co do różnic w jakości sprzętu
także ślicznie dziękuję za te zdjęcia i ładnie poproszę o ich orginalny rozmiar, lub wykadrowane fragmenty: środek, brzeg dowolny
tylko założyciel tematu może kliknąć w przycisk Pomógł
[ Dodano: Sro 23 Cze, 2010 13:42 ]
revolta napisał/a:
crop to znaczy "wykadrowany na powiększeniu 1 raz, czyli 100%"
crop 100% oznacza wykadrowany w powiększeniu 100%, ogólne słowo crop oznacza tylko wykadrować, wyciąć, obciąć, co też nie podaje dokładnie w jakim powiększeniu!
p.s. za poprzednie tłumaczenie ale mniej kulturalne dostałem w końcu jedną odznakę
crop 100% oznacza wykadrowany w powiększeniu 100%, ogólne słowo crop oznacza tylko wykadrować, wyciąć, obciąć, co też nie podaje dokładnie w jakim powiększeniu!
dałem linka do innego forum, gdzie pokazano, że crop oznacza 1:1 , nie rozumiem, czemu zniło ? to był dowód na to co mówię
Cytat:
tylko założyciel tematu może kliknąć w przycisk Pomógł
aha, szkoda, bo jestem bardzo wdzięczny za te zdjęcia i pracę wykonaną by nam pomóc w wyborze obiektywu
a co tyczy obiektywu, widzę, że niestety ale chyba warto zbierać na L 100-400 to sobie pozbieram
ale bardzo dziekuję za te miniaturki, dały odpowiedź na to "czy warto poczekać"
a co tyczy obiektywu, widzę, że niestety ale chyba warto zbierać na L 100-400 to sobie pozbieram
ale bardzo dziekuję za te miniaturki, dały odpowiedź na to "czy warto poczekać"
Nie ma sprawy...dobrze ze rozwialo to Twoje watpliwosci(a ja juz wiem co to crop )
Ja zostane przy tym szkle jeszcze z rok tak mysle(moze je lepiej opanuje, a w sumie to narazie nie narzekam)tak jak mowie to dla mnie poczatki
Ps.A jak Ci tak bardzo zalezy na tym Grunwaldzie i 100-400L to moze taka mala sugestia wziac na raty(bo z tym zbieraniem to roznie bywa)Pzdr.
Albo wypozyczyc bigme (50-500) z procentrum i potestowac. Bigma jest lepszym obiektywem niz 150-500.
Ale ten canon 100-400 to i tak wyzsza liga.
@Komor
Ja tez uwazam, ze Wikipedia, choc wygodna, to mocno niewiarygodna. Studentowi bym nie przepuscil zacytowania Wikipedii w pracy. Sam znalazlem tam sporo smiecia. Poprawia sie, owszem, ale to wciaz nie jest solidna wiedza.
Przykre jest to, ze dosc liczni publikujacy wciaz male znaczenie przykladaja do tego, co pisza w sieci, bo siec to jednak przyszlosc (zamiast ksiazek, gazet i czasopism).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,92 sekundy. Zapytań do SQL: 27