Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
1200zł. Czekam na dostawę - ma być jutro. Napiszę od razu wrażenia. Zaznaczam, że dotąd nie patrzyłem przez dobrą lornetkę: wszystkie były do max 200zł. Tzn nie były moje bo sam nie miałem lornetki. Ciekawe czy przeżyję szok czy będzie podobnie>?
cześć, szoku zdecydowanie nie przeżyjesz ale jak sobie wszystko dopasujesz to będziesz bardzo zadowolony - ja na początku dostrzegałem aberację itd - ale jak wyregulowałem ostrość to mi przeszło w tej lornetce jest dość mała głębia ostrości - ale to już jest kwestia osobnicza czy ci to przeszkadza czy nie. Mnie nie przeszkadza, a pozostałe parametry zdecydowanie to wynagradzają. Szkoda że nie próbowałeś zakuu przez ebaya - wyszło by Cię zdecydowanie taniej. Ja w ten sposób kupię lunetę
hej!
A ja myslę że jednak bedzie w szoku
samo pole widzenia w porównaniu z tymi szkłami za 200 zł może zmasakrować mózg
a co dopiero reszta
Czy faktycznie w olim jest mała głębia ostrości
Ja w swoim viperze nie narzekam
ale może w 8*42 jest lepiej
jest mała głebia ostrości - patrzyłem przez Vipera ale bardzo krótko i według mnie było porównywalnie - lornetka z dużą głebią to jeden z modeli firmy Steiner - niestety nie pamiętam nazwy - dla mnie to był ideał do którego odnoszę Vipera i Olympusa
No, Koledzy! Mam sprzęt! Dariusz: masz rację: przeżyłem szok i już wiem że nie wezmę juz taniego badziewia do ręki. Nie ma w ogóle co porównywać...
Dla mnie jako laika wystawiam ocenę 5-
Minus za fatalne rozwiazanie zaślepek na obiektywy: one się w ogóle nie trzymają! Równie dobrze mogło by ich nie być. Muszę wymyślić jakiś zgrabny patent jak je zamocować.
Jestem bardzo zadowolony z zakupu i nie żałuję wydanych pieniędzy.
Z Ebay'a - niby można ale wolałem kupić tu i mieć w razie czego serwis na miejscu.
Z ebay to tak jak z allegro: czasami można się naciąć a oszustów nie brakuje.
Też mam Olympusa i dekielki są tragiczne - za granicą jest w sklepach masa zamienników - tylko trzeba je dopasować do lornetki - rzadko pomimo tej samej średnicy obiektuwu nakładki pasują
Lornetka jest niezła to fakt teraz poluj na lunetę
Przyłączam się do gratulacji panie Miszelos i witam w klubie. Teraz sam rozumiesz, jak nonsensowne są posty z rodzaju "pomóżcie mi wybrać przyzwoitą lornetkę do 300 zł."
Pepin: masz całkowitą rację! To jest chyba tak samo jak ze wszystkim. Jeśli coś jest dobre to musi mieć swoją cenę. Nie kupisz dobrego, nowego auta za 20-30.000 zł.
Niestety dopadła mnie wysoka gorączka i wirusowe zapalenie gardła więc popatrzeć mogę tylko zza okna
Cieszy mnie w tym olim to, że jest zgrabny, dobrze leży w rękach i ma świetny obraz.
Skłaniam się do opinii, że do powiekszenia 10x nie trzeba mieć statywu, natomiast sprzęty powyżej tej granicy wymagają już użycia stojaka ze względu na komfort patrzenia. Kiedyś chciałem koniecznie mieć jak największy zoom, a skończyło się na 10x42. I chyba nie żałuję...
Lunety nie mam i w związku z tym mam pytanie czy mająć dobrą lornetkę warto też dokupić lunetę i do jakich najczęściej obserwacji jej używacie?
Coś czuję, że za chwilę padnie temat: "Jaką dobrą lunetę wybrać do 100zł"
Hej!
w sprawie lunet nie bedę sie rozpisywał bo to nie ten temat ( wiecej trzeba napisać w dziale Lunety i teleskopy) ale jesli bedziesz obserwował ptaki na duzych zbiornikach to nawet olego i vipera mozna wsadzić sobie w buty przy odległości 500 metrów spróbuj oznaczyc jakiegoś małego biegusa nie ma szans , tu trzeba lunety.
ja juz to przerabiałem i dzwigam zawsze cały majdan z soba ( lornetka +luneta)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10