Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Test obiektywu Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM
Autor Wiadomość
MC 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008   

Na moje to jest ich blad, ktory tylko potwierdzili paragonem. Ale ja sie tam na waszych Irlandiach nie znam.

Reklama

koraf 
Optyczny
Koraf

Wysłany: Wto 19 Sie, 2008   

piotr_u. napisał/a:
Nie dogadaliśmy się. Zostało mi teraz zasięgnąć porady prawnej.

Myślę, że warto przynajmniej sprobować ... nic nie tracisz a obiektyw warty jest zachodu.

komor 
Moderator

Wysłany: Sro 20 Sie, 2008   

Żeby tylko nie okazało się, że przy pierwszej rozmowie z prawnikiem trzeba na stół wyłożyć tyle, co kosztuje ten obiektyw...

piotr_u. 
Rozmowny

Wysłany: Czw 21 Sie, 2008   

Nie było tak źle. Jak na razie jeszcze nic nie zapłaciłem. Najpierw zadzwoniłem do National Consumer Agency, gdzie powiedziano mi jakie kroki prawne powinienem podjąć w tym przypadku. Potem na wszelki wypadek zadzwoniłem do polskiego prawnika, żeby się upewnić, że wszystko zrozumiałem. W przeciwieństwie do pracownika agencji, on poradził mi, żeby przed założeniem sprawy w sądzie napisać list do kierownika sklepu, w którym wymienię argumenty prawne stawiające mnie na wygranej pozycji. Podobno często już to wystarcza. Zobaczymy, list wyślę najpóźniej w piątek. Dam im 14 dni na wywiązanie się z umowy. Jeśli jednak nie zmiękną, zostanie mi sąd.

[ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 21:35 ]
Zmiekli, ale tylko o polowe. Wszystko byloby pieknie i poszedlbym do sadu, tylko ze zarabiam troszke za duzo zeby mi przyznali adwokata z urzedu, a jesli wezme jakiegos prywatnie, a sad nie przyzna mi zwrotu kosztow, to nie bedzie mi sie to oplacac. Nie mowiac juz co by bylo, gdybym jednak przegral.
Teraz maja mi go sprowadzic za 1850. Tym razem mam to na pismie od General Manager'a... :mrgreen:

Tuvik 
Nowy

Wysłany: Czw 23 Paź, 2008   

piotr_u. napisał/a:
Nie było tak źle. Jak na razie jeszcze nic nie zapłaciłem. Najpierw zadzwoniłem do National Consumer Agency, gdzie powiedziano mi jakie kroki prawne powinienem podjąć w tym przypadku. Potem na wszelki wypadek zadzwoniłem do polskiego prawnika, żeby się upewnić, że wszystko zrozumiałem. W przeciwieństwie do pracownika agencji, on poradził mi, żeby przed założeniem sprawy w sądzie napisać list do kierownika sklepu, w którym wymienię argumenty prawne stawiające mnie na wygranej pozycji. Podobno często już to wystarcza. Zobaczymy, list wyślę najpóźniej w piątek. Dam im 14 dni na wywiązanie się z umowy. Jeśli jednak nie zmiękną, zostanie mi sąd.

[ Dodano: Sob 06 Wrz, 2008 21:35 ]
Zmiekli, ale tylko o polowe. Wszystko byloby pieknie i poszedlbym do sadu, tylko ze zarabiam troszke za duzo zeby mi przyznali adwokata z urzedu, a jesli wezme jakiegos prywatnie, a sad nie przyzna mi zwrotu kosztow, to nie bedzie mi sie to oplacac. Nie mowiac juz co by bylo, gdybym jednak przegral.
Teraz maja mi go sprowadzic za 1850. Tym razem mam to na pismie od General Manager'a... :mrgreen:

W jakim sklepie kupowales 70-200? W dublinie?W intenecie?

piotr_u. 
Rozmowny

Wysłany: Pią 24 Paź, 2008   

W Dublinie, w tym http://www.camera.ie/ , ale zdecydowanie odradzam.
Polecam natomiast jako sprawdzony http://www.connscameras.ie/
Warto też sprawdzić http://www.berminghamcameras.ie/ , mają 70-200 2.8 IS już za 1690.

Tuvik 
Nowy

Wysłany: Pią 24 Paź, 2008   

Bardzo dziekuje -jakbym cos kupil to dam znac .

Sunders 

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009   

goltar napisał/a:
teraz będziemy męczyli jeszcze o wersję bez IS/c70-200/ a ja dodatkowo o stałkę 200 f/2.8 . Trochę zawiodłem się jakością zdjęć z TK . Z drugiej strony cieszę się że wybrałem zakup 100-400 zamiast 70-200 + TK x2 bo byłoby znacznie gorzej (przy 400mm)...

goltar, mam pytanie do Ciebie, jakie były rezultaty tego "męczenia stałki 200/2,8" :?: Czy mając 100-400 wszedłeś w posiadanie 200/2,8? Jak wypada porównanie 200/2,8 z 70-200/2,8 na 200mm? Jak wygląda 200/2,8 przy pracy pod światło i podczas współpracy z TK? Przeglądam zawartość forum nt.200mm canona i b.trudno znaleźć jakąś opinię o 200/2,8 kogoś kto miał okazję go użytkować :???: Natrafiłem ten Twój post i dlatego postanowiłem "odgrzać" ten wątek.

fafniak 
Entuzjasta
Tetenalu

Wysłany: Pią 01 Maj, 2009   

Sunders, nie wiem jakie byly wyniki meczenia stalki ale po kupnie nikona 180mm 2.8 jestem zachwycony waga i rozmiarami szkielka - ostrosc jest bardzo dobra.
na wszelki wypadek wpadlem tez na photozone.de

przynajmniej jesli chodzi o ostrosc to wedlug mnie 70-200 przegrywa waga :razz: :mrgreen:

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009   

200/2.8 nie ma co porównywać z 70-200/2.8 na 200mm bo ta stałka będzie zwyczajnie lepsza. To jest bardzo ostre szkło dorównujące niemal diamentowo ostremu 135L. Bokeh - wiadomo. Pod światło - nie wiem. Z TC? Nie polecam więcej niż TC 1.4. Jak sie chce mieć 400mm to zdecydowanie lepiej kupić 400/5.6L.

goltar 
Optyczny

Wysłany: Nie 03 Maj, 2009   

Sunders napisał/a:
goltar, mam pytanie do Ciebie, jakie były rezultaty tego "męczenia stałki 200/2,8" :?: Czy mając 100-400 wszedłeś w posiadanie 200/2,8? Jak wypada porównanie 200/2,8 z 70-200/2,8 na 200mm? Jak wygląda 200/2,8 przy pracy pod światło i podczas współpracy z TK? Przeglądam zawartość forum nt.200mm canona i b.trudno znaleźć jakąś opinię o 200/2,8 kogoś kto miał okazję go użytkować :???: Natrafiłem ten Twój post i dlatego postanowiłem "odgrzać" ten wątek.
Niestety nie miałem okazji testować tego szkiełka, pisząc to liczyłem że Arek weźmie je na "warsztat".
Pozostałe posty nie dotyczace tematu zostały skasowane.

Odpowiedz do tematu