Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
toledo , i Ty się bierzesz za zawodowców (ja jestem amatorem), no normalnie wzbudzasz mój szacun , byłem pewien , że co najmniej jakąś mamiyą fotografujesz.
Toledo. I już jasne skąd te piski o gepeesy i wuefy
toledo [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Paź, 2013
hijax_pl Ty tu czymś handlujesz? Bo taki widzę mocno tendencyjny jesteś i śledzisz każdy żółty wątek z dziwnym zaangażowaniem Sunders jednak dobrze Cię podsumował jednym słowem ale myślę, że to ma bardziej marketingowe podłoże. Możesz przekazać do centrali jeśli boli Cię krytyka Na tą chwilę wbrew pozorom większość osób odebrała te pierwsze sample jako wpadkę czyli dokładnie tak jak o tym pisałem ja i później Arek. Dla mnie sprzęt jak każdy inny i skoro płacę to wymagam, a tu znowu można mieć wątpliwości. Jeśli oferta lub jakość usług mijają się z moimi oczekiwaniami to rozważam większe zmiany. Tak, GPS i WiFi wolałbym mieć w puszce (jak w 6D) zamiast płacić za pseudotańsze i mniej wygodne klipsy. Było już o tym na głównej i nie widzę sensu przenosić dyskusji. Chyba, że tu taki zwyczaj, że moderator prowokuje oftopy i schodzi na poziom jakiejś emocjonalnej wojenki (bo tak Cię odbieram w tym wątku)
Na miałczenie o tym jak Nikon dał ciała z D610 jeszcze za wcześnie, nawet po paru samplach w necie jeszcze nie można powiedzieć o aparacie za wiele. Gdyby aparat się okazał felerny to dowiemy się o tym dopiero po jakimś czasie, gdy na rynku będzie już trochę sprzedanych egzemplarzy.
toledo [Usunięty]
Tak, po tych samplach z pewnością wielu poczeka na chwilę o której piszesz
W tym czasie rozważą też alternatywy w postaci choćby udanego 6D
Niczym. Co najwyżej tak sobie rozważam pewne teoretyczno-praktyczne aspekty pracy różnych aparatów cyfrowych. W sensie optyki czy też matrycy. A raz po raz przeleję coś na papier, by myśl nie umknęła
I daleko mi do zażółcenia tak ja ty czy Sunders próbujecie mnie zaszufladkować. To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony.
Różnica między nami jest taka, że nie podniecam się pyłkiem na zdjęciu. Nie feruję wyroków co do jakości migawki ani - do czego jeszcze nie doszedłeś w tym wątku - nie analizuję w związku z tym pyłkiem wizji i strategii producenta. Po prostu nie zwykłem wróżyć z fusów. Przepraszam - pyłków.
Pyłek nie jest wadą konstrukcyjną, jak bardzo byś się nie wykręcał - nie uda się tej tezy podważyć.. Źródło jego pochodzenia może nią być. Czy masz jakaś wiedzę w tym temacie, której mi brakuje?
toledo napisał/a:
Tak, po tych samplach z pewnością wielu poczeka na chwilę o której piszesz
Co za nieprzenikniona myśl i wizjonerskie spojrzenie na świat. Gratuluję pewności tezy. Może czas rozklejać na mieście plakaty z ostrzeżeniem przed tą japońską firmą? By się wieść rozeszła też wśród tych, co forów nie czyta i nie potrafi prawidłowo zanalizować tej sytuacji?
toledo [Usunięty]
hijax_pl napisał/a:
To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony.
Jechałeś po żółtym znaczku w temacie problemów z AF i chlapania olejem w D7000?
Jak mocno i gdzie krytykowałeś wadę w D600?
Czasem przeglądam forum i zawsze kojarzę Cię jako żółtego taliba.
Każdą krytykę Nikona próbujesz złagodzić i zawsze podkreślasz przewagi tego systemu.
Sorry gość ale jesteś dla mnie tak wiarygodny jak te żółte liście
hijax_pl napisał/a:
Może czas rozklejać na mieście plakaty z ostrzeżeniem przed tą japońską firmą? By się wieść rozeszła też wśród tych, co forów nie czyta i nie potrafi prawidłowo zanalizować tej sytuacji?
Nie za dużo emocji jak na paprochy? Coś mi się zdaje, że cały ten elaborat w temacie swojej niezależności pogrążyłeś tym akapitem
Poczekamy na rozwój sytuacji ale cieszę się, że ludzie piszą o takich wpadkach i informacja zatacza kręgi bo właśnie dzięki nim taki Nikon zaczyna serwisować D600 i wypuszcza ponoć poprawiony D610
daleko mi do zażółcenia tak ja ty czy Sunders próbujecie mnie zaszufladkować. To, że mam Nikona nie przeszkadza mi po nim jechać jak jakąś bezsensowną konstrukcję wymyśla. Tak samo w kierunku Sony, Samsunga, Pentaxa, Canona czy Ricoha. Dla mnie jeden pies jaki jest znaczek na korpusie. I są na tym forum tacy, którzy dokładnie mnie znają od tej strony
Tia ... skoro zostałem wywołany, to ja "dokładnie Cię znam" ale z całkiem innej strony
Co do pyłków, komor IMO celnie podsumował zaistniałą sytuację i dodawanie do tego czegokolwiek, to zwykłe "bicie piany".
Jechałeś po żółtym znaczku w temacie problemów z AF i chlapania olejem w D7000?
Może jestem dziwny, ale miałem w ręce 4 egzemplarze tego modelu i żaden nie był naznaczony olejową wpadką czy tez problemami z AF, o które to z Nikonem walczył Fatman73.
toledo napisał/a:
Jak mocno i gdzie krytykowałeś wadę w D600?
Nie krytykowałem, bo to nie jest dla mnie jakoś tam problematyczne. Mój D700 jest bardziej zasyfiony. Cóż - takie życie, że jak się odkręca obiektyw to syf wchodzi.
toledo napisał/a:
Każdą krytykę Nikona próbujesz złagodzić i zawsze podkreślasz przewagi tego systemu.
Błąd - zwykle reaguje na farmazony niewiele rozumiejących osób. To jest forum publiczne a nie tylko dla zarejestrowanych. Głupoty pozostają w pamięci zatem warto je prostować.
toledo napisał/a:
Sorry gość ale jesteś dla mnie tak wiarygodny jak te żółte liście
No i spoko. Ja też podejrzewam, że tego D5100 wcale a wcale nie masz. No, może kolega ma Sunders, nie znasz. Wydaje Ci się, że znasz a prawda może Cię wyrzucić z kapci.
IMO czas zamknąć dyskusję o pyłkach, przynajmniej do czasu ukazania się D610 w sprzedaży.
Ostatnio zmieniony przez Sunders Sob 12 Paź, 2013, w całości zmieniany 1 raz
toledo [Usunięty]
hijax_pl napisał/a:
Cóż - takie życie, że jak się odkręca obiektyw to syf wchodzi.
Ciekawa teoria w temacie D600
Zgaduję, że taka właśnie była odpowiedź serwisu dopóki mocniej nie zaszumiało o tym w internecie. Dla mnie jesteś spalony w tym temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11