Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
hejka chłopaki , chłopaki , bo dziewczyn tu nie ma
Co do obiektywu , to na pokładzie jest już Sigma 70-300 APO i były już integracyjne fotki , ale na razie tylko takie startowe
uff kamień z serca spadł , już się bałem , że forum optyczne.pl to jedynie zagospodarowane przez facetów jest
zug napisał/a:
kupiłeś nową czy używkę
Zakupiłem używkę , ale obiektyw prezentuje się jak gdyby z wystawy sklepowej był dopiero co zdjęty ( ma już rok ) , bardzo zadbany , zewnętrznie brak śladów użytkowania , szkła czyściutkie , obiektyw pracuje z lekkim wyczuwalnym oporem , fakt jest troszkę głośnawy podczas pracy , co pokrywa się z tym , co czytałem w treści testów obiektywów Sigm-y . Co do osłony przeciwsłonecznej , to zapięcie przy założeniu jej użytkowania odbywa się z wyczuwalnym oporem właściwie się trzyma , ale podczas zakładania jej w tzw. tryb spoczynku ( jeśli mogę tak to ując ) jest jak gdyby niezapięta , niezabezpieczona przed ew. jej zsunięciem . W sumie trzyma się , jest jak gdyby lekkie wyczuwalne zapięcie , ale bardzo słabe , osłonka się troszkę giba mam odczucia , że może mi się zsunąć podczas focenia
Obiektyw zakupiłem z całym dostępnym wyposażeniem , gwarancja dwu letnia , choć na karcie gwarancyjnej jest napisane " 2+1 " chyba nie rozchodzi się w tym przypadku o zespół " dwa plus jeden " ?! Czy to znaczy , że gwarancja jest trzy letnia , czy może ew. takowa opcja dokupienia jednego dodatkowego roku gwarancyjnego ?
Cena zakupu , to 700,00 pln ...
A tak przy okazji ile można wziąć za Canon-a EOS 500N z obiektywem 28-80 AF oraz z obiektywem 80-200 AF z tym , że w tym obiektywie brak jest przełącznika AF/MF samej tej górnej zaślepki , ale mechanizm jest , ile za takowy kpl. można wziąć ? Body jest całe czarne .
zug [Usunięty]
Wysłany: Sob 30 Maj, 2009
degol napisał/a:
gwarancja dwu letnia , choć na karcie gwarancyjnej jest napisane " 2+1 " chyba nie rozchodzi się w tym przypadku o zespół " dwa plus jeden " ?! Czy to znaczy , że gwarancja jest trzy letnia , czy może ew. takowa opcja dokupienia jednego dodatkowego roku gwarancyjnego ?
dwa lata gwarancji standardowej za 199zł możesz wydłużyć o kolejny rok (2+1)
link do strony TU
Połączyłem dwa identyczne wątki o pierwszym obiektywie do A200, proszę unikać dublowania tematów!
komor to połączenie nie wydaje mi się zbytnio trafne , delikatnie pisząc troszkę zamieszało w temacie , ale ... niech Ci będzie , to Ty tu rządzisz
Pozdro
Zamieszało, bo w tym samym czasie w dwóch wątkach pisano na ten sam temat i po scaleniu przemieszały się odpowiedzi z dwóch tematów. Alternatywą było skasowanie jednego z tematów Tak to jest, jak się tworzy nowy temat nie patrząc, że już na pierwszej stronie działu jest identyczny/podobny.
degol, za tego eosa możesz wołać najwyżej tyle ile są skłonni dawać klienci.
Tu aukcja z dwoma chętnymi
http://www.allegro.pl/ite...n_obiektyw.html
Myślę, że taki ładny zestaw jak Twój powinien sprzedać się drożej.
Cytat:
W sumie trzyma się , jest jak gdyby lekkie wyczuwalne zapięcie , ale bardzo słabe , osłonka się troszkę giba mam odczucia , że może mi się zsunąć podczas focenia
Ciesz się, że masz osłonę przeciwsłoneczną. Kupiłeś przyzwoitego zooma za psie pieniądze
Zamieszało, bo w tym samym czasie w dwóch wątkach pisano na ten sam temat i po scaleniu przemieszały się odpowiedzi z dwóch tematów. Alternatywą było skasowanie jednego z tematów Tak to jest, jak się tworzy nowy temat nie patrząc, że już na pierwszej stronie działu jest identyczny/podobny.
Komor
dziękuję za odpowiedź , co do tych dwóch takich samych tematów , to moje odczucia są inne niż Twoje , ale ... dzięki za decyzję i nieskasowanie mojego tematu
Baku
Dzięki za odp., w sumie jest to stara prawda , towar wart jest tyle ile klient za niego raczy zapłacić
Dzięki za podesłany link w temacie Canon EOS 500N...
[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 17:19 ] OKI mam jeszcze jedno , w sumie kolejne już w tym temacie pytanie do Was , a dokładniej zamierzam zakupić filtr na obiektyw Sigma 70-300 APO UV lub polaryzacyjny , w obiektywie kitowym 18-70 mam filtr UV Hoya , ale ze względu , że jest w nim inna średnica mocowania niż w Sigmie , to szukam nowego. Do Sigmy potrzebuję filtru o śr. 58 mm , wstępnie zakładałem kupić filtr UV Hoya , ale również zerknąłem na inne filtry polaryzacyjne , Hoya i Hama są troszkę drogawe , ale znalazłem cosik takowego :
Szukałem już w testach optyczne.pl info na jego temat , ale w odniesieniu do tego produktu (Selco ) nic nie znalazłem , może macie jakieś odniesienie do tego mojego powyższego zapytania jak i samego produktu Selco ?!
Z góry dzięki za wszystkie wypowiedzi odnoszące się do tematu
degol, jest przeciez na stronie glownej test filtrow polaryzacyjnych, poczytaj go. Szkoda wydawac pieniadze na slaby filtr...
Proponuje Ci zakup polara 58mm i przejsciowke 58-55, zeby do kita dalo sie podpiac. Chociaz akurat ten ostatni jest przy polarach troche upierdliwy ze wzgledu na to, ze mocowanie obraca sie wraz ze zmiana ostrosci.
zug [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Cze, 2009
degol, kupuj ten
tylko w sigmie będzie gorzej z używaniem polara bo sigma "kręci mordą"
[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 1:01 pm ]
a kupić np TU
[ Dodano: Sob 06 Cze, 2009 2:40 pm ]
i przejściówka Tu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,59 sekundy. Zapytań do SQL: 14