Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Nikon D3100 - test cyfrowej lustrzanki
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 15 Lis, 2011   

Ale założyć się da ;) A lustro rozwalą też w D3 ;)

Reklama

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy
Wysłany: Wto 15 Lis, 2011   

dragossani, mowisz o tych smiesznych fishach z lat 60ych? to egzotyczne szkla, nie przejmowalabym sie nimi ;) ale skoro juz o egzotyce, sa jeszcze przeciez dalmierzowe Nikkory. juz chyba bardziej wypadaloby wspomniec o obecnych szklach do nikonowskich bezlusterkowcow

oz 
Nowy

Wysłany: Sob 03 Gru, 2011   

To bardzo dobry sprzęt (oczywiście jak na swoją cenę). Bardzo dobra matryca, detale, kolory, niskie szumy (ISO3200 spokojnie używalne). Wychowałem się na analogach Canona i Pentaxa (A1, 1000FN, 500N, 5, Z1) ale ergonomia D3100 jest fajnie rozwiązana. Jeśli nie posiadasz kilkunastu starszych obiektywów AF, to kwestia śrubokręta nie ma znaczenia. Na rynku jest od groma szkieł AF-S plus Sigmy HSM i Tamrony PZD. Ten argument już praktycznie nie ma racji bytu. Miałem wybór: C550D, K-R, A33 albo D3100. Każdy system ma coś czego nie ma inny...(1080/50i AVCHD, lepszy LCD, podgląd GO, stabilizacja matrycy). Jednak Nikon ma jeden decydujący argument: świetne szkła za każdą kasę. Już podstawowe ciemne, co prawda zoomy (18-55, 18-70, 18-105, 18-200) są bardzo dobre optycznie i ostre od pełnej dziury. Do tego 35/1.8G, 40/2.8 M, 50/1.8G, 70-300 VR i inne systemy odpadają. Oferty C, P i S są żałosne w tym segmencie. PZDR

Sokaro 
Nowy

Wysłany: Sob 10 Gru, 2011   

Mam pytanie, ponieważ właśnie pstrykam zdjęcia Nikonem D3100 w trybie makro, mam maly problem. Mianowicie, migawka jest dosyc długa i jak robię zdjęcia, to są one poruszone.

Moje pytanie brzmi: Czy w trybie makro da radę zmienic migawkę, jeżeli tak to w jaki sposób. U mnie pisze Lo i nic z tym zrobic nie moge.

mozer 
bo Pentax

Sokaro, przestaw aparat w tryb M lub Tv.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Po prostu masz mało światła i dlatego takie długie czasy wychodzą. Albo podnieś czułość albo zainwestuj w jakieś oświetlenie...

Sokaro 
Nowy

To była wina oświetlenia, po chwili sam do tego doszedłem :)

stepi.maras 
Nowy

Wysłany: Sob 31 Gru, 2011   

czesc. nikon d3100 wylacza mi automatycznie nagrywanie po 5 sekundach. wie ktos co to moze byc? dodam ze wczesniej nagrywal po 10 minut standardowo. pozdro

staszek 
Nowy

Wysłany: Pon 11 Cze, 2012   

Kompletnie nie wiem o jaki śrubokręt chodzi, kupiłem ten aparat w sklepie internetowym megamarket http://www.megamarket.com...-vr-,id-120499, poleciła mi go osoba która od lat siedzi w fotografii, zastanawiałem się jeszcze nad jednym modelem APARAT CANON EOS 1100D, jak na lustrzankę to niedrogi model

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 11 Cze, 2012   

staszek napisał/a:
Kompletnie nie wiem o jaki śrubokręt chodzi
Taka zwyczajowa nazwa sprzęgła silnika do mechanicznego sterownia AF w obiektywach do tego przystosowanych (czyli tych sprzed ery obiektywów AF-S)

Sokaro 
Nowy

Wysłany: Pią 13 Lip, 2012   

Cześć! mam pytanie, czy aktualnie jest możliwość kupienia i podłączenia mikrofonu do Nikona D3100 ? czy do tego modelu już takowego się nie kupi?

pan.tadeusz
[Usunięty]

a ma wejście na zewnętrzny mikrofon? :arrow: instrukcja :idea:

mozer 
bo Pentax

Sokaro, AFAIK tam nie ma wejścia mikrofonu, więc nigdy nie było takiej możliwości, a nie tylko teraz...

arti2378 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Sty, 2013   

Witam:) Mam pytanie w sprawie live view. Pracuje najczesciej na manualu. Dziwi mnie to że LCD oszukuje. Na lcd wszystko jest odpowiednio jasne, a jak chce zmienic przysłone zalozmy z 3,5 na 10 to w podgladzie nic sie nie sciemnia i nadal obraz jest jasny. Jak zrobie zdjecie to okazuje sie ciemniejsze niz w Live view. Przeryłem instrukcje i nic nie bylo na ten temat :( A więc czy idzie zrobic tak zeby monitor nie oszukiwał??

CzarekFH 
Początkujący

Wysłany: Sob 12 Sty, 2013   

arti2378 napisał/a:
Witam:) Mam pytanie w sprawie live view. Pracuje najczesciej na manualu. Dziwi mnie to że LCD oszukuje. Na lcd wszystko jest odpowiednio jasne, a jak chce zmienic przysłone zalozmy z 3,5 na 10 to w podgladzie nic sie nie sciemnia i nadal obraz jest jasny. Jak zrobie zdjecie to okazuje sie ciemniejsze niz w Live view. Przeryłem instrukcje i nic nie bylo na ten temat :( A więc czy idzie zrobic tak zeby monitor nie oszukiwał??

W tym aparacie wyświetlacz nie odzwierciedla wybranej ekspozycji.

Odpowiedz do tematu