Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
dragossani, mowisz o tych smiesznych fishach z lat 60ych? to egzotyczne szkla, nie przejmowalabym sie nimi ale skoro juz o egzotyce, sa jeszcze przeciez dalmierzowe Nikkory. juz chyba bardziej wypadaloby wspomniec o obecnych szklach do nikonowskich bezlusterkowcow
To bardzo dobry sprzęt (oczywiście jak na swoją cenę). Bardzo dobra matryca, detale, kolory, niskie szumy (ISO3200 spokojnie używalne). Wychowałem się na analogach Canona i Pentaxa (A1, 1000FN, 500N, 5, Z1) ale ergonomia D3100 jest fajnie rozwiązana. Jeśli nie posiadasz kilkunastu starszych obiektywów AF, to kwestia śrubokręta nie ma znaczenia. Na rynku jest od groma szkieł AF-S plus Sigmy HSM i Tamrony PZD. Ten argument już praktycznie nie ma racji bytu. Miałem wybór: C550D, K-R, A33 albo D3100. Każdy system ma coś czego nie ma inny...(1080/50i AVCHD, lepszy LCD, podgląd GO, stabilizacja matrycy). Jednak Nikon ma jeden decydujący argument: świetne szkła za każdą kasę. Już podstawowe ciemne, co prawda zoomy (18-55, 18-70, 18-105, 18-200) są bardzo dobre optycznie i ostre od pełnej dziury. Do tego 35/1.8G, 40/2.8 M, 50/1.8G, 70-300 VR i inne systemy odpadają. Oferty C, P i S są żałosne w tym segmencie. PZDR
Mam pytanie, ponieważ właśnie pstrykam zdjęcia Nikonem D3100 w trybie makro, mam maly problem. Mianowicie, migawka jest dosyc długa i jak robię zdjęcia, to są one poruszone.
Moje pytanie brzmi: Czy w trybie makro da radę zmienic migawkę, jeżeli tak to w jaki sposób. U mnie pisze Lo i nic z tym zrobic nie moge.
czesc. nikon d3100 wylacza mi automatycznie nagrywanie po 5 sekundach. wie ktos co to moze byc? dodam ze wczesniej nagrywal po 10 minut standardowo. pozdro
Kompletnie nie wiem o jaki śrubokręt chodzi, kupiłem ten aparat w sklepie internetowym megamarket http://www.megamarket.com...-vr-,id-120499, poleciła mi go osoba która od lat siedzi w fotografii, zastanawiałem się jeszcze nad jednym modelem APARAT CANON EOS 1100D, jak na lustrzankę to niedrogi model
Witam:) Mam pytanie w sprawie live view. Pracuje najczesciej na manualu. Dziwi mnie to że LCD oszukuje. Na lcd wszystko jest odpowiednio jasne, a jak chce zmienic przysłone zalozmy z 3,5 na 10 to w podgladzie nic sie nie sciemnia i nadal obraz jest jasny. Jak zrobie zdjecie to okazuje sie ciemniejsze niz w Live view. Przeryłem instrukcje i nic nie bylo na ten temat A więc czy idzie zrobic tak zeby monitor nie oszukiwał??
Witam:) Mam pytanie w sprawie live view. Pracuje najczesciej na manualu. Dziwi mnie to że LCD oszukuje. Na lcd wszystko jest odpowiednio jasne, a jak chce zmienic przysłone zalozmy z 3,5 na 10 to w podgladzie nic sie nie sciemnia i nadal obraz jest jasny. Jak zrobie zdjecie to okazuje sie ciemniejsze niz w Live view. Przeryłem instrukcje i nic nie bylo na ten temat A więc czy idzie zrobic tak zeby monitor nie oszukiwał??
W tym aparacie wyświetlacz nie odzwierciedla wybranej ekspozycji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10