Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Dobry kompakt do 500-600 zł
Autor Wiadomość
Marek.rpg
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Gru, 2012   

dcs napisał/a:
Wybierałbym między PowerShot SX230 HS, a Panasonic TZ25. -ceny poniżej 700zł

Tego canona zaraz sobie obejrzę mimo że jest ponad budżet, ale ten panasonic to już za drogi.

Reklama

Wojmistrz 
Temu Panu już podziękujemy
Obserwator

dcs napisał/a:
Wybierałbym między PowerShot SX230 HS, a Panasonic TZ25. -ceny poniżej 700zł

Tak, ale nie chodzi o SX230HS a o IXUS230HS (inny wygląd, migawka do 1/2000, krótszy zakres ogniskowych)

dcs
[Usunięty]

Wojmistrz,

No i co z tego? Ja polecam lepsze.
Cena ich już spadła /PowerShot jest teraz o ponad 1/3 tańszy niż na starcie/.

Marek.rpg,

Panas kosztuje tyle samo co PowerShot SX230 HS. http://allegro.pl/listing...=0&string=TZ+25

Marek.rpg
[Usunięty]

Wojmistrz napisał/a:
Tak, ale nie chodzi o SX230HS a o IXUS230HS (inny wygląd, migawka do 1/2000, krótszy zakres ogniskowych)

Przyjrzałem się temu SX230HS i zainteresował mnie.
W tym momencie faworyt, ale zobaczymy co będzie jeszcze...
Szkoda tylko że o 100zł ponad dostępny budżet, ale zobaczymy.

Jeszcze biorę pod uwagę Olympus SH-21( ale jemu już teraz nie zdążę się przyjrzeć )
Ostatnio zmieniony przez Marek.rpg Czw 13 Gru, 2012, w całości zmieniany 2 razy  

Wojmistrz 
Obserwator

No bo to i fajny kompakt.

Marek.rpg
[Usunięty]

No dobra widzę że dyskusja nie poszła do przodu i nikt nie ma więcej pomysłów.
Więc będzie to Canon SX230HS.
Dzięki dcs za tą propozycję, oby był to dobry zakup.

Pozdrawiam...

... Odezwę się z opinią gdy już do mnie dotrze i go poznam...

rafi285 
Nowy

Wysłany: Pią 14 Gru, 2012   

Witam chce kupić cyfrówkę która ma służyć do robienia zdjęci na imprezach rodzinnych wakacjach nieraz jakieś zdjęcia w makro.Przedział cenowy jaki mnie interesuje to do 500zł upatrzyłem sobie kilka modeli i teraz mam problem jaki wybrać
Benq lr100

Benq gh200

Proszę opinie firmy BENQ
NIKON L26

Canon a810

FUJIFILM FINEPIX S2950

Oglądałem jeszcze Olimpusa Seri ZS ale nie pamiętam jaki dokładnie jakiś z mechanicznym stabilizatorem obrazu

Goha 
Nowy

Wysłany: Pon 17 Gru, 2012   

Ja słyszałam, że aparaty BenQ naprawdę są dobre. Ten nowy G1 wygląda super. specyfikacja naprawdę na wysokim poziomie, jasny obiektyw więc i w przy ciemnym świetle wyjdą fajne foteczki. filmy full HD. Dla kogoś ktoś szuka dobrego w dobrej cenie wydaje mi się że ten całkiem nieźle wypada. co prawda cena około 950zł ale wydaje mi się że te 300zł przy takim zakupie nie jest wielką różnicą.

jurand 
Rozmowny
Kanonier - bo tak

Wysłany: Wto 18 Gru, 2012   

@rafi285 Nikon L26 i Canon A810 to niecałe 300zł. Ten drugi mam, a L25 ma kolega.
Zdjęcia troszkę lepsze niż z komórki (siakiejś), a przy dobrym świetle da się wytrzymać.
Szału nie ma więc jak możesz dołożyć grosza to poszukaj czegoś lepszego ;-)
Pozostałych nie znam.

mjtryb 
Nowy

Wysłany: Sob 02 Lut, 2013   Aparat Cyfrowy do 600 zł

Witam !
Zamierzam zakupić aparat cyfrowy w cenie do 600 zł.
Aparat wykorzystywany będzie głownie w plenerze i sporadycznie w domu.
Od znajomego dostałem kilka propozycji:
Olympus SP-620 UZ
http://www.optyczne.pl/14...ja_aparatu.html
Canon PowerShot SX220 HS
http://www.optyczne.pl/index.php?aparat=1350
Fujifilm FinePix S4200
Fujifilm FinePix S2950

Dziękuje za wszelkie informację ;)

komor 
Moderator

Wysłany: Sob 02 Lut, 2013   

mjtryb, scaliłem Twoje pytanie do istniejącego już, podobnego wątku. Masz parę stron do poczytania.

Wojmistrz 
Obserwator

Wysłany: Nie 03 Lut, 2013   

mjtryb, a nastawiasz się na jakąś konkretną wielkość? Canon SX220HS to fajne maleństwo do kieszeni (żona ma SX210IS). Pozostałe to duże konstrukcje wymagające jakieś torby do noszenia. Co do 2 modeli Fuji to główna różnica to krotność zooma(x18 vs x24), ale i tak wolał bym Olympusa (jeśli mówimy o dużej konstrukcji). SX220 należy do serii aparatów przygotowanych w dużej mierze do filmowania i nagrywa w full HD. Osobiście tylko z tych czterech wybrał bym właśnie ten model (Canona), ale zauważ że na rynku w tym przedziale cenowym jest sporo więcej fajnych modeli.

mjtryb 
Nowy

Wielkość aparatu nie ma za dużego znaczenia.
Uwagę moją przykuły tzw. mega-zoomy z racji częstych wycieczek rowerowych.
Najbardziej pozytywne recenzje zbiera Olympus SP-620UZ i Canon PowerShot SX220 HS

Nie mogę wyczekiwać cudów, ale najbardziej zależy mi na najlepszej jakości zdjęciach.
W poprzednik temacie podałem tylko przykłady, jeśli masz lepsze propozycję to chętnie wysłucham ;)

Pozdrawiam

dcs
[Usunięty]

mjtryb,
To jeszcze pomyśl nad http://allegro.pl/listing...=panasonic+tz25
i http://www.optyczne.pl/20...st_aparatu.html

Odpowiedz do tematu