Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jakim jesteś fotografem?

w wizjer paratu spoglądam:
lewym okiem
34%
 34%  [ 41 ]
prawym okiem
56%
 56%  [ 68 ]
korzystam tylko z live view
0%
 0%  [ 1 ]
lewym oraz prawym okiem
8%
 8%  [ 10 ]
Głosowań: 120
Wszystkich Głosów: 120

Autor Wiadomość
mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Sob 28 Lis, 2009   Jakim jesteś fotografem?

Witam wszystkich ciepło.
Otóż przygotowałem dla was taką prostą ankietkę, która jeszcze bardziej nas podzieli :P ;)

W wizjer swojego aparatu patrzycie prawym czy lewym okiem? A może korzystacie tylko z live view

Dla przypomnienia: prawe oko to jest to które ma bliżej do prawego ramienia
Ostatnio zmieniony przez Wujek_Pstrykacz Sob 28 Lis, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Sob 28 Lis, 2009   

mnich,
do czterech liter.... :sad:
bo ja i lewym i prawym.... - wada wzroku i zależy jaką puszkę mam i dodatkowo z jakim obiektywem...
popraw... :roll:

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

sprawdzasz ile osób naciska guziczki na aparacie za pomocą nosa? :mrgreen:

kozidron
[Usunięty]

mnich napisał/a:
Witam wszystkich ciepło.
Otóż przygotowałem dla was taką prostą ankietkę, która jeszcze bardziej nas podzieli :P ;)

W wizjer swojego aparatu patrzycie prawym czy lewym okiem? A może korzystacie tylko z live view

mnich,
cos takiego nie może podzielić, chociaż człowiek to jedyna istota, którą wszystko może podzielić to wynik raczej tej ciemnej strony naszego umysłu.
Przeciętnie pewnie większość korzysta z prawego, mniejszość z lewego, może i występuje tu podobieństwo do tego ilu jest mańkutów(chociaż nie wiem czy to prawda), niektórzy pewnie korzystają i z jednego i drugiego i są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.

mnich,
Zastanów się lepiej na jakie pytanie (tak na prawdę) ty szukasz odpowiedzi albo jak głęboko się nudzisz zakładając taki wątek albo dlaczego twój 9 letni siostrzeniec loguje się z twojego nika.....

tylko nie rozdawaj "pomógł" bo wątek pociągnie się na 10 stron przez co goltar albo inny komor będą musieli to czytać.

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

kozidron napisał/a:
Przeciętnie pewnie większość korzysta z prawego, mniejszość z lewego, może i występuje tu podobieństwo do tego ilu jest mańkutów(chociaż nie wiem czy to prawda), niektórzy pewnie korzystają i z jednego i drugiego i są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.

No właśnie po to powstała ta ankieta, żebyśmy mogli się dowiedzieć, jak ten rozkład wgląda. Ale widzę, że mogłem zapytać Ciebie i nie zakładać tego wątku. ;) bez urazy

mavierk napisał/a:
sprawdzasz ile osób naciska guziczki na aparacie za pomocą nosa?

Dokładnie tak :)

kozidron
[Usunięty]

mnich napisał/a:
Ale widzę, że mogłem zapytać Ciebie i nie zakładać tego wątku.

tu jest tyle "piętrowych głów" że ja to pikuś :mrgreen:

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

jak na razie 9 do 4 dla prawego oka :)

[ Dodano: Sob 28 Lis, 2009 16:43 ]
krisv740, już masz, Twoja opcja jest dostępna, możesz głosować :)

MC 

mnich, mala literowka Ci sie w ankiete wkradla :razz:
Zaglosowalem na prawe oko.

Monastor 
Optyczny

mnich, brakuje jeszcze opcji:
e) nie jestem fotografem
f) jestem artystą i w ogóle nie muszę kadrować

:wink:

Dla mnie prawe oko

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Monastor, chociaż raz, chciałem coś poważnego zrobić.

Kurcze, na prawdę nikt nie korzysta z LV? ;)

Monastor 
Optyczny

mnich napisał/a:

Kurcze, na prawdę nikt nie korzysta z LV? ;)

Wielu korzysta, ale chyba nikt TYLKO z LV.

Na pociechę mogę Ci powiedzieć, że korzystam tylko z LV jak mam aparat bez wizjera (o ile nie zastosuję podejścia f, które też jest zacne). Jak fociłem panasonikiem FZ5, to też nie korzystałem z wizjera. Kto miał ten aparat, ten zrozumie :mrgreen:

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

faktycznie, czasami korzystam sam z LV, ale tylko kiedy trudno jest skorzystać z wizjera. Ale może jest ktoś kto korzysta tylko i wyłącznie z lv ?

Co do ankiety, to jestem 'lewooczny', bo jak spoglądamy prawym to ani nie widzę tego co na matówce, ani tego co poza aparatem mógłbym zobaczyć lewym okiem. ;)

Nie przełączam sobie jednak nosem niczego.

krisv740
[Usunięty]

mnich, zagłosowałem.... :mrgreen:

ale uzywam też czasami LV w 50d - szczególnie jak nie chcę,żeby ktoś widział jak robię zdjęcie (z kolana) ........... :oops:

Sunders 

No to przydała by się opcja : prawym, lewym i czasami LV :wink:

garreth 
Maniak
Nikonier-analogowiec

kozidron napisał/a:
są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.

święte słowa :roll:
jak się ma mniejszą wadę na lewym, trzeba korzystać z lewego
ale jak jest potrzeba kadru pionowego, to człek zmuszony korzystać z "mniej" zdrowego oka (prawego)

Odpowiedz do tematu