Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 Canon Sx120 czy inny model/typ ?
Witam,
Planuje zakup aparatu cyfrowego. Kwota jaką chciałbym wydać na ten aparat jest to ~700 zł i nie chciałbym tej kwoty przekroczyć (z uwagi m.in. na to że już ją zmieniałem 550 - 600 zł itd...). Aparatem tym chciałbym wykonywać zdjęcia głównie na zewnątrz, "obiekty" fotografowane były w ruchu że tak powiem, ale też "nie poruszały się", w różnych porach dnia, głównie dzień - jasność na dworze, ale także czasami może trafić się coś w godzinach wieczornych/nocnych więc co za tym idzie brak naturalnego światła. Czasami wiadomo jak chyba każdy użytkownik aparatów zdjęcia będę chciał wykonywać też w pomieszczeniach (również o różnych porach). Moja znajomość z zakresu fotografii jest hm "minimalna". Na początku bardzo byłem za zakupem modelu Canona PowerShot A1100 IS, jednak od kilku dni po paru rozmowach przeprowadzonych ze znajomymi którzy znają się lepiej niż ja na fotografii polecili mi modele aparatów typu hybryda (tak to się chyba określa, lecz nie jestem pewien) kompaktu już chyba nie znajdę żadnego (jeśli jednak jest coś ciekawego to proszę o informację) modele te to Canon SX120 oraz Fuji-Finepix-S1500. I mam wielki dylemat który z nich, a może jakiś inny (stąd też ten temat) wybrać, bardziej jestem za Canonem. Czytałem również że aparaty typu właśnie hybryda nie są zbyt polecane, jeśli jest to prawda to dlaczego nie są one polecane ?. Czy może mi ktoś polecić któryś z tych modeli, wymienić jego dobre ale też i złe strony (bo napewno takie są) lub też polecić inne modele aparatów w tej kwocie i do moich "potrzeb" oraz możliwości, oczywiście też wymieniając jego/ich plusy i minusy. Z góry dzięki. Trochę się rozpisałem, ale wolę napisać więcej niż "szukam aparatu do 700 zł etc"
Bierz canona jest ok i do tego co piszesz wystarczy w zupelnosci. Hybrydy nie sa polecane ze wzgledu na krotnosc zoomu i malutkie matryce ale sa wsrod nich wyjatki np. sony DSC-R1 czy kilka lumixsow lub fuji.
Witam,
Proszę was o opinie/recenzje odnośnie aparatu Fuji S2100HD wiadomo najlepiej użytkowników . Na 99% zakupie ten aparat, postanowiłem że czekam na wszelkie recenzje etc do 28.04 włącznie, jeśli nikt mnie nie przekona do tego do innego modelu/marki biorąc pod uwagę moje możliwości, finanse, potrzeby to na następny dzień dokonam zamówienia na jednym ze sklepów które pokazało mi Ceneo w cenie około 630 zł bądź trochę ponad tę kwotę. Raz jeszcze proszę o recenzje tego aparatu zarówno te dobre jak i nieprzychylne. Z góry dzięki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9