Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 Wymiana plastikowego bagnetu na metalowy ? czy to mozliwe ?
Witam, jak w temacie. Czy probowal ktos z was kombinowac z wymiana bagnetu. Chodzi mi o Canona 55-250, wiem ze z czasem na bagnecie beda luzy czy mozliwe by bylo zdjecie metalowego bagnetu z innego obiektywu (uszkodzonego) i zamontowaniu go na miejscu plastika ?
A swoją drogą chciałbym zobaczyć taki plastikowy bagnet z luzami . Jakoś nie bardzo w to wierzę.
Tak , jak nie wierzę w nagminnie wylatujace przednie soczewki w Tamronach .
Osobiście nigdy nie doświadczyłem luźnego plastikowego bagnetu. Canon 50/1.8 jest mały i lekki więc to nie dziwi, ale nie mam też luzów na mocno wiekowym Tamronie 80-210.
Jest głośny, mydlany, ale nie ma luzów
Aha, soczewka też nigdy w nim nie wypadła
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Sro 19 Maj, 2010
lech pepliński napisał/a:
Jakoś nie bardzo w to wierzę.
Tak , jak nie wierzę w nagminnie wylatujace przednie soczewki w Tamronach .
takie "zdrowe" podejście - "jak czegoś nie widziałem to tego nie ma".
lech pepliński, albo mało widziałeś albo masz dużo szczęścia .
MasterB napisał/a:
Osobiście nigdy nie doświadczyłem luźnego plastikowego bagnetu. Canon 50/1.8 jest mały i lekki więc to nie dziwi, ale nie mam też luzów na mocno wiekowym Tamronie 80-210.
Jest głośny, mydlany, ale nie ma luzów
Aha, soczewka też nigdy w nim nie wypadła
MasterB, ta przypadłość raczej tyczy się słynnego 17-50/2.8 a 50/1.8II ma to do siebie, ze nim zrobią sie luzy na plastikowym bagnecie to w srodku się wszystko zdąży "powycierać" i zazwyczaj trafia do kosza nim bagnet się wytrze.
Panowie to chyba już linkował MC - to też zaprzecza wszystkim opinią na temat tego plastiku
"Wymiana plastikowego bagnetu na metalowy ? czy to mozliwe ?"
Ja bardziej zadalbym pytanie czy to ma sens... tak jak koledzy pisza, pewnie zanim powstana luzy na bagnecie zrobia sie luzy wewnatrz obiektywu. Poza tym to jednak mimo wszystko jest dosc precyzyjne narzedzie, wiec ja nie bralbym sie za rozkrecanie/odrywanie/przyklejanie i tego typu sprawy. Dodatkowo nawet obiektywy entry level swoje jednak kosztuja...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9