Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 rysy na bagnecie w nowym sprzęcie..
Cześć.
w zeszły czwartek kupiłem w fotojokerze 50D
tak z ciekawości odkręciłem dzisiaj obiektyw. patrzę, a na bagnecie widnieją małe zadrapania... wygląda to jakby już ktoś tego aparatu używał.
są małe ryski jak ukłucia szpilką..
i ten plastik koło lustra jest w jednym miejscu ostro zdarty..
co mogę w tym wypadku zrobić? wygląda to tak jakby ktos tam paluchy pchał, albo wkręcał nie to szkło co trzeba.
może był "nowy, że w sklepie i z gwarancją", ale stał na wystawie i w tej gablocie służył do przymierzania dla innych oglądających ?
najprawdopodobniej sprzedano Ci "z wystawy"
takie punktowe..
przy tej kropce która służy do oznaczenia punktu wkręcania szkła..
a aparat nie stał na wystawie bo jak wchodziłem do sklepu to na pólce stał 50D , a mi facet dał z szuflady..
chyba ze mnie zrobili w ch.
jeszcze sie pytam faceta:
czy aparat nowy- tak nowy, przyjechały wczoraj.
no super...
bez wyrażania moich poglądów politycznych na "marketing, kulturę mamony" itd.
widziałeś kiedyś w kapitalizmie uczciwego biznesmena, prawnika, firmę co nie działa dla zysku ? widziałeś sprzedawcę, który ma inny cel niż zarobić, co powie, że towar jest nieświeży albo nie będzie odpowiednio działać i są inne lepsze u konkurencji ?
bo ja nie
nigdy nie wierzę sprzedawcom, firmom, biznesmenom, prawnikom itp. o ile nie jest to np. kolega którego znam latami, ja mam to szczęście, że mam kolege co pracuje w FJ, więc jak coś kupuje to TYLKO u niego i po jego poradzie
i sam pamiętam jak mi wybierał 50D z zaplecza bo te inne były okresowo na wystawie oraz jak mi przekręcał obiektyw z czegoś innego :]
--- edit:
Cytat:
po dokładniejszych ogledzinach wygląda to jak deformacja plastiku. jakby akurat ten kawałek nie był dobrze wytopiony czy coś tam..
no chyba, że wada produkcji, ale to by sie im musiało coś tam zmieniać czy kończyć partię surowca do wtryskania w forme
Czy te rysy ci w czymś przeszkadzają? Jeżeli tak, to idź do serwisu, jeżeli nie, to zostaw to w spokoju, gdy gwarancja będzie się kończyć poproś o usunięcie rys/zmianę bagnetu/wymianę lustrzanki. Jak myślicie, uda się taki manewr?
1. Czy aparat jest sprawny?
2. Czy ewentualnie jesteś w stanie udowodnić, że te mankamenty istniały w chwili zakupu i dołożyłeś należytej staranności, aby je wykryć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10