Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Benq C1450 Problem
Autor Wiadomość
fixer45 
Nowy

Wysłany: Sob 25 Gru, 2010   Benq C1450 Problem

Witam wczoraj zakupiłem aparat Benq C1450 + Kartę Pamięci SDHC 4GB Class 6.

Problem polega na tym że nie mogę nagrywać filmów w HD. Wymagana własnie karta do nagrywania HD jest class 6 ale u mnie ta opcja w aparacie jest nieaktywna. Oczywiście karta została na początku sformatowana.

Ma ktoś jakiś pomysł ?

Z góry dzięki za pomoc.

Reklama

Ilona 
Rozmowny

Wysłany: Sob 25 Gru, 2010   

fixer45 napisał/a:
nie mogę nagrywać filmów w HD

A ten aparat w ogóle ma taką możliwość? W specyfikacji nie widzę...

fixer45 
Nowy

Oczywiście że ma.

1280 x 720 (720p) HD

W opcjach kamery jest możliwość wyboru właśnie tej rozdzielczości, ale ja tego nie mogę zrobić bo jest na szaro tak jakby karta pamięci była za wolna, a jest odpowiednia, taka jaka wymagana minimum do kręcenia filmów w 720p tym aparatem czyli class 6.

Ilona 
Rozmowny

A Ty bierzesz to z memu, czy z instrukcji- specyfikacji? Bo to, że coś w menu jest nieaktywne nie znaczy, że musi działać. Po protu ta funkcja w konkretnym modelu może nie być udostępniona.

fixer45 
Nowy

Jest w menu jak i w instrukcji specyfikacji :) Na dołączonej płytce też piszę że do nagrywania filmów HD wymagana jest karta SDHC Class 6 lub wyżej. Nie mam pojęcia dlaczego nadal ta opcja jest nieaktywna.

grubby-tri-city 
Nowy
206club.net fan

Wysłany: Pon 17 Sty, 2011   

Z uwagi na to, aby nie tworzyć nowego tematu zadam swoje pytanie w tym temacie.
W instrukcji tego aparatu jest napisane że aby nagrywać filmiki w jakości HD wymagana jest karta SDHC class6 lub wyższej, a w specyfikacji napisane jest: Typ zapisu w pamięci- Zgodność z kartą 4GB SD/32GB SDHC. Czy to oznacza że aparat współpracuje tylko z kartami SD o pojemności 4GB, a z kartami SDHC o pojemności 32GB? Czy oznacza to że obsługuje SDHC w zakresie od4-32GB pojemności? Wiem że pytanie może wydawać się dziwne ale w instrukcji obsługi nie ma wyjaśnienia.

komor 
Moderator

grubby-tri-city, z całą pewnością są to pojemności maksymalne, a nie jedyne dopuszczalne.

grubby-tri-city 
Nowy
206club.net fan

Bardzo dziękuje za pomoc, a zarazem rozwianie moich wątpliwości.

[ Dodano: Sob 22 Sty, 2011 11:58 ]
Piszę jeszcze raz, tym razem z kolejnym zapytaniem. A właściwie z powieleniem pytania, które zadał autor tematu.
Pisałem już do autora PW ale nie otrzymałem odpowiedzi na to czy rozwiązał problem.
Co jest przyczyną tego że ten aparat nie ma dostępnej opcji nagrywania filmów w HD- 720p mimo że karta SDHC spełnia parametry podane w instrukcji obsługi jako wymagane?

[ Dodano: Sro 26 Sty, 2011 11:35 ]
Dla innych użytkowników tego aparatu dodam że po rozmowie z serwisantem, uzyskałem informację że po zastosowaniu karty SDHC 8GB problem zniknie.

[ Dodano: Nie 06 Lut, 2011 09:46 ]
Oto treść wiadomości e-mail - odpowiedź od Benq Polska na moje pytanie związane z niedziałającą funkcją kręcenia filmów w HD.
"Lexar 4G(Class 6)

Toshiba 16GB (Class 6)

Sandisk 16GB(Class10)

Kingston 8GB(Class 6)

Panasonic 8GB(class 6)

Panasonic 16GB(class 6)

Panasonic 32GB(Class6)

Transcend 8GB(class 6)

Transcend 16GB(Class 6)
Działają one doskonale z DC C1450. Podczas nagrywania wideo HD 720p aparat wymaga kart pamięci SDHC klasy "6" lub wyższej.
Proszę znaleźć w załączniku informacje, a także przechwycić ustawienia nagrań wideo dla siebie i dla podkreślenia HD 720p- Format video: HD 720p (16:9, 1280 x 720), VGA (640 x 480), QVGA (320 x 240) lub sieci wymiany (640 x 480). • Nagrywanie filmu w rozdzielczości HD 720p (16:9, 1280 x 720) wymaga Class 6 lub nowszej karty SDHC."

Berciu94 
Nowy

Wysłany: Pią 11 Lut, 2011   

Witam. mam troche daremny problem, jak włączyć nagrywanie filmów w tym aparacie? za cholerę nie mogę do tego dojść

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wysłany: Pią 11 Lut, 2011   

a w instrukcji nie pisze? znaczy jest napisane...

Berciu94 
Nowy

Wysłany: Sob 12 Lut, 2011   

No właśnie niema, czytałem ją z 5 razy

[ Dodano: Sob 12 Lut, 2011 12:17 ]
Znalazłem

Ktosik 
Bywalec

Wysłany: Sob 12 Lut, 2011   

A wiec jednak to prawda jesteśmy lepsi z godziny na godzinę, w czytaniu ze zrozumieniem czytaniu ze zrozumieniem

trup3k 
Nowy

Wysłany: Nie 13 Lut, 2011   

menu > tryb scena... > nagr. filmu (jest gdzies na 2 lub 3 str) :wink:

Odpowiedz do tematu