Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 09 Kwi, 2011 Osłonki na okulary i obiektywy do lornetki
Pomocy!
Czy ktoś może wie, gdzie można dokupić osłonki na okulary lub obiektywy do lornetki? Pogubiłem osłonki do dwóch moich lornetek. Swift Audubon 8.5x44 (na okulary, średnica 43mm) i Leupold Windriver Mesa 8x42 (na obiektywy, średnica 52mm).
Może ktoś akurat ma niepotrzebne, albo jakieś sugestie gdzie szukać. Moje dotychczasowe poszukiwania na giełdzie fotograficznej i w internecie dały zerowe rezultaty.
Dzięki za informacje. Szukam jeszcze, może uda się znaleźć zwykłe okrągłe "kapselki", zwłaszcza na okulary. Ale marnie to wygląda. Chyba nikt tym nie handluje.
Ja również szukam osłon na obiektywy ale do lornetki 8x32. Te na stronie Opticrona wyglądają całkiem dobrze. Nie wiem czy pasują tylko do lornetek Opticron a do innych już nie. Może ktoś ma takie zamontowane na lornetce innej firmy niż Opticron i podzieli się swoją wiedzą.
Adam
Ja również szukam osłon na obiektywy ale do lornetki 8x32. Te na stronie Opticrona wyglądają całkiem dobrze. Nie wiem czy pasują tylko do lornetek Opticron a do innych już nie. Może ktoś ma takie zamontowane na lornetce innej firmy niż Opticron i podzieli się swoją wiedzą.
Adam
Oczywiście, opasują na różne lornetki. Masz podane średnice tubusów jakie te gumy potrafią 'obsłużyć'. Ja mam założone na dachową Minoltę Activę 10x42 i na Opticrona BGA SE 8x42. Na obu lornetkach spisują się doskonale.
Mam wątpliwości odnośnie osłonek na okulary. W Opticronie zespolona jest osłona obu okularów, natomiast ich rozstaw nie jest podany. Żeby schować do pokrowca mojego Swifta, muszę go maksymalnie złamać, inaczej nie mieści się. Nie mogę więc dopasować rozstawu okularów do osłonki. Dlatego też m.in. szukam osłonek "pojedynczych".
Trzeba więc będzie zapytać. Jeśli mają konkretny model w magazynie...
Zastanawia mnie, co jest takiego niezwykłego w osłonach na obiektyw Fujinon FMT/FMTR, że kosztują po 69 zł za sztukę. Na pewno nie wytrzymałość, bo pasek od klapki szybko się urywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9