Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011 pozwolenie na foto podczas uroczystości kościelnych-Wrocław
hej,
postanowiłem załatwić sobie pozwolenie z Kurii na fotografowanie podczas uroczystości kościelnych np. Śluby. We Wrocławiu kurs odbył się w ostatnią sobotę a ja dzwoniłem do nich dziś ehh... dowiedziałem się, że gdy zbierze się 10 osób to zorganizują następny
Jak by ktoś był zainteresowany to podaje dane kontaktowe:
tel. 71/327-11-18 - Ośrodek Audiowizualny Kurii Metropolitalnej Ks. dr Jerzy Rasiak ale odbiera sympatyczna Pani
Pani wam wszystko powie co trzeba dostarczyć, załatwić przed kursem. Ceny nie znam bo zapomniałem się zapytać a teraz nie odbierają ale z tego co mi świta to ok 100-150 zł chyba.
Od razu napisze, że dostarczyć trzeba jeszcze przed kursem:
- Zaświadczenie ze swojej parafii, że jest się katolikiem
- jedno zdjęcie legitymacyjne
- 3 przykładowe zdjęcia np. z jakiejś uroczystości, jakiś portret, pejzaż itp w sumie cokolwiek. i te 3 fotki zostają u nich w archiwum.
-i coś chyba zapłacić no ale tego jeszcze nie wiem.
To znaczy jak się jest innego wyznania niz katolickie(i nie popiera PISu) to juz nie można fotografować w kościele
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011
Tworas napisał/a:
Zaświadczenie ze swojej parafii, że jest się katolikiem
ale psychoza, ciekawe czy to jest osobisty wymysł Pana doktora Rasiaka czy jakiś wyższy czarny go nakierował na ten błyskotliwy pomysł....
Ciekawe co z takimi, którzy biorą ślub w systemie konkordatowym "pół na pół" - trzeba mieć też zaswiadczenie od Państwa, że fotograf jest w połowie ateistą ?
Przesadzacie, myślę, że bez zaświadczenia i tak da się bez problemów zrobić taki kurs. To też ludzie i wiedzą na jakim świecie i w jakich czasach żyją choć niestety nie wszyscy...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 11 Kwi, 2011
Tworas napisał/a:
Przesadzacie, myślę, że bez zaświadczenia i tak da się bez problemów zrobić taki kurs. To też ludzie i wiedzą na jakim świecie i w jakich czasach żyją choć niestety nie wszyscy...
jaad, jestem pełen podziwu dla Twojej ogromnej tolerancji na inne światopoglądy
a co da zaświadczenia, to nie bardzo chce mi sie w to wierzyc.znam przypadki gdzie ludzi nie mający za dużo wspólnego z kościołem zdjęcia jednak robili. a jeśli faktycznie wymaga się od fotografa takiego zaświadczenia to jednak jest przesada, ale postrzegałbym to raczej jako jednostkowe przypadki.
na pewno sa jakieś szkolenia dla fotografow kiedy mogą a kiedy nie podczas mszy w kosciele robić zdjęcia,i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 10