Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 26 Kwi, 2011 Problem z Sony Alpha A390
Witam
Ostatnio zakupiłem Sony Alpha A390L. Na wstępie dodam iż jestem laikiem jeśli chodzi o fotografię.
Z lustrzanką mam mały problem. Otóż mam możliwośc fotografowania w trybie Live View i normalnie przez ( nazwę to Wizjerek) I właśnie tu tkwi problem ponieważ patrząc przez Wizjerek : po pierwsze cyfry w środku są rozmazane i po drugie nie łapie ostrosci! Sprawdzalem to na dwóch szkelkach ktore mam i jest to samo, wiec podejrzewam ze to wina aparatu a nie obiektywu. Inaczej jest w trybie Live View. Wtedy zdjecia sa super i wszystko gra. Czy mozliwe ze to wada fabryczna???. Prosze pomozcie bo nie wiem co z tym robic. Moze spotkaliscie sie z czyms takim.
Przepraszam z gory za proste nazewnictwo ale tak jak mowilem wkraczam dopiero do Świata Fotografii.
A ustawiles korekcje wady wzroku w wizjerze ? podejrzewam ze nie, stad te rozmazanie.
Wzrok mam dobry. Wady też nie mam. Tym bardziej widze Twoją słabą merytorycznie wypowiedź. Ale dzieki za rade:) Nie ma to jak cenne rady od fachowca :D
[ Dodano: Wto 26 Kwi, 2011 12:05 ]
MC napisał/a:
1. Pokręć regulacją dioptrażu.
2. Może coś jest przestawione.
A ustawiles korekcje wady wzroku w wizjerze ? podejrzewam ze nie, stad te rozmazanie.
Wzrok mam dobry. Wady też nie mam. Tym bardziej widze Twoją słabą merytorycznie wypowiedź. Ale dzieki za rade:) Nie ma to jak cenne rady od fachowca :D
[ Dodano: Wto 26 Kwi, 2011 12:05 ]
MC napisał/a:
1. Pokręć regulacją dioptrażu.
2. Może coś jest przestawione.
Dziekuje sprobuje.
Widocznie nie zrozumiałeś, pomimo że starałem się to napisać w "zielonym" języku. Zrób tak jak pisze MC w pkt. 1 , bo o to mi chodziło.
Tym bardziej widze Twoją słabą merytorycznie wypowiedź.
Wypowiedź była prawidłowa merytorycznie. Jak masz w wizjerze nieostre kontrolki to znaczy, że ustawienie dioptrażu jest niedostosowane do Twojego wzroku. A jako nowy na tym forum z docinkami trochę się wstrzymaj.
u mnie w sklepie tez sie tacy trafiali
ale odpisz ladnie i grzecznie z pomoca to jeszcze OPR dostaniesz.
wybacz autorze, ale odpowiedzi byly prawidlowe, nikt z nas nie jest jasnowidzem, wiec jesli najprostsza rada (i w dodatku dziala) by nie pomogla to wtedy drazylibysmy temat dalej.
Usjwo, już 2 takie w sklepie naprawiłem. korekcja dioptri plus włączenie poprawnie autofocusa (w tych alfach chyba jest że ma działać autofocus na zasadzie czujnika zbliżeniowego)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 10