Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 08 Sie, 2011 zamiana 55-250 is na 70-200 f4 L
Jak w temacie. chcialem spytac czy ma sens zamiana kitowego 55-250 is na 70-200 f4 L. zalezy mi na lepszej jakosci rozdzielczosci obrazu. a mam okazje sprzedac tego kitowego za 450zl i kupic ta l'ke za 1500zl. akurat na tyle mialbym funduszy. nei zalezy mi na sporym zoomie. mysle ze do 200mm spokojnie mi starczy. fotografowalbym glownie w dzien przy ladnej pogodzie. prosze o pomoc
ale bedzie wyzsza rozdzielczosc zdjec na tej l'ce? czy bardziej ostre zdjecia beda wychodzic? wiem co daje IS ale niesadze ze przy moich zdjeciach bylby mi az tak niezbedny tzn nie robilbym zdjec szybko poruszajacych sie obiektow. tylko na spokojnie focic na dystansie chociaz nie az tak dalekim zeby brac cos dluzszego
no moze zle sie wyrazilem. chodzi mi o to ze zdjecia robilbym raczej przy dobry mswietle za dnia. zadnych szarowek juz nie mowie o zdjeciach nocnych.tylko chce sie dowiedziec glownie o rozdzielczosc obrazu czy jest duzo wyzsza i warta doplacenia 1000zl na zamiane
Wysłany: Wto 09 Sie, 2011
kaiser64, porób zdjęcia swoim 55-250 w zakresie 70-200 z włączoną i wyłączoną stabilizacją. Jak nie będzie (dużych) różnic to zmień na 70-200, jak będą, to przemyśl sprawę i... raczej zmień . Oczywiście czasy na 70-200 będziesz miał krótsze niż na 55-250 (światło). Ja bym swojego 70-300 zamienił od razu (jak bym go sprzedał).
Stabilizacja redukuje drgania aparatu, a nie ruch obiektu.
mysle ze krotsze czasy nie beda problemem z tego wzgledu ze akurat tego obiektywu uzywalbym tylko w dzien. ale dzieki za rade. pewnie sproboje wylaczyc stabilizacje w moim. ale rozdzielczosc jest lesza w tej l'ce?
Wysłany: Wto 09 Sie, 2011
kaiser64, tu masz porównanie tych obiektywów na 40D, dla 200 mm. Po najechaniu myszą na tablicę widzisz zdjęcia tego z prawej, a po zjechaniu, tego z lewej strony. Możesz oczywiście zmienić wszystkie parametry.
Jak się wahasz, to może warto poczekać i sprecyzować konkretnie co chcesz fotografować.
007areka [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Sie, 2011
... różnica jest i to duża...wiec warto a jak chcesz mieć jeszcze lepsze 200mm to polecam wersje z is (tak z ciekawosci ten ze sam test porownawczy - sprawdz, ma sie tak jak Twoje stareszklo do Lbez is)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9