Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 27 Sie, 2011 Na koncert - TZ7/10, HX5V czy SX210is
Witam
Który z niżej wymienionych aparatów (a może jakiś inny zoom) będzie nadawać się do trudnych warunków koncertowych?
Lumix TZ7/TZ10
HX5V
SX210is
Przeczytałem trochę dyskusji i testów ale nie znalazłem zbyt wiele oceny pod kątem ich funkcjonowania na koncertach. Przeglądałem sample i tutaj duże wrażenie robi TZ10:
Ponoć ten system power ois bardzo przydatny. Mam lustrzankę, trochę w tym siedzę więc tryb manual też pewnie by się przydał. Pytanie - widziałem wiele opinii iż poprzedni model TZ7 miał lepszą optykę, w ogóle wyciągał lepsze fotki. Więc może jednak on tylko, że nie jest już chyba produkowany(?). Na allegro głównie używane.
Wykluczam Canon G11 czy Fuji f100fd (mimo dobrego jasnego obiektywu) gdyż nie zawsze uda się dostać pod scenę i ta maksymalna ogniskowa ok 140m może okazać się za krótka no i HD dzisiaj się przydaje. Gdzieś tam jeszcze czytałem o Fuji f200exr ale to tylko potęguje mętlik. Cudów nie oczekuje. Takie zdjęcia by mnie zadowoliły:
https://picasaweb.google.com/115274298360319930415/20100915MonacoU2#
Wysłany: Pon 29 Sie, 2011 Re: Na koncert - TZ7/10, HX5V czy SX210is
blaciej napisał/a:
Przeczytałem trochę dyskusji i testów ale nie znalazłem zbyt wiele oceny pod kątem ich funkcjonowania na koncertach. Przeglądałem sample i tutaj duże wrażenie robi TZ10:
Ponoć ten system power ois bardzo przydatny. Mam lustrzankę, trochę w tym siedzę więc tryb manual też pewnie by się przydał. Pytanie - widziałem wiele opinii iż poprzedni model TZ7 miał lepszą optykę, w ogóle wyciągał lepsze fotki.
Patrząc na specyfikację nie widzę specjalnie niczego wyróżniającego TZ7 - "standardowo" dla takich aparatów ciemny obiektyw, szczególnie przy tele (dzisiaj w sklepach mamy podobne TZ18/20). Jak scena ma dobre oświetlenie (a na tych przykładach widać, że U2 miało super światła) to wystarczy trochę cierpliwości i szczęścia i zrobisz takie fotki jak wyżej. Ale generalnie to nie są aparaty na koncerty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9