Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Większy kompakt za około 1000zł
Autor Wiadomość
jammal17 
Nowy

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011   Większy kompakt za około 1000zł

Witam wszystkich potrzebuje małej pomocy bo po przesiedzeniu paru chwil na komputerze i poszukiwaniu jakiegoś kompaktowego aparatu do około 1000zł zacząłem się lekko mówiąc wkurzać...

a wiec pomóżcie mi się na coś zdecydować bo inaczej się zaraz zastrzelę...

Oto czego oczekuje :
Chcę kupić dla znajomej prezent urodzinowy w postaci aparatu fotograficznego bez wymiennej optyki, ale chcę żeby jego rozmiar był trochę większy niż kieszonkowy, ma przypominać małą lustrzankę.

Aparat ma mieć cenę około 1000zł, będzie używany do robienia zdjęć z imprez, wakacji i wszystkiego co się da, ale znajoma zaczyna się wciągać w fotografikę wiec fajnie jakby nie był to zupełnie amatorski sprzęt

modele jakimi się zainteresowałem to
Nikon CoolPix P500
Fujifilm FinePix HS10 - ale nigdzie nie moge takiego znaleźć wiec raczej odpada !!
Pentax X90
Panasonic Lumix FZ38

Oczywiście jestem otwarty na każdą inną propozycje

Proszę o pomoc !

Reklama

TomPL2 
Optyczny

Wysłany: Pią 23 Wrz, 2011   

Wszystkie podobne... naprawdę. Wybierz pod kolor jaki się znajomej spodoba, albo który ci się najbardziej podoba.

FZ38 ma najmniejszy zoom - największa szansa, że zdjęcia nie będą ciemne i poruszone ;)

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Z podanych również wybrałbym panasonica :smile:

Aszex
[Usunięty]

jammal17, jeśli na hs10 to sprawdź ceneo i skapiec-sporo tam tego ;)

jammal17 
Nowy

a co sądzicie o Samsung NX5 z kitowym obiektywem 18-55 ? Czy w ogóle ten model jest godny polecenia ? bo to w sumie taka mała lustrzanka ale z tego co widze ma dobre opinie i nawet w przyszłości obiektywy nie są za drogie.

hkz
[Usunięty]

Wysłany: Sob 24 Wrz, 2011   

jammal17, porownaj zdjecia z aparatow, ktore wytypowales tutaj
Choc samsunga nx5 na liscie nie ma, to jest za to nx10 (ma on lepszy wyswietlacz lcd i wizjer) z ta sama matryca.
Mi ulatwilo to podjecie decyzji na korzysc samsunga nx5 , a rowniez sie zastanawialem nad hs10/hs20 oraz paroma innymi.

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

Wysłany: Sob 24 Wrz, 2011   

jammal17 napisał/a:
a co sądzicie o Samsung NX5 z kitowym obiektywem 18-55 ? Czy w ogóle ten model jest godny polecenia ?

IMO jest, a NX10 jest jeszcze bardziej godny :smile:
Tylko:
jammal17 napisał/a:
Chcę kupić dla znajomej prezent urodzinowy w postaci aparatu fotograficznego bez wymiennej optyki
, Czy ta znajoma zechce się "bawic" wymienną optyką :???:
IMO jak porównasz np. Lumixa FZ38 z kitem NX5, to najistotniejszą różnicą, którą najpierw dostrzeżesz będzie ta między obiektywami-zooma o takim zakresie jaki ma ten w Lumixie do NXa nie ma.Drugą istotną różnicę możesz dostrzec jak się dobrze przyjrzysz na monitorze zrobionym przez te aparaty zdjęciom-te z NXa powinny byc wyraźnie lepszej jakości :smile:
jammal17 napisał/a:
nawet w przyszłości obiektywy nie są za drogie

Wybór NXa ma większy sens jeśli godzisz sie z perspektywą ich zakupu.IMO warto też do niego dokupic zewnetrzną lampę. :smile:
jammal17 napisał/a:
co sądzicie o Samsung NX5
Sądzę że to dobry pomysł dla Ciebie, ale niekoniecznie dla tej znajomej-zooma Lumixa może uznac za poreczniejszego a róznicy w jakosci zdjęc nie zauważyc :mrgreen:

Odpowiedz do tematu