Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Wujek_Pstrykacz
Pon 18 Mar, 2013
Jak uzyskać tak dobry obraz na zdjęciach nocnych?
Autor Wiadomość
h205267@rppkn.c 
Bywalec

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   Jak uzyskać tak dobry obraz na zdjęciach nocnych?

Chciałbym się zapytać w jaki sposób fotografowie uzyskują tak świetne zdjęcia w tak koszmarnych warunkach.

Albo:
http://sphotos-a.ak.fbcdn...755275062_n.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn...026751254_n.jpg

Ja raz byłem ze swoją lustrzanką i robiłem zdjęcia, jednak kompletnie nie ma porównania.
Więc pytam. Może to rola lampy błyskowej, która posiada jakiś "rozpraszacz" co zmiękcza cienie i bardzo mocno błyska? I jakiś jasny obiektyw z małą ogniskową?
Jak uzyskali tak fenomenalny obraz?

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Nie 17 Mar, 2013   

Lampa

h205267@rppkn.c 
Bywalec

Wysłany: Pon 18 Mar, 2013   

Też myślałem, że lampa. Ale jakaś "specyficzna" ta lampa?

PS
Lepsze zdjęcia widziałem ale nie umiem teraz ich odszukać.

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Lampa na stopce prosto w twarz, najprawopodobniej goła i wydłużony czas naświetlania, żeby złapać trochę zastanego. BTW, te zdjęcia są niestety bardzo marne.

nienietaktak
[Usunięty]

Tak jak napisał jaad75. Spawarka.

h205267@rppkn.c 
Bywalec

jaad75 napisał/a:
Lampa na stopce prosto w twarz, najprawopodobniej goła i wydłużony czas naświetlania, żeby złapać trochę zastanego. BTW, te zdjęcia są niestety bardzo marne.

Daj przykład zatem świetnego zdjęcia.

Czyli móicie że lampa zewnętrzna z racji większej mocy światła po prostu?

jaad75 
Klub Pierdzieli

h205267@rppkn.c napisał/a:

Nie, z powodu wysokości nad osią obiektywu.

h205267@rppkn.c 
Bywalec

jaad75 napisał/a:

Nie, z powodu wysokości nad osią obiektywu.

Chcesz powiedzieć zatem, że różnica 10 centymetrów robi taką różnice?
Nie wkleiłeś żadnego lepszego zdjęcia - chciałbym zauważyć.

Tutejszyn 
Optyczny

h205267@rppkn.c, masz na forum kilka przykładów. Nie trzeba daleko szukać.

jaad75 
Klub Pierdzieli

Chcesz powiedzieć zatem, że różnica 10 centymetrów robi taką różnice?
Oczywiście. Zwłaszcza przy niewielkich odległościach. Tyle, że to wciąż kiepskie oświetlenie.
Lepszego zdjęcia z lampą w oczy, lepszego zdjęcia z lampą/lampami, czy po prostu lepszego zdjęcia w koszmarnych warunkach? :razz:

nienietaktak
[Usunięty]

jaad75, Lepszego w swojej ogólnej lepszości :mrgreen:

kozidron
[Usunięty]

hehe dobre :razz: jesteś bardzo leniwy chciałbym zauważyć :razz:

Chciałbym się zapytać w jaki sposób fotografowie uzyskują tak świetne zdjęcia w tak koszmarnych warunkach.

Te zdjęcia rewelacyjne nie są, na jednym z całą pewnością "ktoś" nawet się nie wysilił, żeby odbić od kartonika.
h205267@rppkn.c, masz jakąś lampę? Bo to może juz pora, zeby przestać wywarzać drzwi które mozna otworzyć.

h205267@rppkn.c 
Bywalec

Wysłany: Wto 19 Mar, 2013   

Dlaczego leniwy? Mówi że złe zdjęcie to niech pochwali się lepszymi.
W takim razie może to lepsze? ----> http://img26.imageshack.u...4f0e9c1a46c.png

Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć! Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.

Kozidron, o jakim kartoniku mówisz? Co przez to rozumiesz? Nie wiem co to znaczy kartonik w waszym żargonie.

A odnośnie lampy to z jakimś dyfuzorem światła czy bez?

kozidron
[Usunięty]

Dlaczego leniwy? Mówi że złe zdjęcie to niech pochwali się lepszymi.

zerkniesz w tego linka albo wysilisz się by przejrzeć ten wątek, czy bedziesz biadolił jeszcze ze 2 posty ?

Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć! Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.

To nie jest wiedza tajemna, co jakiś czas pokazujesz się na forum, wykazując się dość sporą ignorancją i leniwością. Ruszysz się i poczytasz coś w tej materii czy założysz kolejny wątek, z którego i tak się niczego nie dowiesz?

na początek

Kozidron, o jakim kartoniku mówisz? Co przez to rozumiesz? Nie wiem co to znaczy kartonik w waszym żargonie.

miałeś kiedyś lampę w ręku, masz bana na google ?

jaad75 
Klub Pierdzieli

Mówi że złe zdjęcie to niech pochwali się lepszymi.
Zadałem Ci pytanie:
Cytat:
Lepszego zdjęcia z lampą w oczy, lepszego zdjęcia z lampą/lampami, czy po prostu lepszego zdjęcia w koszmarnych warunkach? :razz:

W takim razie może to lepsze? ----> http://img26.imageshack.u...4f0e9c1a46c.png
Ciut, bo autor wysilił się na jakiś większy modyfikator, względnie odbił od ściany/sufitu z tyłu, nad sobą, ale obstawiam to pierwsze.
Tego typu zdjęcia, to nigdy nie będzie coś, gdzie można zachwycać się światłem, czy kadrem - to czysta komercja i zdjęcia dokumentacyjne, mogą być co najwyżej poprawnie zrobione i przedstawiać ładniejszych/brzydszych ludzi, w lepszych/gorszych pozach. Nie ma się tu czym zachwycać.
Mnie tylko dziwi jakim cudem się wystrzegł prześwietlonych zdjęć!
Zapewne użył TTL-a/automatyki lampy, tak, by ekspozycja dla błysku była poprawna (choć przy odrobinie doświadczenia można ustawić odpowiednią energię błysku również ręcznie).
Z lampą nigdy nie wiadomo a wyszło idealnie.
Bo? :roll: To naprawdę nie jest sztuka poprawnie naświetlić... Zwłaszcza w dobie wszelkich wspomagaczy...
o jakim kartoniku mówisz? Co przez to rozumiesz? Nie wiem co to znaczy kartonik w waszym żargonie.
Odbłyśnik służący do odbijania części światła do przodu, gdy palnik jest skierowany w górę.
A odnośnie lampy to z jakimś dyfuzorem światła czy bez?
Pierwsze linki bez, ostatni jak wyżej.

Odpowiedz do tematu