Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 15 Lis, 2007 Drukarka do fotografii - HP B9180gp ?
Do niedawna wydruki z drukarek atramentowych znacząco odstawały od jakości oferowanej przez laby. Nawet szumnie reklamowane kolejne nowe technologie wydruku nie dawały zadawalających rezultatów. Jednak postęp w tej dziedzinie jest ciągły i obecnie mamy na rynku kilka ciekawych produktów. Myślę tu np o drukarce HP B9180gp (lub porównywalnej Epson R2400). Drukarka HP B9180gp oferuje format wydruku do A3, 8 osobnych wkładów atramentowych, wtyczkę HP ProPrint do programu Adobe Photoshop, oprogramowanie do profilowania i kalibracji monitora z kolorymetrem HP oraz profilami ICC (z technologią GretagMacbeth), odbługę Colorsmart /sRGB, Adobe RGB, ICM, zarządzanie z poziomu aplikacji. Wszystkie te cechy pozwalają mieć nadzieję że uzyskane wydruki będą bardzo dobrej jakości. Czy ktoś miał możliwość drukowania lub oglądania wydruków z tej drukarki ? Jakieś dobre testy ? Co myślicie o wydrukach na własne potrzeby (w porównaniu do labów). Na pewno koszty wydruków będą znacznie większe niż w labie. Za to uzyskujemy możliwość wpływu na uzyskiwane efekty.
Poszukałem bardziej dokładnie i znalazłem ciekawe porównanie, może kogoś zainteresuje:
HP Photosmart Pro B9180, Canon PIXMA Pro 9500, Epson Stylus Photo R2400
http://www.photo-i.co.uk/...igs/page_1.html
Przeczytałem ten test. HP wygląda na ciekawą drukarkę. Czy ktoś miał doświadczenia z Photosmart A310. Znacznie mniejsza. Czy może nie ma co porównywać ze sobą tych modeli?
Szukam czegoś do domu, zdjęcia od czasu do czasu mam zamiar drukować, głównie dla rodziny.
Sam się własnie przymierzam do nabycia drukarki, ale raczej laser niz atrament (choc jak sie nic nie trafi to i atramentem nie pogardzę). Mam na oku coś takiego:
[ Dodano: Czw 12 Lis, 2009 18:35 ]
Dobra, juz sam sobie wyrobiłem - nie ma laserów w amatorskich cenach które dorównały by obecnym fotodrukarkom atramentowym/żelowym... Zostaje Epson...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10